Tangkap leleh : mari menyicah...

Tuesday, January 31, 2012 PCL 13 Comments



Lokasi : rumahku syurgaku


Assalamualaikum,

...balik dari kerja dihidangkan pelam@mangga lemak manis...nak menyicah, tak bestlah. ..dah kuning sket isinya..

patutnya semalam lagi yang sedang sedang keras isinya cmtu..

Rm7/kg...tak mahal sangat...beli kat pasar malam Banting.

p/s....saja je tayang kat sini...tak baik ke?,...am soriiii. .!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Air Cegah Penuaan Awal

Tuesday, January 31, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Proses penuaan dapat dilambatkan jika kita mengamalkan pemakanan seimbarng. Banyakkan makanan beserat tinggi, sayuran dan buah. Kurangkan makanan berlemak, minuman yang mengandungi kafein, minuman dan makananan ringan...eh cm pakar kesihatan  lak aku nih..

tengok tuh, mydaughter...sedang 'menunggang sambil berdiri' air mineral....(cth tak baik jgn ikut ye adik2...) dah kena sound oleh mamadiana...hurm !


Jalan jalan keluar dari IKEA...Hanis Umairah kehausan. (gambar hiasan).


Minumlah banyak air ye.., kalau nak nampak lambat tua, bukan tak tua langsung tau !...ahhaha.

Kekurangan air dalam tubuh juga boleh mengakibatkan seseorang itu mudah diserang pelbagai penyakit. Air penting untuk proses penghadaman dan penyingkihran toksin dalam tubuh.

p/s : Umairah tu puas kena paksa minum, lagi tak haus dia tak suka minum.....abih tu bila jalan jauh sket..dah mula lemah longlai...


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dail 1-800-222-500 !!

Tuesday, January 31, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

"All line are busy, please try later...Semua talian sedang sibuk, sila cuba sebentar lagi"

...lenguh dah  jejari tak berapa runcing nih.. ...dari pukul 9 pagi tadi lagi..
mak mertua pesan suruh semak status permohonan dia.."Bantuan Rakyat 1 Malaysia BR1M'...

"orang lain dah dapat baucer...awat mak tak dapat lagi tahhh.. lie tolong mak satt !!"





p/s : buat dengan ikhlas ye.. wahai menantu  ....:P



  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mulakan tugas dengan doa.

Tuesday, January 31, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Mari kita....sama sama menadah tangan memohon doa kepada Allah SWT semoga mendapat keberkatan atas apa yang dilakukan hari ini.

"Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.Ya Allah ya Tuhan kami,sesungguhnya kami memohon kepada-Mu kebaikan hari ini dan kebaikan yang ada pada hari ini, dan kami berlindung kepada-Mu daripada keburukan hari ini dan keburukan yang ada pada hari ini.Ya Allah, sucikanlah hati kami daripada sifat nifaq (Munafiq) pekerjaan kami daripada amalan riya', lidah kami daripada berkata bohong dan mata kami daripada berlaku khianat. Maka sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui segala mata yang berlaku khianat dan apa yang disembunyikan oleh dada-dada. Dan Engkau (Allah) cucurilah dengan sepenuh rahmat dan kesejahteraan ke atas junjungan kita Nabi Muhammad Shalallahu 'alaihi wasallam dan ke atas ahli-ahli keluarga baginda dan seluruh sahabat-sahabat baginda. Segala puji hanya bagi Allah Tuhan Pentadbir seluruh alam."




alhamdulillah.

"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

SUAMI.. Jangan jadi 'Boss' dalam rumahtangga anda.

Monday, January 30, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Salam tengahari Isnin , moga kita sentiasa mendapat rahmatNYA.


"Sekalipun seorang wanita itu mempunyai kemampuan dan kemahuan yang tinggi, memiliki kemahiran serta percaya terhadap diri sendiri namun pada hakikatnya, ia masih ingin mencari perlindungan dengan seorang lelaki. Jika keinginan mencari perlindungan itu datangnya dari wanita, namun selalulanya ia merahsiakannya. Seandainya hajatnya tercapai, ia mengharapkan layanan yang lemah lembut dan amat mengharapkan perlindungan dari lelaki yang bertanggungjawab."

Sifat lemah lembut dan tegas ini harus dimiliki oleh lelaki kerana setiap isteri mengharapkan suaminya mampu menjadi pemimpin dalam rumahtangga yang dibina. Menjadi pemimpin bukan bermaksud menjadi "boss". Sifat tegas dan lemah lembut ini biarlah kena pada tempatnya.

Bekerjasamalah dalam segala hal, saling bantu membantu kerana itu yang dikehendaki dalam membentuk ke arah hidup dalam keluarga bahagia, insyaAllah.

gambar hiasan by google





"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kongsi Baik Punya : Bacaan Al-Fatihah yang berkualiti tinggi dari Syeikh Mahmud Khalil Al-Husari

Monday, January 30, 2012 Nazlee Ismail 2 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !








sumber maklumat lanjut : http://www.fatihahterunggul.com/index.php



p/s : Ini bukan iklan dibayar kepada saya, cuma hanya untuk memanjangkan kepada kita yang mahukannya.

2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

USTAZ AZHAR IDRUS LANGSUNG DI TVS NEWS

Sunday, January 29, 2012 Nazlee Ismail 4 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Saksikan secara langsung Kuliah Maghrib Khas Bersama Ustaz Azhar Idrus dari Masjid Negeri Sultan Salahuddin Abdul Aziz Syah MSSAAS Shah Alam pada malam ini 29 Januari 2012 selepas solat Maghrib, sekarang bersiaran lansung terus dari TVS NEWS http://www.tvsnews.net/



kepada yang tak dapat bersama beramai ramai di sana kita layari link di atas, InsyaAllah..

di mana pon kalau mahu kebaikan pasti ada jalannya...

>PASTI ADA JALANNYA..JOM KLIK  http://www.tvsnews.net/






  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ustaz Don di TV AL HIJRAH.

Saturday, January 28, 2012 PCL 11 Comments

Lokasi : depan tv rumahku syurgaku


khyusuk sungguh kami menonton program tv yang sangat bagus pada pengamatan saya.."30 Minit Ustaz Don".

banyak surah lazim telah diperdengarkan oleh respon penonoton  melalui panggilan telefon.


Ustaz Don Daniyal mengajar tajwid dengan baik dan boleh menarik minat penonton untuk kembali lagi ke rancangan tersebut.


alhamdulilah...kalau mahu yang baik insyaalah. .ada, cari saja  ..pasti akan berjumpa kebaikan itu.


untuk makluman : petang sabtu, program tersebut merupakan siaran ulangan saja. Siaran secara langsung ke udara pada pukul 10 malam,  hari Isnin hingga Jumaat. Besiaran selama 30 minit.


Selamat beristirehat bersama keluarga tersayang.


Published with Blogger-droid v2.0.4

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

ehh sedap pulak sesekali makan siput Lala...

Saturday, January 28, 2012 PCL 7 Comments

Lokasi : Rumahku syurgaku.


semalam dah tanya...nak masak lauk apa hari ni, terima kasih pada mereka yang sudi maklum balas...

ikan, udang, ayam..daging semunya dah bosan...tolak dulu buat sementara waktu.


lain pada tu cuma ada Lala...la la laaaa.. sekilo Rm7.90

mamadiana buat lala masak cili kering.........emmm yummmy!!!


steam boat perasa tomyam putih, bebola ikan dan cendawan buat dirinya sendiri, sebab dah lama teringin katanya...


tapi rasanya belum tahu....2.30pm belum makan tengahari, tak terasa lapar lagi nih...awatnya!!


Published with Blogger-droid v2.0.4

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bagus juga ada bisnes cuci cuci..

Saturday, January 28, 2012 PCL 8 Comments

Lokasi : Kedai cuci kereta jalan Kancung, Banting Selangor.


di maklumkan harga cuci kereta dah naik harga sebanyak Rm2 mulai 16hb Jan 2012 daripada harga asal.

yang leceh tu tuan kereta ni sendiri dah ada sifat malas nak cuci sendiri...lagipun tekanan air di kediaman ini terlalu rendah membuatkannya sebagai alasan untuk beralih arah kepada ingin membantu bisnes cuci cuci yang dimiliki oleh orang Melayu sepenuhnya.


ok tak alasan ni?


p/s : buat apa yang anda suka.


Published with Blogger-droid v2.0.4

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Any idea..please ??

Friday, January 27, 2012 PCL 10 Comments


Lokasi : Pasaraya Megah @ Banting, Selangor.

...sedang berkira kira nak beli apa untuk buat lauk esok hari..

pernah anda terfikir?.. memikir atau  pening lalat sekejap (walau tak nampak sekor lalat pun di sini) dengan sekeliling yang penuh dengan longgokan ikan dan sayuran..

tak tau nak buat makan  lauk apa...haduiyaii !!
(eh..cm kita plak yg nak masak..heee)

any idea ??

Published with Blogger-droid v2.0.4

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Gaji Februari penjawat awam berdasar SSM

Friday, January 27, 2012 Nazlee Ismail 6 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

27/01/2012 3:15pm

KUALA LUMPUR 27 Jan. - Pembayaran gaji penjawat awam bagi bulan Februari akan dibayar berdasarkan gaji Sistem Saraan Malaysia (SSM), setelah kerajaan memutuskan pembayaran gaji di bawah skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) hanya akan dibuat selepas semakan semulanya dimuktamadkan.



Kementerian Kewangan dalam satu kenyataan hari ini berkata, pembayaran baki perbezaan gaji bulan Januari bagi penjawat awam yang memilih opsyen SBPA pada 31 Januari ini juga tidak dapat dilaksanakan seperti yang diumumkan sebelum ini pada 9 Januari.

"Pembayaran pelarasan gaji berdasarkan SBPA hanya akan dibuat setelah semakan semula SBPA dimuktamadkan dengan mengambil kira tarikh kuat kuasa SBPA pada 1 Januari 2012,” katanya.

Menurut kenyataan itu, keputusan itu juga berdasarkan permintaan Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS).

Pada Sabtu lepas, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata jawatankuasa khas yang dipengerusikan bekas Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Tan Sri Ismail Adam diberikan tempoh tiga bulan bagi membuat kajian dan penambahbaikan pelaksanaan SBPA. — BERNAMA

sumber : Utusan Malaysia Online

  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tafsir Al Quraan Bahasa Melayu - http://www.surah.my

Thursday, January 26, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Pertama kalinya saya ucapkan setinggi terima kasih kepda blogger LF yang sudi berkongsi link tentang ini. Sangat membantu sebagai rujukan ketika berada di depan komputer (semuanya di hujung jari, mau dgn takmau saja).

http://www.surah.my/quran


kebetulan anak saya, Nurhanis Umairah sedang membuat kerja sekolahnya di rumah tadi dan bertanyakan makna Ayat Al-Mu'minuun melalui masej di fb saya..dan ingatan saya terus kepada link yang Dato' LF kongsikan tempohari..

di sini saya juga sertakan link tersebut untuk kita sama sama lebih mendekatkan diri dengan ayat ayat Al Quraan serta memahami maknanya sekali, isyaAllah sangat membantu bagi mereka yang ada keinginan berbuat demikin. (sebagai latihan di samping berguru kepada Guru Al Quraan secara langsung).

link : http://www.surah.my/quran

selamat beramal.



  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

UMUM : Perbezaan Antara Akhlak Baik Dan Buruk

Wednesday, January 25, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh .

Wordless Wednesday  sangat lah !!


Akhlak baik
Akhlak buruk
Melakukan amalan baik yang disuruh Allah

Melakukan perkara yang dilarang Allah

Bercakap dengan sopan


Bercakap kasar/bengis
Suka menolong dengan ikhlas

Malas dalam melakukan kerja
Tidak mengumpat/mengata/
mengejek

Bercakap tentang keburukan



p/s: tak pandai kita  belajar, tapi bila bercakap jangan kurang ajiaQ!


  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"...nak follow blog ni sila klik;

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Guru, Penjenayah dan Alim Ulamak...

Wednesday, January 25, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Wordless Wednesday !!

"Penjenayah itu jahat tapi bukan semestinya setiap detik hatinya penuh dengan kejahatan" - (gambar sekadar hiasan)


"Guru mengajar apa yang baik tapi tidak semestinya guru itu sendiri baik". -
(gambar  sekadar hiasan)




"..dan bukan setiap yang alim itu penuh taqwa kerana yang benar benar bertaqwa sahaja yang mengerti baik dan jahat". -
(gambar sekadar hiasan)




 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Orang yang sibuk selalunya nampak bising, orang bekerja diam diam sahaja

Wednesday, January 25, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Salam kembali bertugas....

jangan moody2 bagi yang bekerja tuh....buatlah  kerja seikhlas hati, kalau tak pun silalah mohon  sambung cuti lagi, ofis senyap sunyi walau ramai yang dah ada kat sini..

mutiara kata : Orang yang sibuk selalunya nampak bising, orang bekerja diam diam sahaja


 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hati-hati Gunakan Pengharum Udara

Tuesday, January 24, 2012 PCL 13 Comments

Assalamualaikum..


Menurut sebuah kajian, pengharum udara atau produk aerosol yang digunakan di rumah boleh menyebabkan diare dan sakit telinga pada anak dan mengakibatkan deprisi bagi ibu.

Maklumat dari kajian Children of The 90s di Universiti Bristol menunjukkan bahawa pengharum udara bertanggungjawab meninggikan 'volatile organic compounds (VOC)' di rumah.

Penggunaan sehari-hari seperti deodoran dan penyembur rambut boleh meningkatkan risiko diare sehingga 30% pada bayi, sakit kepala 10% dan 16% depresi pada ibu.

Adalah lebih baik jika anda hadkan penggunaan produk-produk ini di rumah.


>sumber Majalah Kesihatan.


Published with Blogger-droid v2.0.4

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pesanan : Buat Pemeriksaan Tong Gas Di Rumah Anda!

Monday, January 23, 2012 PCL 5 Comments



Assalamualaikum...

harus beringat sebelum terjadinya sesuatu yang tak diingini..malang memang tak berbau, bukan keselamatan di jalan raya saja perlu diambil kisah..

kat mana mana pun sebenarnya.

pcl dah terkena sebelum ni...sungguh menakutkan, tak mau perkara sama berulang lagi, pcl sendiri buat pemerikasaan di dapur kalau ada yang kelupaan sebelum meninggalkan rumah.

sekali kena memang beringat selama lamanya...(terlupa tutup api dapur gas).

pesanan :

haa...ni ada satu lagi , paip getah untuk gas dan kepala tong gas...dah berapa lama tak periksa?

pergi rapatkan hidung anda sekitar tong gas tu...ada bau gas tak, kalau kuat baunya tu pasti ada kebocoran di mana mana...

apa lagi tunggu,  segera tukar la...jangan kedekut dalam perkara keselamatan ni.

Sayangi keluarga dan harta benda anda.

ikhlas dari pcl..


Published with Blogger-droid v2.0.4

5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Buah Naga tiada kaitannya dengan CNY?

Monday, January 23, 2012 PCL 7 Comments

Assalamualaikum...

Sempena CNY...buah limau mandrin adalah sangat sinonim sebenarnya.

buah naga memang tiada kaitan langsung, cuma pcl nak share info tentang khasiat buah naga.

Mengikut pakar pemakanan dan perubatan, buah naga dengan isinya yang merah mempunyai banyak khasiat.




Ianya kaya dengan potasium, ferum, protein, serat, sodium dan kalsium yang baik untuk kesihatan berbanding buah buahan lain yang diimport.

Malah buah ini juga dikatakan cukup kaya dengan pelbagai zat vitamin dan mineral yang boleh membantu meningkatkan daya tahan dan mengurangkan metabolisme dalam badan manusia.

Kajian menunjukkan buah naga merah ini amat baik untuk sistem penghadaman dan peredaran darah. Ia juga memberi tindak balas memberangsangkan untuk mengurangkan tekana emosi dan meneutralkan toksik dalam darah.

Published with Blogger-droid v2.0.3

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ada orang cakap, malam itu penuh dengan kejahatan .

Monday, January 23, 2012 PCL 4 Comments

Assalamualaikum..

Hanis umairah kata dia tak boring dah duduk dalam rumah tak ke mana mana pon takpa..sebab ada sepupu dia, Adlina yang datang bercuti di sini sempena TBC.

Yang bosan terlebih pulak adalah maktok dorang..MIL pcl la, semalam nak pergi memancing tapi dah letih sangat badan nih. Nampaknya malam ni kena kotakan lah apa yang dijanjikan...

Kalau pergi memancing waktu siang panas panas ni kesian pulak kat mamadiana...dia bukan tak minat memancing tapi cuaca panas cmni boleh buat sakit kepala...tu pasal la kalau nak ajak mamadiana 'jalan jalan',  waktu yang sebaiknya adalah malam...(ada orang cakap, malam itu penuh dengan kejahatan !!)

Sedang memikir apa nak buat supaya waktu yang terluang ini supaya tidak menjadi bosan..

ada idea ??  hurm ..tak kan nak main masak masak je kot ! haha..

Published with Blogger-droid v2.0.3

4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Banyak Tanya!

Sunday, January 22, 2012 PCL 6 Comments

pcl : Dik, telur sepapan berapa?

Penjual : telur ayam atau telur itik?

pcl : telur ayam.

Penjual : Telur ayam biasa atau telur ayam kampung?

pcl : Ayam biasa je lah.

Penjual : Yang biasa tu tempatan atau import?

pcl : Yang tempatan.

Penjual : Yang tempatan mahu dari sini,  Ipoh atau Alor Setar punya?

pcl : Yang Banting punya lah...( nada cm kesal je...memang! )

Penjual : owh, Banting punya supply dari Kancung...mahu Kancung Darat,  Laut atau Bengkok?

(pcl dah mula panaszzz. !!!)

pcl : adik ni nak jual ke nak bawa saya bersiar siar makan hangin! ..

Penjual : Maaf bang.....saya jual burger kat depan tu je, kebetulan tuan kedai ni keluar jap dan minta tolong saya 'layankan' pelanggan dia sampai dia datang balik.

pcl : takpe lah dik..(memang jadi bahan entri aku la jap lagi...telur lagi).

p/s. ..:-P


Published with Blogger-droid v2.0.3

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sebiji Telur Sahaja !

Sunday, January 22, 2012 Nazlee Ismail 1 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

ini cuma satu nasihat saja...

Jangan ambil atau makan lebih dari sebiji telur sehari. Makan telur juga bukanlah satu idea yang bijak.
Anda dinasihatkan menghadkan pengambilan telur kepada tiga biji sahaja seminggu.





Ini kerana kuning telur mempunyai kolesterol yang tinggi dan ia tidak elok untuk kesihatan jantung anda malah mengganggu diet anda.

Sebaiknya makan hanya telur putih sahaja untuk kesihatan anda.


ok bai2..selamat bercuti.

 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sarapan di mana?

Sunday, January 22, 2012 PCL 4 Comments

Assalamualaikum...


Di Banting sekarang ni hujan mulai turun...tak lebat,  cukup untuk menyejukkan keadaan dan melaparkan perut..

anda bersarapan di mana...adakah anda sedang dalam perjalanan ke rumah blogger Akuzle di Shah Alam?

hati hati memandu dalam perjalanan ke sana ok!


pcl, nampak gayanya ke kedai mamak ler....ibumertuaku nak makan tosei.

nak buat sendiri memang tak pandai...tangan tak berbulu lebat...mana nak sedap kan...haha eyee! !!


sejujurnya anda bersarapan di mana?...sedap ke?


Published with Blogger-droid v2.0.3

4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Berendam : Jejas Kesuburan Seperma.

Saturday, January 21, 2012 PCL 7 Comments

Assalamualaikum...selamat beristeri rehat.


Ada sesiapa merancang berendam mandi air panas (suam) sempena cuti CNY ini?


Khusus untuk lelaki yang suka mandi berendam dalam air panas (suam) untuk menghilangkan lenguh di seluruh badan disaran berfikir banyak kali

sebelum berbuat demikian keranan ia boleh menjejaskan kesuburan selama beberapa bulan.


Amalan mandi berendam air panas (suam) melebihi tempoh 30 minit didapati boleh menurunkan kesuburan lelaki sehingga 491 peratus.

Kajian penyelidik dari Universiti California, San Francisco ke atas 11 lelaki yang menghadapi masalah kesuburan terbukti dengan rendahnya paras kesuburan mereka.


Bagaimanapun, kesan mandian air panas ini boleh kembali ke tahap yang normal selepas tiga hingga enam bulan tidak melakukan aktiviti rendaman ini. Untuk tempoh hentian ini, tahap pergerakan seperma meningkat di antara 12 hingga 34 peratus. Jadi sebelum bersauna mahupun berendam air panas, berfikirlah sebaik baiknya.


untuk kaum wanita tidak dinyatakn pulak..


>sumber majalah.


Published with Blogger-droid v2.0.3

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Teka teki naga terjawab...

Saturday, January 21, 2012 PCL 7 Comments

Salam cuti satu Malaysia...owh ada orang bekerja ke hari nih?

atau dah ondeway balik kampung!

pergi mana mana nampak merah jer....sana limau sini limau..

sesekali nampak naga...(mitos).

ada satu teka teki yang dulunya aku tak terlintas nak jawab..

"binatang yg hanya muncul pd musim tertentu saja,...makin panjang badannya maka makin banyak jumlah telur dan kakinya.."

lama betul memikir dan bila nampak tarian naga kat TV....hurm! baru perasan,  ada betulnya dan relaven soalan teka teki tu...semua yg main tarian naga tu adalah lelaki...

Published with Blogger-droid v2.0.3

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

KENAPA dulu tak pilih betul-betul?

Friday, January 20, 2012 Nazlee Ismail 19 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

KENAPA dulu tak pilih betul-betul?

“Dulu saya ingat dia caring, tapi bila dah kahwin lain pula tabiatnya…”.
“Dulu dia nampak penyabar, tapi bila dah kahwin dia rupanya panas baran”.
“Dulu dia cute, sweet….”, “dulu dia nampak bertanggungjawab….”.
“Dulu saya pilih dia sebab ekonominya kukuh, bolehlah saya dan keluarga tumpang berteduh…”.

He..he..macam-macam cara manusia menilai dan meletakkan kriteria pilihan hidup. Tapi dalam banyak-banyak tu jawapan yang paling aku suka dari wanita ini…

”Dulu, saya memilih dia kerana agama, dakwah dan perjuangan, saya yakin dia mampu tarbiah saya lebih tinggi..”


Mana ada rumahtangga yang perfect? Anda juga tidak sempurna dan tak layak mengharapkan kesempurnaan pada pasangan anda...(kredit untuk blogger ABI, jom kita terjah..)


http://www.saripadul.com/2011/12/kenapa.html




 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hari Ulang Tahun Blog Dunia Hidupku ..P@kcikLie !

Friday, January 20, 2012 Nazlee Ismail 12 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Tanggal 20 Januari 2010 adalah merupakan hari permulaan blog ini berkarya...dan hari ini maka genaplah 2 tahun PCL mnjadi blogger (separuh masa).

masih lagi separuh masa dan tak akan jadi sepenuh masa kerana yang selebihnya adalah untuk memenuhi tanggungjawab sebagai pekerja dan juga ketua keluarga., anda jua pun begitu...saya memahaminya.


Saya suka header ni, tapi biarlah ia menjadi kenangan ...
tengok saja lah header 2010....cool sangat !  dan entri sulungnya adalah 'Salam Pengenalan'...
tiada istimewanya blog ini berbanding blog blog lain tanahair, hampir serupa ..malah blog yang lainnya jauh lebih maju daripada villakejora ini.

yang pasti , peningkatan dari segala aspek perlu ada dari hari ke hari selagi dizinkan oleh Allah swt.

Sokongan daripada pembaca sangat sangat dihargai. Terima Kasih semuanya.




  "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jom Tambah Geng Blogger

Thursday, January 19, 2012 Nazlee Ismail 6 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

salam sahabat,....kalau taktau nak buat entri apa, jomlah  kita bantu rakan blogger baru kita ni tambahkan lagi rakan rakan baru mereka  disamping tu juga kita pon boleh menambah sama...

Tarikh Tutup Penyertaan : 29 Februari 2012

klik sini  http://nadiaramlee.blogspot.com/2012/01/contest-jom-tambah-geng-blogger.html untuk join...

ada hadiah menarik !! (murahnya hati blogger kita ni, mudah mudahan diberkati atas keikhlasannya).



 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Menunggu Giliran..

Thursday, January 19, 2012 Nazlee Ismail 5 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


SKT (Sasaran Kerja Tahunan)...orang keja gomen mesti tau punya lah pasal nih..



kat sini takda budaya 'bodek'...

aku menunggu untuk dinilai...harap sukses hendaknya..

p/s : pegawai yang dinilai mempunyai kebolehan dengan latihan mampu melaksanakan tugas lebih mencabar untuk tahun akan datang.



 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Resepi : Apam Serabai

Thursday, January 19, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

[cuak gak nak kongsi resepi kat sini nih...mamadiana ada blog tapi ...malas katanya]


....kalau dah pandai buat patut  kena share resepi dengan kawan kawan yang belum cuba dan tak penah tau pasal kuih jenis ini....SERABAI memang tak asing bagi mereka yang tinggal kat utagha nu..especiallay  orang Penang  dan Kedah..(entri lepas ada gambarnya tgk. sini)

selain nama sejenis kuih , 'Serabai' juga membawa lain maksud iaitu...sesorang yang dirinya tak terurus (penampilan kusut masai).

okeh, dah dapat bezakan antara kuih dengan orang...haha, jom kita ushar resepinya ;


Bahan-bahan :-
2 cwn tepung beras
1/2 cwn nasi
1/2 cwn santan
1 sdk garam
2 sdk gula
1 sdk yis segera
1 1/2 cwn air

Cara-cara :-

  1. Kisar nasi bersama santan sehingga nasi hancur. Masukkan garam, gula, tepung beras dan air kemudian kisar lagi sehingga sebati.
  2. Masukkan yis segera kemudian gaul dan perapkan beberapa jam.
  3. Panaskan acuan serabai, ambil sehelai daun pandan dan diikat kemudian celup ke dlm minyak masak dan sapu sedikit di permukaan acuan. Biar sehingga acuan panas baru dituang sesenduk adunan kemudian ditutup dgn tudung periuk.
  4. Biarkan sehingga berlubang-lubang dan sehingga masak, bolehlah di angkat dan dihidangkan sama ada dgn kuah durian mahupun kuah manis.


Nota : Air tu tuang sedikit demi sedikit dan tengok kalau likat, tambah lagi air dan kacau sehingga dapat konsistensi adunan yg dimahukan.

sumber


kalau ada acuan cmni akan nampak cantik sikit la kuihnya...tapi dah takda,  belasah atas kuali kecik pon dah ok sangat tuh..



 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apam Serabai & Kuah Durian

Wednesday, January 18, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


...mana nak cari kat Banting ni...pasar malam pon tak dak !!

by google



 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apa khabarnya anda blogger blogger lama yang saya tak kunjungi..?

Wednesday, January 18, 2012 Nazlee Ismail 20 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !,

Apa khabarnya anda blogger blogger lama yang saya tak kunjungi..?


sedang memikir !




 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

20 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jemputan : Ceramah Oleh Ustaz Muhammad Kazim Elias Al Hafiz (24/1/2012)

Tuesday, January 17, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

dipajangkan entri jemputan ini dari blogger FatihaNur :

JEMPUTAN MENGHADIRI CERAMAH YANG DISAMPAIKAN OLEH
YANG BERBAHAGIA USTAZ MUHAMMAD KAZIM ELIAS AL HAFIZ
 

TEMPAT : PADANG BOLA TAMAN SUNGAI LALANG (
BERDEKATAN SURAU AL HIDAYAH, TAMAN
SUNGAI LALANG )
 
TARIKH : 24 JANUARI 2012
MASA : SELEPAS SOLAT ISYA' ( 9 malam )

- Kutipan derma akan dilancarkan untuk pembangunan surau
Al-Hidayah akan dilancarkan
- Sesiapa berhajat untuk menderma atau membeli bahagian tanah
wakaf untuk pembinaan MAAHAD TAHFIZ MANJOI PERAK
juga dialu2 kan..
- Moga dgn kehadiran jemaah yg ramai bagi memeriahkan majlis
akan dibayar dgn rahmat dan balasan dari Allah SWT...

Ustaz Muhammad Kazim Elias Al Hafiz



p/s : PCL boleh balik rumah ibu mertua...jika ada kelapangan , insyaAllah.




 "Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.