Susahnya..

Sunday, July 01, 2012 PCL 11 Comments


Susahkan hidup ini....

nak makan pun susah...

susahnya nak fikir mahu masak menu apa tengahari nih...

...biasanya,  kami akan singgah dulu sarapan di mana-mana sambil bincang nak beli apa sebelum ke pasar..

kekadang keputusan tak dicapai. ..

akhirnya kena pegi tengok dulu baru ada idea...susahnya!

pcl; ...ayam..ikan..daging..udang...itu je yang ada!

Published with Blogger-droid v2.0.4

11 comments:

  1. kalau saya pening nak makan apa...kedai mana...orang bujang makan kat kedai lagi mudah..hehe.

    ReplyDelete
  2. ahaaaa memang begitu la PCL ...
    nak masak pun susah nak fikir menu-menu yang nak dihidangkan, keseuaian dgn selera pasangan, anak2 kecik takleh pedas...
    kalau nak order je kat kedai makan pun susah gak nak fikir sedap ke tak sedap ke ...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum PCL...betul tu kalau hari cuti mcm ni x tahu nak masak n cari laukapa...:)

    ReplyDelete
  4. @lieynanilaz: kalau bujang lg jimat mkn luar...lg mudah.

    ReplyDelete
  5. @Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A): cadangan yg baik tp baru jer mkn2 ayam...

    ReplyDelete
  6. @mak encik | SZ: kalau fikir punya fikir sampai kenyang kan baguss...

    ReplyDelete
  7. @maszull: ha ar kan, semalam satu hari tak makan nasi sebabnya mmD...tak tau nak masak lauk apa...masalah keluarga ke...negara ??..hahaa.

    ReplyDelete
  8. asyik menu yang sama.. ikan.. ayam.. sotong.. udang..

    ReplyDelete
  9. psstt: tapi bersyukur sekurang-kurangnya kita masih mampu membeli ayam, ikan, udang.. berbanding mereka yang hanya berlaukkan ikan masin..

    ReplyDelete
  10. hihihi.. deno suka ayam.. abah suka ikan... jadi ma akan pastikan ada stok ayam dan ikan..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.