Kenapa Ramai Orang Yang Tak Kawen2 ?...

Monday, July 16, 2012 PCL 17 Comments

...kat luar sana kan, rata rata ramai yang masih solo... tak kira kaum cina, india dan melayu , masing masing duk pertikai konon konon kawen ni terlalu banyak risiko

 ..antara jawapan yang  didengarkan adalah berkenaan dengan masalah duit dan orang tak mahu ..yeke ? erk...takde jodoh !

dan kepada siapa yang belum kawen tu , meh sama sama kita berkongsi pendapat kat sini...kenapa / pasai apa / awat ?

pcl : bukan eksen...tapi saja nak tanya korang !



 

17 comments:

  1. eerr... ai tak terlalu awal dan tak terlalu lewat.. syukur Alhamdulillah dengan apa yang telah diberi olehNYA..

    ReplyDelete
  2. TEMPAT SAYA KERJA ADA 5 ORANG LELAKI YANG DAH BANGKA TAPI TAK KAWIN.. TAK TAHU NAPE..

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum PCL....mungkin banyak masalah yg harus difikirkan atau wet nyer x ada kot...hehehehehe..;)

    ReplyDelete
  4. hahahaa...right pcl

    ReplyDelete
  5. tak kawin... masalah sejagat tu... mungkin tak berani dengan komitmen rumahtangga kot...

    ReplyDelete
  6. dh smpai jodoh on je ...lmbt cepat tu Allah lbih tau :)

    ReplyDelete
  7. bukan semua yang belum kawen tu taknak kawen...sapa taknak ada family sendiri..tp belum sampai jodoh..redha jer..

    ReplyDelete
  8. jodoh tak sampai lagi..lau da jumpe calon on ja..

    ReplyDelete
  9. memang belum ada jodoh lah pcl. bukan taknak kawin,sapalah taknak ada istri dan anak2, mesti bhagia.. tp dah ketentuan Allah.. kita redha jelah..

    tu pendapat nasir ler..hikhik.

    ReplyDelete
  10. dh bersedia & tak sabar dh rasanye, tp si dia cakap 'kalau aku nak nanti aku datang la'
    so, kita orang pempuan ni nk buat pe lg kalau dh xde org yg dtg.. kan?kan?

    ReplyDelete
  11. rasanya jawapan yang tepat kat sini kot...

    http://azmengs.blogspot.com/2012/06/patutlah-ramai-perempuan-berkelulusan.html

    ReplyDelete
  12. comment sy kan, sy xkeje lagi & sy baru habis belajar so sy xde kumpul duit buat masa skrg ni :)

    ReplyDelete
  13. ok. ni saya punya perasan sekarang ye.

    1. tak berani utk memikul tanggungjawab lagi sebab tanggungjawab kepada diri sendiri pun kadang2 terabai.

    2. takut. perasaan ni sering menghantui lagi2 bila banyak kes2 penceraian dan rumah tangga tak sefahaman berlaku di depan mata saya sendiri.

    3. belum jumpa sesiapa lagi yang mampu membuka pintu hati ni setelah hampir dua tahun tertutup.

    4. duit. keadaan kewangan saya tak langsung membantu saya untuk merancang sebuah perkahwinan. Apalah yang ada pada seorang mat despatch ni. Adik2 juga masih belajar. jadi kadang2 duit tak cukup untuk tampung perbelanjaan mereka..

    sebab tu saya masih bujang.haha

    ReplyDelete
  14. sy pula still student.. 19 thun.. trlalu awal..

    ReplyDelete
  15. Pendapat saya, mmg dah tertulis macam tu oleh Allah. Ade yang kate tak bersedia, takut semua, rasenya mungkin Allah yang tentukan gitu & bila dah ebrtemu dengan jodoh nye, barulah ditakdirkan hilang rase takut semua tu... Wallahualam.. ;)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.