Dah start!

Saturday, December 29, 2012 PCL 3 Comments



..
bagun pagi semangat lain macam je..tengok kot tingkap,  cuaca nampak clear...selalunya, bahana lepas solat subuh tidur sekejap membawa terlepas aktiviti pagi..
..
2013 in-sya Allah tak akan diulangi.
..
untuk tahun 2013 aku start awal beberapa hari..., program nak kurangkan berat badan akan bermula pagi ni @7.30am dengan timbangan terakhir adalah 70.0kg tepat...memang ada efek bila agak lama bercuti di kampung.


..
semangat bertambah bila mmD turut sama berkayuh..
..
1jam kayuh keliling kuarters,  setengah jam jogging,  berenti rehat. ..
..
mmD,  tak sampai 2 round dah stop cycle..alasan nak berkebun kat belakang rumah katanya.


..
dalam duduk berehat tu, kena tolong angkat pasu2 pokok yang mmD tanam tadi tu...keliling rumah nampak semak kena cangkul rumput skit...nak harapkan dorang yang kerja lanskap kerajaan. ..maklumlah, tak sempat cover semua kawasan.
..
wow...memang freshlah, buat itu buat ini badan rasa segar je, takdalah nampak lesu monyok macam ayam berak kapur!
..
emm.. ni nak cuci kereta n motor plak..huh semangat!
..
pssst, ..dengar2 citernyer.. sebahagian dari group KKA nak 'mencendol' kat BANGI petang nih...hehe selamat makan cendol enjoy yeh !!..jangan sampai kencing manis plak..hehe.beringat tau!


Published with Blogger-droid v2.0.9

3 comments:

  1. hahaha..memang sangat2 bahana bila tidur lepas subuh..mesti akan terlajak punya..hehehehe

    ReplyDelete
  2. Gaya hidup sihat. Mesti kuatkan semangat P.Lie.. Ermm, mcm biasa tu, dugaan mesti datang.

    Hootoh Tudia
    Baru saja membaca entri Alam Menjerit di Bukit Setiawangsa

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.