Pasembur Padang Kota Lama

Thursday, October 25, 2012 PCL 19 Comments





...
Ingatkan sama  macam dulu2...
Stall pasembur mamu berderet tepi tembok laut Padang Kota Lama ni...
Memang takdak dah..semuanya dipindahkn masuk ke dalam gerai yg tersedia..
Tersorok sikit dari pandangan orang ramai, tak nampak pemandangan laut ...bagi yang dah biasa mungkin tak kisah..
Pasembur dah tak 'kick' macam dulu walau harganya 'semelih tengkuk'..kalau nak compare. ..  dulu lebih barbaloi makan dgn kepuasan.
namun tetap bersyukur dengan izinNya kami memenuhi keinginan mamadiana nak makan pasembur @ Padang Kota Lama.
Published with Blogger-droid v2.0.9

19 comments:

  1. Beriya nampaknya MamaDiana memilih. :)

    ReplyDelete
  2. Wah sempoilah, na banyak tu...

    ReplyDelete
  3. sedapnya. lama tak pekena ni. kalau ke pineng, harus p makan. tak kene sepinggan 13 hengget x sah. pastu mee udang. wuwuwuwuw

    ReplyDelete
  4. serius saya suka pasembur..nak2 makan jemput2 dia tu..mmg feberet la

    ReplyDelete
  5. Salam bro...
    still maintain dengan domain ni..
    wah.....tahniah bro......

    keep it up.......

    ReplyDelete
  6. wah .... sedpnya!dah lama betul tak makan... kat p.pinag je kan ada...

    ReplyDelete
  7. sy pnah mkn kt ctu...satu pinggan 20 rigggit..ha3..

    ReplyDelete
  8. @Kakcik Nur: org teringin lama dah tu kakcik... :))

    ReplyDelete
  9. Wahhh! Sy tak nah mkn. Mcm sedap. Hehehehe...apapun, mamadiana, mmg rezekimu.

    =p

    ReplyDelete
  10. @Lya Colours: yes..mee udg dia mmg best..sedap selain pasembur yg tak seberapa tu..., ank2 order char koew teow..woWW!

    ReplyDelete
  11. @Nor Zilla Sensei: kalau mai sini jgn ckp jemput2...habaq depa 'cucuq udg'..ok cik zilla:)

    ReplyDelete
  12. hahaha..awat PCL..kita suka panggil tu..biaq la.jemput jemput jgk.ahha

    ReplyDelete
  13. aduuuhhhh...
    menggamit selera...>.<

    ReplyDelete
  14. @deno: yg sempo2i memang kat sini jek Deno..

    ReplyDelete
  15. Rambang mata hendak pilih.

    ReplyDelete
  16. SAYA TAK PASTI SAMA ADA SAYA PERNAH MAKAN PASEMBUR KE TAK..

    ReplyDelete
  17. wah...kulaan rupanayk...
    bisa bersurah leh....

    berelaan leh sempena hari raya haji yang bakal menjelang esok...

    Apa pun sambil promosikan blog baru Tirana Aduka

    ReplyDelete
  18. Dah tak ada sentimental valuenya makan kat situ. Aina ada sekeping gambo masa detin2 dgn en.somi kat situ berbelas tahun yg lalu.

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum PCL....sedapnya tengok MamaDiana memilih rasa nak juga la heheheee...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.