K-Ginseng ?

Tuesday, September 25, 2012 PCL 22 Comments


..sebenarnya saya beli untuk hilangkan rasa kemengantukan semasa kerja dan lebih lagi untuk keselamatan nyawa ketika memandu jarak jauh..dan ini adalah salah satu yang saya ikuti..."Ginseng adalah terkenal di kalangan masyarakat Cina dan Korea sebagai ubat sejak 5000 tahun yang lalu .Ginseng dipercayai selama berabad –abad untuk menjaga kesihatan dan menyembuhkan penyakit serta telah berbudaya dalam kehidupan masyarakat Cina dan Korea sampai hari ini"

ada sesiapa mengamalkannya ?



Korea jugak !, tak habis2 dengan k-popnya (tiada kena mengena).

balik kerja hadap laptop ....sambung cerita semalam yang tak habis2 tengok, banyak episod , bukan saya tapi adalah...

...sekarang ni kan ramai remaja/dewasa mengemari budaya/drama Korean...

pcl ; ...keluarga saya belum terjebak sampai 'berakar' bontot ..Syukur, masih boleh dikontrol lagi.



Published with Blogger-droid v2.0.6

22 comments:

  1. ginseng tu berkesan tak??
    saya minat rancangan korea (Running Man) sebab lucu dan boleh menghilangkan stress.
    Kalau nak menontong raja lawak, entah apa2 ntah..
    sekadar pendapat la..=)
    setakat ni minat saya masih boleh dikawal, sebab saya menonton pada masa lapang je. hehe..

    ReplyDelete
  2. @faizfakhirin: bkn nk promo brg tersebut...kalo tambah tenaga tu memang ok lah !

    ReplyDelete
  3. @Herma Julianny: xpe , jgn sampai melalaikan udah ler.., ginseng mmg baik utk kesihatan dalaman., mmg ada kesannya.

    ReplyDelete
  4. best nyer kalau minum nie mesti sihat dan kuat

    ReplyDelete
  5. Samalah kita kalau memandu jauh tu akan standby kopi ginseng..kata org tak seswai ngan pompuan tapi ada aku kisah yang penting semangat je nak memandu. Bukan senang nak sampai Perlis weyyy...

    ReplyDelete
  6. salam PCL...

    pahit dak kopi tu..yg zhulian nye cam x ley blah...pahit cam daun ketum lak...huhu

    ReplyDelete
  7. Nurul Minum kopi ginseng pun x boleh nak telan apatah lagi yg original macam ni... tapi memang banyak khasiatnye kan.. :)

    ReplyDelete
  8. wah..macam kpop pulak..hehehehe

    ReplyDelete
  9. KALAU BAGUS UNTUK KAMU, AMALKANLAH.. ADA JUGA YANG TAK KENA DENGAN JIWA, MAKAN APAPUN, CAMTU JUGAK..

    ReplyDelete
  10. Ginse memang mujarab cuma rasanya pahit sikit. Tapi orang kata alah bisa tegal biasa.

    ReplyDelete
  11. @JunAina: owh Aina mmg ada virus ngantuk bila memandu ek ?..bagus amalkan sesuatu yg bersesuaian utk diri.

    ReplyDelete
  12. @FatihaNur: w'salam...haha taktau plk daun ketum tu rasa dia macamana.., manis tp cuma bau ginseng kuat skit.

    ReplyDelete
  13. @Nurul Akmal: kopi ginseng 3in1 mmg sedap tp kalo blh jgn selalu sangat minum...

    ReplyDelete
  14. @boni kacak: mcm dah jadi 'barah' skrg nih...

    ReplyDelete
  15. @Lina md. munir: pahit ubat itu adalah penawar :P

    ReplyDelete
  16. @fairus: yes, kena ada keserasian dgn tubuh badan kita.

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum PCL...wow ginseng ni baik utk kesihatan badan terutamanya kaum lelaki bila dah minum hilang semua keletihan makin mantap la nanti ...:)

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum PCL

    belum pernah cuba lagi

    ReplyDelete
  19. ginseng? perempuan lelaki boleh ke amalkan ni? hehehe mmg xtau ape2..

    masa Queen study dulu mmg gila la dgn citer korea ni.. skrg ni pun sam gak tp undercontrol la.. xdelah addict sgt mcm dulu2... :)

    ReplyDelete
  20. tak pernah cuba kopi ginseng.. kopi pun da rasa pahit..agak2 kalau diorang buh ginseng lagi pahit kot.. haha...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.