Lontong Raya Mak Kiah !...sekali makan pasti nak lagi

Monday, August 20, 2012 Nazlee Ismail 9 Comments



sedap eh  ?...emmm..

Lontong...makanan febret orang Johor, tapi sekarang nih tak payah susah2 nak ke sana...merata tempat pon ada, tak semestinya dalam perayaan aidil fitri/aidil adha saja jadi juadah hari raya...hari2 biasa pon boleh dapatkannya...

petang nih mak mertua saya buat lontong kaww...untuk tetamu yang nak datang beraya...

Puas pusing 1 SP cari santan segar....santan kotak tak pure katanya,  kami suggest guna santan  segera je...mudah! tanpa kolestrol, tak mau plak dia....

jangan jadi anak menantu derhaka yer sahabat2......segala kemahuannya orang tua kita, kita kena turutkan , lebih2 lagi di bulan Syawal yang mulia ini....haaa kan baru je bersalaman ampun dan maaf.., .tak gamak rasanya nak mengguris perasaan orang2 tua...ahak2 ...

tu dah siap dah pon...LONTONG MAK KIAH !...tunggu tetamu je datang @Sg Lalang Sg Petani Kedah.

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI KEPADA SEMUA...sila oh sila lah..MAAF ZAHIR BATIN


9 comments:

  1. cari santan punya cari...last sekali beli kelapa kat kedai keling...eh siap pesan kat tambi tu gunakn sarung tgn plastik masa nk kukur isi kelapa tuh..jg kebersihan..

    ReplyDelete
  2. like very delicious want to eat this food

    ReplyDelete
  3. pergh.. tgk pun dah nampak sangat menyelerakan.. adoi.. harap2lah nanti ada kawan2 buat open house yang ada sediakan lontong sekali..hehee

    ReplyDelete
  4. MMG SODAP LONTONGNYA NIE...

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum PCL....wah nak pi Kedah la cari lontong Mak Kiah heheheheeh....;)

    ReplyDelete
  6. menarik sungguh tengok lontong mak kiah, byk pulak tu aksesori dlm tu ;) sedap, sedap

    ReplyDelete
  7. wah... tau tak #OnlyInJohor jadi trend d twitter sekarang ni?? boleh tweet ni.. lontong mak kiah, only in johor.. msti sdap kan...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.