Selamat berbuka di hari kedua Ramadhan.

Sunday, July 22, 2012 PCL 12 Comments



lempeng pisang...pisang dari kampung 
Salam Ramadhan..
Selamat berbuka...kat kedai ke kat rumah?
kekadang hari minggu ada yang nak masak sendiri dan berbuka besama..
ada juga yang ambil kesempatan berbuka di luar..
mamadiana buat juadah alakadar saja, takmo makan nasi time berbuka katanya...
so, dia buat kuih tradisional...kebetulan petang tadi siaran ulangan astro,  master chef tayang chef zubir masak kuih lempeng pisang...sempoi gak dah lama tak makan kuih tu.
pcl plak buatkan permintaan si Hanis Umairah....char kuey teow.
alhamdulillah.
Published with Blogger-droid v2.0.6

12 comments:

  1. Selamat berpuasa..salam Ramadhan..

    hari ini berbuka kat rumah ja, mak masak hehehe :)



    Pernah makan Nasi Blueberry tak?
    Meh terjah sini

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/07/berbuka-dengan-nasi-blueberry.html

    ReplyDelete
  2. tergoda tengok char kuey teow tuh

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan buat PCL skluarga

    kueh teow tu mmg nampak lazat.... pandai PCL

    lempeng pisang tu lagilah mengancam tekakku..

    ayu pun bbuka dirumah... mmg nikmat, 9 tahun bkahwin tak pernah buka diluar..

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadhan dan selamat Berpuasa dari Nurrul ! :D

    ReplyDelete
  5. WAH MERIAH.. NAMPAK PUN SEDAP..

    ReplyDelete
  6. best la bdk2 tu nak berbuka kan...

    ReplyDelete
  7. nmpk sedap jer masakan PCL tu..bgs la makan kat umah..jimat dan terjamin kebersihan :D

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum PCL...alhamdullilah seronoknya dpt berbuka bersama keluargakan...:)

    ReplyDelete
  9. yummy2! terliur pulak tengok lempeng pisang tu.. hmm.. setakat hari ni tak pergi beli kuih lagi kat bazar, ma yang buat... hari ni puteri mandi dan cendol :)

    ReplyDelete
  10. alhamdulillahh...sedap mehh CKT tuh :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.