Bukit Bendera..terkenang pulak!

Thursday, October 25, 2012 PCL 12 Comments









..
". .Dah lama kan,  ...abah n mama tak ke Bukit Bendera ni...masa tu kakak belum wujud lagi...mama penah cakap pasal ni" - nina.

..umur kakak (nina) dah 15 tahun Sekarang, maknanya dah lebih dari angka tahun itu saya tak 'dating' at Penang, ...n  last sekali ke sini masa kami sama2 nak pi tengok cincin tunang selepas turun dari situ dan terus menuju ke KOMTAR, kedai emas ..

orang Penang kata "usyar2 apa yg patot"..sebelum langsungnya majlis..(dakni terlebih matang memang mcm tu..haha..)
segan malu..hehe,  nak citer lebih2...sekadar menggamit memori silam..

Layan gambar2 petang tadi di Penang Hill @5.00pm

Published with Blogger-droid v2.0.9

12 comments:

  1. Salam PCL.. wahh memang syok gi penang hill ni kan? sejuk jer.. katanya sekarang train nyer pun dah baru.. lebih laju.. last sy kesini 4 tahun lepas..

    Selamat bercuti PCL...

    ReplyDelete
  2. Kali akhir saya naik Bukit Bendera ni, masa Darjah 6 kot. Tu la sekali. Aduhai... dah lawa ya Bukit Bendera. Teringin pulak nak bawak anak-anak naik ketapi tuh. The only one dalam Malaysia.

    ReplyDelete
  3. seronoknya keluarga bahagia.. errk, ular tu yg xleh nk terima =) hehe

    ReplyDelete
  4. pergh..bestnya bro..... penang hill.tak pernah sampai ke sana lagi

    ReplyDelete
  5. ramai orang tak? waktu saya naik cable car ke penang hill dulu, sendat. Nak ambik gambar pemandangan dari kereta kabel pun tak dapat.

    ReplyDelete
  6. dah lupe sameade dah pergi ke belum sini..heheh..rasenye pernah tp dah lame dulu...huhu :)

    ReplyDelete
  7. haha..
    apa salahnya kalau terkenang kisah lama..=p
    anak PCL yang duduk di tengah2 semasa pegang ular tu, sama je senyumannya dengan PCL..=)

    ReplyDelete
  8. Baru berangan nak ajak en.suami pergi Penang cuti sekolah nanti. Pertama dan terakhir pergi naik bukit bendera rasanya masa zaman2 sekolah rendah. Banyak dah berubahkan.

    ReplyDelete
  9. wah.. syoknye. teringin nak pegi..macam menarik

    ReplyDelete
  10. tak pernah pergi... huhu

    ReplyDelete
  11. @Granny Hani: xda la ramai sgt sbb bkn hari minggu n cuti skul...tp berdiri jgk lah dlm ketapi..

    ReplyDelete
  12. Sudah ada keretapi baru untuk naik ke Bukit Bendera.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.