Santai Sarapan dengan biskut.

Friday, July 06, 2012 PCL 11 Comments

Assalamualaikum..
dah lama tak merasa makan ala ala bebudak kampung...

ambil biskut cream cracker...patah patahkan, gaulkan dengan telur dan goreng bersama sedikit bawang...dah siap, hidangkan bersama sos...
emmm dap dapnyerrr! !!

ni lah yang kami selalu makan adik beradik dulu dulu dan....
mulut pasti ada bau bawang sikit... lepas makan 'spray' lah mulut..
daaa...














pcl ; bila teringat je mintak buatkan...dan kalau mamadiana ada masa , nak buat resipi macam gambar bawah nih....emmm.





11 comments:

  1. Resipi biskut tu ada ms zaman2 80an dulu tu. Seingat sy la. Ms kecik2, dlm buku masakan mak. Heheheheh!

    ReplyDelete
  2. eh...tak pernah tau la resepi ni..macam nak kena try je..simple tapi bunyi macam menarik je :)

    ReplyDelete
  3. fuhh!! sdp gila..sya xleh mkn cmni pg2...haha...roti kosong ja..slmt pg pcl..nk jmput join contest yg xsbrpa ni...

    ReplyDelete
  4. baiklah.. ini first time sy tau pasal resipi ni.. kalau kek batik saya tau dia ada jgak pakai biskut, tapi biskut goreng sekali dgn telur n bawang , ini adalah first time.. macam menarik je.. nak kena cuba la

    ReplyDelete
  5. 1st time acu dengar
    tak penah makan lak resepi camnie :D

    ReplyDelete
  6. ni 1st time tau.. boleh cuba ni.. ;)

    ReplyDelete
  7. Oh... kakak kena rajin masuk blog mamaD kalau macam nie. Tak tahu dia rajin buat resepi baik punya...

    yg no 2 tu buat kakak terliur.

    ReplyDelete
  8. quEEN Pun baru 1st tahu ni.. xpnh plak mkn biskut cmtue.. selalu mkn cicah air milo jer

    ReplyDelete
  9. saya buat guna biskut tawar kecik tu..sebab biskut tu keras sikit.. bila da masak pun masih rapuh.. sedappp

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum PCL....fuyooo sedapnya nyummmmy...:)

    ReplyDelete
  11. wah uniknya !!! tak pernah pun deno makan mcm ni... biasanya biskut tu buat cicah air milo atau tea o panas... emmm... satu cara yg baru yang boleh dicuba... terima kasih pakcikle kerana berkongsi :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.