Semangat : Hari Usahawan Sekolah

Wednesday, October 31, 2012 PCL 19 Comments




Published with Blogger-droid v2.0.9


... makan pun semangat !! tapi badan dia tetap mentain buat mamadiana jeles habis dengan anak bongsu dia nih...hehe. (ekceli.. kakak dia pun sama..slim jugak!)

hari ni Umairah, sekolah dia ada buat Hari Usahawan Sekolah...sibuk je planning nak jual jual...dia nak yang simple2 je...senang nak kira katanya, kalau boleh nak jual barang yang harga seringgit ...takda sen..sen..

saya hantar dia pagi ni ...jalan dengan bahu senget sebelah , kesian plak budak tu tapi ...semangat kegigihan nak berniaga tu buat kami kagum dengan sikapnya...

saja taknak tolong hantarkan air minuman kotak ke kelasnya...biar dia merasa dan berpuas hati dengan daya usahanya sendiri...



kami tunggu bagaimana hasil usahanya nanti...





19 comments:

  1. hehehehehe mesti syok dan tak sabar nak tunggu dia balik...hehehe

    iskandr pon ada hari kantin harini...dia membeli la pulak kan..hehe

    ReplyDelete
  2. Memang bagus bila sekolah terapkan minda usahawan/bisnes kepada pelajar di peringkat awal lagi. Kita harus lahirkan lebih ramai usahawan, bukan pekerja.

    ReplyDelete
  3. wah bagus-bagus.. kecik2 dah ada semangat keusahawanan tu.. keep it up, moga2 Umairah dpt untung banyak =)

    ReplyDelete
  4. moga dia menjadi usahawan cilik yg berjaya.

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum PCL...moga akan terus berjaya yer...:)

    ReplyDelete
  6. jeles dgn anak sendiri takpe....hehe

    ReplyDelete
  7. PCL..sy dtg..eh2. sy pun salah seorang usahawan jugak kt sekolah dulu..siap jadi pengarah urusan lg.huhu..kenangan mengamit memori

    ReplyDelete
  8. BAGUS KALAU ADA DIDIKAN SEBEGINI DARI SEKOLAH.. PERNIAGAAN ADALAH PELUANG REZEKI YANG MULIA. KITA TIDAK BOLEH HANYA BERHARAP SUATU HARI NANTI ANAK-ANAK KITA MENDAPAT PEKERJAAN DALAM SEKTOR KERAJAAN.

    ReplyDelete
  9. Budak2 metabolisma tinggi makan cam nerpun habis jadi tenaga. Kita dah meningkat umo ni kalau makan banyak2 simpan je...mamad jangan risau tunjuk2 je produk apa nak soh abahnya bayo...ehehee...

    Anak2 belajar dari pengalaman.

    ReplyDelete
  10. Eloklah dari kecil diberikan galakan untuk berjinak-jinak dengan perniagaan.

    ReplyDelete
  11. sangat solute laa kalau ada anak2 kecil yang berjiwa usahAwan :D

    ReplyDelete
  12. moga PCL terus berjaya :)

    ReplyDelete
  13. senym riang tgk hanis umairah balik dgn hasil jualan...berbaloi. habis semua...

    ReplyDelete
  14. Biasanya air minuman senang jual! All the best!

    ReplyDelete
  15. bagus2..semangat macam ni lah yang sepatutnya dipupuk dari kecik

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.