Nafsu Ramadhan..Janganlah kita macam nih !

Monday, July 23, 2012 Nazlee Ismail 22 Comments



Nak beli lauk juadah...tak salah.(niat membantu para peniaga bazar ramadhan)
Kalau masak sendiri lagi bagus...tapi jangan ler lelebih sangat.

Memang susah nak kontrol nafsu makan ketika sedang berbuka,  apa nampak semua nak makan...ngalahkan bebudak !


22 comments:

  1. memang semua teringin nak makan. last2, bila berbuka tak habis pun makan.

    ReplyDelete
  2. ini melampau ni..heee pembaziran

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum PCL...yer la kalau mcm ni dah macam nak buat kenduri jer...:)

    ReplyDelete
  4. hahahahaha.. gila banyak...hehehhee.. mohon share kat blog ye bro..hehehe

    ReplyDelete
  5. hihihi..meriah sungguh hidangan juadah....semoga kita semua dijauhkan dari sikap sebegini...

    ReplyDelete
  6. mkn empat org je...kendurikan perut ni...

    ReplyDelete
  7. @KY:..xnak jd sahabat syaiton !

    ReplyDelete
  8. @maszull: w'salam, *geleng kepala... mmg bernafsu kalo mcm tu.

    ReplyDelete
  9. eh...rajin plak aku jawab komen2 kat sini...hehe.

    ReplyDelete
  10. Ini nafsu mata je ni....
    Tengok macam best semua nak beli.....
    Saya selalu set dulu dalam kepala nak beli apa.......
    kalau tak nanti, satu bazaar nak borong....
    Puasa kali ni belum berkesempatan lagi nak jenguk2 bazaar... =D

    ReplyDelete
  11. kalau macam ni boleh jemput sedara mara berbuka puasa sekali..dapat jugak pahala lebih..hehehe...

    ReplyDelete
  12. HAHAHA... LAWAKLAH.. NI MELANTAK NAMANYA.. ERM.. BERAPA BANYAK MANALAH PERUT KITA BOLEH ISI.. SEPINGGAN PUN SUDAH MENGAH..

    ReplyDelete
  13. hahahahaaa,

    ade ke orang macam ni?

    ReplyDelete
  14. ish! ish!
    org lelaki niiiii... (>.<)

    ReplyDelete
  15. saya lebih suka berbuka dengan lauk yang simple & sedikit ;-)

    ReplyDelete
  16. ha'ah kan... lebih baik ala kadar je... semalam deno berbuka just nasi ngan lauk ayam masak merah... kuih puteri mandi... tu je :)

    ReplyDelete
  17. betol2 .. hee cukup2 je kan~

    ReplyDelete
  18. manggg aiiiii panjangnya...hahaahhahhaa
    saya pon masak ringkas2 jek...letih skit puasa kalini...hehehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.