Aku suka, ...lagi suka bila dia belikan guna duit dia...

Sunday, July 01, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments




takde citer pasal apa pon....cuma...
sedap plak pakai t-shirt yang dibelikan oleh mamadiana nih..

aku suka, ...lagi suka bila dia belikan guna duit dia...
dia plak , suka apa saja yang aku sukakan...

LELAKI !...cerewet ke bila pilih pakaian ?..tak lah..ehh hehe..

..teringat  pada kawan sorang nih....isteri dia penat belikan dia baju lawa2 ..overseas lagi ,...tapi oleh kerana kecerewetannya ...dengan tak fikir pasal perasaan isteri dia tu...lalu menolak pemberian itu dengan kata-kata yang menyakitkan hati wanita tersebut dan aku sendiri yang mendengarnya setelah diceritakan dengan bangganya oleh 'kawan' tu...aduss..kau sungguh tak menghargai !!,...aperr.. kau hebat sangat ke !!..*masa tu aku bersuara dalam hati jer..keh3.

pcl ; sesekali kita kena ingatkan dalam fikiran kita bahawa pandangan isteri (pasangan) adalah sebaiknya baginya...maka haruslah dihargai., kalau tak suka...ada caranya untuk menolak pemberian tersebut...masing2 ada cara tersendiri, saling memahami adalah langkah terbaik dalam hidup berpasangan.

pssst...(sekali je) : mamadiana dah masakkan siput 'retak seribu' utk lunch tadi dalam..apa yang dia suka kita masakkan !..pergh sempoi !!




8 comments:

  1. sedihnyer kalu suami x hargai pemberian kiter..lagi satu org pempuan suka dipuji jgk..hik.hik..skali skala puji la skali isteri ni tanda dihargai..cthnye bab masakan...

    ReplyDelete
  2. orang da bagi ambik jer la kan..suka tak suka tolak tepi..lg2 orang kesayangan yg bagi..kena la hargai..:)

    ReplyDelete
  3. menghargai anrata satu sama lain.itu lebih baik

    ReplyDelete
  4. cntik laa baju mamadiana belikan ni..

    ReplyDelete
  5. hehehee
    memang terasa nikmat betul bila dapat pemberian ikhlas daripada pasangan kan... hargai lah sementara beliau ada!

    ReplyDelete
  6. wah dapat baju baru,, untungnya PCL... :)

    ReplyDelete
  7. setakat ni Alhamdulillah, kalau tak suka en. suami akan bagitau.. jadi takdelah rugi masa buat pembelian.. yelah.. sape nak pakai kan..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah juga husband sya menerima apa adanya.. tak cerewet dr segala segi... :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.