Get Ready Sungai Petani to Bantimg : ..macam berat nak angkat kaki..

Saturday, August 25, 2012 Nazlee Ismail 9 Comments

..di pagi Sabtu nan indah... duduk termenung mengenangkan rumahku syurga ku di Banting yang di tinggalkan lebih seminggu..

camana lah agaknya ...Akak  (nurhusnina) plak baru teringat yang dia basuh baju tapi terlupa nak 'hanging' kan penuh satu washing machine...halamak! *sambil geleng2 kepala.

perkara dah lepas tak perlu dikecohkan..tengoklah apa jadi pada kain baju tu bila sampainya di sana nanti.

semuanya 'kalang kalibut' mengalahkan robot buat keja tanpa henti masa buat persiapan balik kampung tempohari...kesian mamadiana my lalink ahak.. ahak..

hari ni plak nak siap2 balik ke tempat mencari rezeki..dari malam tadi mamadiana dah ready awal lagi.

....rumah 'maktok' walau tak besar mana tapi kalau mencari benda cukup payah nak jumpa..mungkin juga telah diporak perandakan oleh 'rakyat jelata' yang baru nak mengenal kemeriahan berkumpul sanak saudara.

sambil menaip entri ni..satu persatu bag pakaian dijinjing ke dalam boot kereta..tak banyak mana pun tapi padat gak lah..

mamadiana , anak2 dara sunti saya...cam berat jer nak angkat kaki lebih2 lagi adik (hanis umairah)

pcl; ..sama sama doakan perjalanan kami dipermudahkan olehNya.

babai Sp.

Published with Blogger-droid v2.0.6

9 comments:

  1. semoga selamat sampai.. insyaAllah dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  2. hati2 di jalan raya. moga selamat sampai ke destinasi.
    elok2 lah yer bawa kereta. jangan laju2 noh.

    ReplyDelete
  3. apa kata buat open house plak kat banting hehe

    ReplyDelete
  4. berhati2 di jalan raya bro.. drive carefully

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq bro..blm smpt nk terjah blog rakan2..thnks to support my blog also.

      Delete
  5. alhamdulillah. .kami dah selmat tiba di rumah dengn selamatnya setelah menyinggah di merata tempat...apa pon terima kasih kpd anda yang mendoakn sepanjang perjalanan td.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.