Tetiba teringat nasi lemuni !

Thursday, November 01, 2012 PCL 19 Comments


"nasi lemuni sama sambal udang ...udang saiz XXL !!

perghh ...

bab makan2 nih , sy memang suka berangan di pejabat, alaaa... macam hantar mesej ke orang rumah dari hati ke hati...

selalunya dan kebetulannya....juga kebarangkaliannya adalah hampir tepat apa yang saya angankan.

tapi mana mungkin apa yang saya inginkan untuk lunch hari nih berlaku..

mana nak cekau daun lemuni nih, lain lah di kampung sana nuuu..."





pautan berkenaan : http://mamadianasajacaripasal.blogspot.com/2011/03/nasi-lemuni-penambat-hati.html



19 comments:

  1. TAK PERNAH DENGAR PULAK TUMBUHAN TU.. SEDAP KE?

    ReplyDelete
  2. Uppppsss..tak pernah mkn rasanya,...teringin plak nk kenal n try,eheheeh!

    ReplyDelete
  3. deno minum susu je lunch hari ni.. huhu

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum PCL....tak pernah rasa lagi nasi lemuni ni mcm mana rasanya ek...:)

    ReplyDelete
  5. 1st time dgr daun ni...

    ReplyDelete
  6. kebetulan pulak, masa balik kampung baru ni mak tunjukkan pokok lemuni kat depan rumah tok.. emak kata sedap daunnya.. siap bagi saya rasa lagi.. kalau tak saya mmg tak tahu.. he..he..

    ReplyDelete
  7. 1st time saya dengar nasi lemuni ni...udang XXL tu udang galah ke bro ;)

    ReplyDelete
  8. nasik feveret saya...!!! mak saya dah penah buat beberapa kali since saya balik kejap2 ke KL. daun lemuninya beli kat pasar tani shah alam (kalau bernasib baik ada jual)

    ReplyDelete
  9. first time juga dengar. nasi dr negeri mana ni..?

    ReplyDelete
  10. errr...tak pernah dengar pun , ni kalau buat lepat okay tak ?

    ReplyDelete
  11. @Daddy Ziyyad: doc, mamadiana req nk buat sabal lobster plk..huhu.

    ReplyDelete
  12. @4feet8: tak perasan dari mana tp utara la la kot...

    ReplyDelete
  13. lemuni tu sejenis ulam kah ? huhu

    ReplyDelete
  14. daun tuh tahu tapi nasinya tatau...hihii

    ReplyDelete
  15. first time dengar brand nasik ni..hehe

    ReplyDelete
  16. nasi lemuni @ daun lemuni tak kenal. huhu

    ReplyDelete
  17. kalo nk kt selayang byk pcl kak long leh ambikkn tp pcl kene ambik kt rmh lh yer...nk ke...??

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.