Santai Pagi : Sarapan lemak lemak!

Saturday, July 14, 2012 PCL 14 Comments




Salam ...

semoga sarapan anda pagi ini memeuaskan hati, Syukur kepada Nya.

Pagi ni, ...Nasi lemak sambal petai ikan bilis....petai sikit je kasi aroma, ikan bilis beratus ekor..emmm dap dap nyerrr! !!, dah lama teringin makan macam ni..
biasanya kalau beli tak puas makan...kat rumah , masak sendiri boleh tambah kaw-kaw sambalnya...

tambah sedap lagi dengan kehadiran maktok kepada  bebudak nih...MIL saya lah tu, mak selalu mintak buatkan nasi lemak yang betul2 lemak, ...cukup cukup lemak  baru ada umphhh katanya...sesekali tak pa makan cmnih...hehe.

sementara tunggu nasi masak dan menanti kedatangan abang ipar...otw dari airport, layan blog jap ea..korang sarap apa, ...pcl kalau macam ni gayanya ..merangkap makan tengahari la..


Published with Blogger-droid v2.0.6

14 comments:

  1. assalamualaikum PCL...wow sedapnya bila tengok sambal petai tu mengancam2 tekak ni dibuatnya...selamat bersarapan nasi lemak yer...:)

    ReplyDelete
  2. sedap2.. dah lama x mkn nasi lemak yg mak buat... adeh.. rindu

    ReplyDelete
  3. hee...kalau makanan yg berbeli ni tak puas makan kan PCL..buat sendiri lagi feeling...hee :D

    ReplyDelete
  4. salam Pcl. wah dap dap nye.. nh pun td pg sarap nasi lemak bungkus je..huhu..

    sambal petai tu menyelerakan..hais..

    ReplyDelete
  5. ini mmg dap dap sungguh la PCL..saya pun suka sambal petai tapi nanti petai semua tinggal yang lain habis miahaha...saya suka jer tgk meriah petai tu kaler ijau..tak berapa gemar makan,,

    ReplyDelete
  6. sambal campur dengan petai? erk... lagi laaa my tak lalu nak makan... hehe tk pandai makan pedas and petai.. hehe

    kalau makan nasi lemak pun, sambal tu bg kt orang lain.. kalu tak pedas, baru laa makan..

    ReplyDelete
  7. kita pg td time brkfast kt ofis mkn nasi lemak, bole tahan sampai mlm nti tu. tp seumur hidup xpernah mkn petai jd xtau cmne rasa dia..

    ReplyDelete
  8. wahhh..sama la kita..errah breakfast nasi lemak gak..tapi xsehebat pcl..smbal ikan bilis dgn petai tu..umphh nya...tapi kita umphhh gak sebab ada ikan ayer/ikan tongkol..yummylicious..hehe

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum PCL

    telan air liur saya...:)

    ReplyDelete
  10. lyla x suka mkan petai.. tpi nmpak sedap lh.. terliur ni..

    ReplyDelete
  11. hari ni'branch' makan nasi ayam lemon.. pagi-pagi dah keluar ada urusan.. ;)

    ReplyDelete
  12. Doa permulaan yang amat bagus PCL.
    Semoga blog PCL semakin ramai pengunjungnya. Jangan lupa singgah ke blog saya bila berkesempatan.

    ReplyDelete
  13. pergh!! sambal dia tu. ni mau boleh bedal 3 pinggan nasik ni..hahaha

    ReplyDelete
  14. Amboi makan beramai-ramai lagi beronok-ronok!

    Nasi lemak buat sendiri jugak yang sedap, kan?

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.