Kena bayar jugak !

Tuesday, October 30, 2012 PCL 16 Comments


Published with Blogger-droid v2.0.9


"...emm ..boleh rupanya bayar parkir  melalui pos ."

kisahnya macam nih...saya  bukan lah lupa bayar...atau taknak bayar parkir !...,

.. sebaik je turun  dari Bukit Bendera masa tu  agak lewat dah..lebih kurang jam 6.30pm (24/oct)

cari punya cari si penjaga parkir (tiket) ..tak jumpa2 sampai lah ke malam...(mengular agaknya..non muslim!).

dah tensen menunggu ...lepas maghrib terus kami beredar dari situ , balik KL baru fikir huh !!


so, pagi ni saya call orang MPPP bahagian pertanyaan..katanya boleh bayar sebanyak caj melalui pos (kiriman wang)..

kalau tak, nak saja  saya biarkan sampai kena saman Rm30 maksimum...

pcl ; tiga puluh henggit pon duit tu...sayanggg tau !!, "setiap aksi ada reaksi"  ...kena usaha dan ada kemahuan nak selesaikan hutang, jangan tunggu surat mahkamah baru nak bertindak.

16 comments:

  1. setujulah, skarang ni senang nak bayar saman di mana2 sahaja pong bleh clicks2 saje

    ReplyDelete
  2. erm.. terpaksalah bayar.. manalah agaknya pergi si pengutip parkir tu..

    ReplyDelete
  3. ni lah nasib kalau ade tempat parkir kene bayo..hehe

    ReplyDelete
  4. baru MV tahu..hoho...Ehm pasal pure marine collagen tue mmg makan mcm 2...yg MV makan selalu masih rumpai..yg fresh dr laut,,,berminat PM sya...100 gram RM20 sekali postage

    ReplyDelete
  5. tu la yg susahnya kalau nak bayar parking majlis perbandaran kalau kita org luar dtg melancong..Lebih parah kalau kena saman parking! Nak cari kaunter bayaran, dah tutup, kita pulak bergegas nak balik ke tempat kita...

    ReplyDelete
  6. Dunia tanpa sempadan...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL...bila dah berhutang tu kenalah juga membayarnyakan...:)

    ReplyDelete
  8. patutnye kite kene mencontohi PCL. :D

    ReplyDelete
  9. saya pun pernah kena saman sbb parking takde tiket kat penang. 2 tahun sudah. walaupun dapat surat kat dashboard, sampai sekarang tak bayar lagi..hihih..

    ReplyDelete
  10. tak pakai kereta ag...!! heheh!!

    ReplyDelete
  11. setuju tu bro. rm30 tu pun duit jugak tu.hehe.macam2 barang dapur boleh beli walau tak banyak.

    ReplyDelete
  12. owh melalui pejabat pos pon boleh yerr..bagus ni

    ReplyDelete
  13. Kalau macam tuh bayar sahaja di pejabat pos.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.