Retak Seribu...!

Sunday, July 01, 2012 PCL 8 Comments


...udang saiz sederhana kat econsave murah plak hari ni..Rm13.90/kg.,  takde niat pon nak beli tapi bila nampak kesegrannya dan harganya...ambik buat stok.

seafoods lain tu biasa jer tapi hari ni teringin nak makan lauk kerang dan lala...eh kalau kat utara tu panggil 'siput retak seribu'...

..hem her..dalam kepala dah terbayang lala masak sambal with cili kering...emmm dap dap nyerr..!!

pcl ; nak kena tolong bini eh...xper, kekadang depa tu rimas bila kaum adam sesama sibuk kat dapur..pepandailah yer, tak leh masak tolong sidai kain baju pon jadi lah..kan! bila lagi nak tolong menolong ..cuti2 ni la kan !

babai..

Published with Blogger-droid v2.0.4

8 comments:

  1. pergh...sedapnya lala masak sambal tu..tapi syg kita alah dengan seafood.sob3

    ReplyDelete
  2. bestnya weekkend sama2 tolong buat kerja rumah..nt up la menu lala masak sambal tu ya pcl..:)

    ReplyDelete
  3. kelmarin chef hubby baru masak lala untuk anak2.. ;)

    ReplyDelete
  4. @Prettywrite: mamaD dah update entri pasal resipi ni dlm blog dia..http://www.mamadianasajacaripasal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. kakcik pun lebih senang 'bersendirian'di dapur. :)

    ReplyDelete
  6. ehh siput lala lah pcl...sya beli smlm kat econsave gak..haha..rebus ja :p

    ReplyDelete
  7. sokong!!! ade gugrl x suke bile laki masok dapo..semak katenye..

    so tolong kemas bilik ke hape laa kn..

    ReplyDelete
  8. deno sejak sakit tak pernah makan kerang dan lala.. sebabnya ia boleh menyebabkan SLE aktif.. sedih betul la...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.