Sate Ayam ?

Tuesday, July 03, 2012 Nazlee Ismail 12 Comments



..hari Sabtu lepas , berkesempatan singgah  di sebuah warung  agak pames gak lar area jalan Sijangkang  ke bandar Klang.
...mamadiana punya lah teringin nak makan laksa dengan sate. Untuk makluman, orang Sp (utagha) suka sangat makan sate bersama dengan laksa...etahlah, memang macam tu kot *sambil angkat bahu ..

otw balik dari Jasko ...lepas daripada makan2 donut durian yang tak 'kesampaian' tuh.
aku pesan 10 cucuk sate ayam dan laksa  je.. sebab masing2 dah kenyang tapi teringin nak makan sate jugak.

Sudahnya sate ayam secucuk 0.70sen sampai di meja...standard price, ok la tuh...tapi aku pesan sate 'daging' ayam bukannya sate kulit ayam..huhu (7 cucuk sate ayam+kulit dan bakinya almost kulit ayam sesaja)...hampehh!

pcl ; ..kalau  nak buat niaga biarlah dapat berkatNya...jangan harapkan nama kedai je aduss!







12 comments:

  1. ayu salah masuk..

    tgh tliur time puasa sunat.. aduhaiii. menggoda

    ReplyDelete
  2. perghhh betul kata pcl...kulit ayam sahaja?? perghhh kalau budak2 suka la...tapi kalau kita cenggitu memang tak kenyang ler...tambah2 kalau memang tu menu utama...adussss

    ReplyDelete
  3. sate kulit ayam 70 sen??gud sangaattt

    ReplyDelete
  4. x bestlah kalau mcm tue kan? x berbaloi rasanye uhuhhuhuu

    ReplyDelete
  5. Tapikan, kwn sy suke sate yg mcm nie. Die tak suke sate isi semata. Mcm2 org kan?

    ReplyDelete
  6. sekaarang ni rata-rata memang banyak peniaga yg letakkan kulit ayam sekali dengan dagign sate..ntah pape ntah..tak suka betul...

    ReplyDelete
  7. mmg byk yg begitu.. isi ayamnye sikit.. kulit je yg lbh...

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum PCL....sedapnya tengoksate tu terasa nak makan sate plak...:)

    ReplyDelete
  9. nama kedai???
    nak pangkah kot2 tersinggah ke..hehehe

    ReplyDelete
  10. yummy!!! dah lama deno tak makan satey,,, bila tengok pakciklie post tentang satey ni kan, rasa nak makan pulak.. esok nak tanya ma la... nak makan satey.. biasa beli yg sedap dan murah kat kelulut, marang :)

    ReplyDelete
  11. pernah gak bile beli sate dapat kulit yang lebih dari isi sampaikan en. suami cakap baik buat sendiri.. ;)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.