Kehidupan : Kita dah perasan kita bagus...betui dak ?

Friday, October 19, 2012 PCL 12 Comments


ASTAGHFIRULLAAH AL AZEEM !


dalam kehidupan seharian, saya ingin lakukan sesuatu yang baik2 belaka..semoga Allah memudahkan segalanya.

Allah tak suka kita mengatakan diri kita baik..,baik sangat ...,baik segalanya ... macam riya' (riak) plak kita nih

yeah..memang tak bagus riya' (riak) nih kan?


"saya ni bukan baik sangat...banyak dosa dan sentisa bertaubat denganNya.
saya bukan ayah yang terbaik buat anak2 saya, banyak lagi yang harus dipelajari...
saya juga bukan suami yang baik...."

saya cuba mengelakkan untuk berkata 'baik' bagi diri saya..insyaAllah.

ni bab lain, kesian punya pasal....


Published with Blogger-droid v2.0.9

hari ni, selepas ambil anak dari sekolah tghari tadi saya belikan lauk pauk...

awal2 lagi saya pesan pada mamadiana , takpayah masak..."kita makan lauk beli je"..bagi dia berehat dari masak...


pcl ; bila kita sering berkata kita BAIK (macam puji diri sendiri lah kan..), kita dah perasan kita bagus...sila bangkang kalau tak betul ..hehe.




12 comments:

  1. cara paling baik, sentiasa merendah diri...atau lebih tepat merendah hati...

    ReplyDelete
  2. kepala tengah ting ting skit tak boleh berfikir (baru lepas telan pil selsama)...hehehee so last statement tu postpone utk di comment...

    perghhh sedapnya la hai kari apa tuh...dengan cili goreng apa tuh..hehhee

    ReplyDelete
  3. tak berani nak bangkang, sebab rasa ianya betul :D

    ReplyDelete
  4. setuju tu bro..kalau cakap diri kita ni baik, akan jadi riak pulak tu..

    ReplyDelete
  5. biar orang lain yg nila kita. jgn kita diri sendiri yang katakan kita baik. memang nampak takbur kan..


    p/s Tuhan tahu niat kita

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum PCL...betul tu terlampau nanti org ckp riak pulak tapi baik kan bagus...:)

    ReplyDelete
  7. tu laa naty takot org ckp lain..selalu nk jd yg terbaik wlaupun mmg xkn sempurna ;)

    ReplyDelete
  8. YANG TAK BAGUSNYA, ADA "ORANG" TU, ORANG LAIN PUNYA SALAH SAJA DIA NAMPAK, SALAH DIRI SENDIRI PUN BUAT TAK TAHU..

    ReplyDelete
  9. merendah diri biar bertempat, jgn smpai org pijak kepala dan rasa kita ni poyo sbb asyik merendah diri. org skrg ni buat apa pun ada jew tak kena.

    ReplyDelete
  10. hidup lah seperti resmi padi..makin tunduk bila berisi :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.