Santai Di Kediaman Blogger Dato' LF (ESOK)

Saturday, March 31, 2012 Nazlee Ismail 5 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Esok (1 April 2012), bagi sesiapa yang berkelapangan untuk santai makan-makan konsep potluck sambil beramah mesra bersama blogger di kediaman Dato' LF seperti plan lokasi berikut :


dijemput hadir ke sana..(1/4/2012 dari 9.30am)

dari Dato LF...
"Jemputan yang istemewa dipanjangkan kepada para blogger dan keluarga yang tidak berkesempatan menghadiri perjumpaan blogger sebelum ini. Blogger bujang/solo juga dialu-alukan. Tak kenal, maka kita berkenalan. Tak pernah bertemu, maka kita bertemu. Tak boleh lama, datanglah sekejap ! Perjumpaan ini berkonsepkan potluck . Kalau tak dapat bawa makanan pun, tak jadi masalah. Yang penting kita bertemu dan berukhwah."



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Akibat terlamapu suka dunia

Friday, March 30, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Bilamana kita terlalu suka pada dunia, kita tak nampak betapa lagi besar nikmat di akhirat sana.

Nilai kita di akhirat lebih besar berbanding di akhirat..

Nak tahu kita  leka atau sebaliknya dengan dunia (kesan terlamapu suka dunia) adalah :

1. Solat wajib tak disegerakan
2. Dalam solat tak khusyuk
3. Tiada rasa nikmat dalam solat

justeru, kalau ada tanda-tanda tersebut cuba muhasabah diri , smoga bila beribadah nanti kita dapat rasakan nikmatnya itu .

"Sesungguhnya ibadah itu memiliki rasa nikmat, kebahagiaan dan ketentraman yang hanya bisa diketahui oleh orang yang merasakannya. Bahkan, kesempurnaan ibadah seseorang ditandai kalau dia bisa merasakan bahwa ibadah itu nikmat. Karenanya, ia akan mengesampingkan segala kenikmatan dunia untuk mencapai kenikmatan tersebut.
Kenikmatan ibadah merupakan buah dari keimanan yang menancap kuat dalam diri seorang hamba lalu dibuktikannya dengan melaksanakan ibadah dan beramal shalih. Maka dalam ibadah dan amal shalih yang didasari iman dan muncul dari keimanan yang bisa melahirkan kenikmatan dan kelezatan serta kebahagiaan."

>>>Sudahkan kita Merasakan Nikmatnya Ibadah?- sumber







7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hitam-hitam si tampuk manggis, kulit hitam isinya putih....

Thursday, March 29, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Hitam-hitam si tampuk manggis,
kulit hitam isinya putih....
Sungguh pun hitam  dipandang manis,
Si awang hitam tak bleh pilih..


"Jadilah Buah Manggis...
Bisa ditebak isinya dari pantat buahnya, Artinya : Jangan Munafik


Aku sebenarnya kurang faham apa maksud sebenar perumpamaan bahasa dari *Seberang nih...rasanya seperti mahu disamakan dengan sifat manusia yang tidak menepati janji, itulah yang biasa kita faham pasal munafik nih..
selainnya adalah cara yang terbaik untuk mendapatkan isi buah tersebut. ..keh keh 28x :-)

 tq, eyriqazz.


Published with Blogger-droid v2.0.4 by pCL


"Wallawey woot..woot!! Blogging Mau Ikhlas..Terima Kasih baca-baca di sini"

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Suami-suami Budiman..., Isteri-isteri Solehah...

Thursday, March 29, 2012 Nazlee Ismail 6 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Rasulullah s.a.w. ada bersabda yang bermaksud:
"Apabila pasangan suami isteri berpegangan tangan, dosa-dosa akan keluar melalui celah-celah jari mereka".



Rasulullah s.a.w. selalu berpegangan tangan dengan Aisyah ketika di dalam rumah. Baginda s.a.w. acap kali memotong kuku isterinya, mandi junub bersama, dan mengajak salah seorang dari isteri Baginda s.a.w. pergi musafir (mengikut undian) untuk menambahkan lagi kasih sayang di antara mereka. Inilah sebahagian dari kisah romantik Rasulullah s.a.w. agar dapat kita tauladani dan praktikkan dalam kehidupan berumahtangga.

Pada suami-suami yang budiman selepas ini peganglah tangan isteri anda setiap waktu, setiap masa dan setiap saat begitu juga pada isteri -isteri solehah peganglah tangan suami anda bagi menghapuskan segala dosa-dosa.


6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Yang gulung-gulung kaler hijau tuu..

Wednesday, March 28, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

Salam...

petang2 cmini nak makan apa ya cek...

kalau dapat kuih tradisional kan best...dah lama tak makan, erk..makan kuih ni lah....
selalunya pepagi kalau rajin cari tu mungkin boleh dapatkannya..ni dah nak dekat maghrib dah pun.

ada ke jual kat pasar malam !...entah la.

emm,.. kuih yang gulung2 kaler hijau tu...yang ada inti kelapa parut di dalamnya.

kuih apa ke namanya ....

aduyaii lupa la...

mai habaq satt !!

...emm.. keh 28x , saya sangat mengemarinya.



11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

ISTERI : Bawalah ku pergi ke mana saja..

Wednesday, March 28, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

Salam ceria Rabu..

hehe...sebenarnya takde apa-apa pun kisah di sebalik kisah , tapi saja nak ingatkan...kalau dah bersuami isteri bila tibanya hari cuti dari bekerja espesli hujung minggu, bawalah isteri atau famili bersama , ke mana saja !!...kan best cmtu..(keh 28x)



Wajah seri yang memukau pesona kau dipandang
Terpegun dan terkhayal sejenak
Matamu gemilang bagaikan ada syurga...
Di dalamnya

Aku ingin bersama memiliki sebuah kota
Bersama mu aku diyakinkan
Ku berada nun di tengah-tengah persimpangan...
Tak ke mana 

Bawalah ku pergi ke mana saja
Bawalah ku lari dari sengsara
Manalah berhenti di situ terhenti
Manalah kembara terselit kita

Capai tanganku kita berganding berdua
Genggam tanganku kita nyanyikan...
Lagu yang seirama

Bawalah ku pergi ke mana saja
Bawalah ku lari dari sengsara, wooh woo ho
Manalah berhenti di situ terhenti
Manalah kembara terselit kita


Capai tanganku kita berganding berdua
Genggam tanganku kita nyanyikan...
Lagu yang seirama, wo ho wo hoo 

(MAY..Gadis Bertudung Putih)  
pcl : memahami rintihan isteri dan anak-anak, mahu jadi yang terbaik .

**Jangan Lupa : Mini Gathering Blogger Ahad ini kat kediaman Dato' LF sila rujuk : KakCik .


11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wordless Wednesday : Berketul sangat lah.... !

Wednesday, March 28, 2012 PCL 5 Comments


Saya suka pasir pantai...anda?

Published with Blogger-droid v2.0.4

5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Solat Duha : Denda Lewat masuk kelas..

Tuesday, March 27, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Setelah pulang dari sekolah, Husnina mengeluh...katanya kena denda dengan guru disiplin pagi tadi, denda sebab masuk lewat ke sekolah.. sebab musababnya berpunca dari kereta pakcik driver datang  ambil lewat sangat yang mungkin tak disengajakan beliau...hurm ! .





jika difikirkan , ada bagusnya juga kalau cikgu denda murid yang datang lewat sekolah sesi pagi dengan menyuruh murid-murid tersebut bersolat duha dan berdoa mohon tidak lewat lagi sebelum menyabung kelas pembelajaran yang berikutnya.

PCL : adalah lebih baik dari didenda berdiri di luar kelas sepanjang masa yang dah tentunya merugikan masa yang sudah rugi itu...

apa pendapat anda dalam hal ini ?.




10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mini Gathering : Kediaman LF

Tuesday, March 27, 2012 Nazlee Ismail 15 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


dijangkakan pada hari Ahad ini (01 April 2012) *

kalau jadilah , ada sapa-sapa nak datang tak ??

ini bukan daya penarik , insyaAllah kalau ada yang sponse UDANG BESAR kita makan sedap kat sana..



kasi besar gambar...nampak lagi clear !!


amacam ? , bagi feed back kat sini...silakan meleleh !!

**update terkini : Sila klik Blog Kakcik Seroja

**Update lagi terkini dari Blog Dato' LF...

15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Syukur Alhamdulilah, habis diet aku....

Tuesday, March 27, 2012 Nazlee Ismail 4 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Santai sebelum tido...nak elak perut berkeroncong, ni lah ...

susah-susah jer mamadiana nih..!!


PCL : niat di hati nak meneman anak-anak makan...mula-mula ngap sekeping, nak lagi dan lagi....korang tau berapa keping ? ...haha, nak dekat habis bekas tu....syukur alhamdulilah, habis diet aku....


4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mari Jawab Teka Teki Mudah...

Monday, March 26, 2012 Nazlee Ismail 0 Comments

1. What's the diference between Gajah and Kain Pelikat Cap Gajah duduk?

2. Ade sebuah hutan tinggal la seorang manusia bername Abg tarJan..die berkawan baik ngan monyet..satu hari ..Abg tarJan pergi la mandi kat sungai...lepas die mandi, die bangun je monyet ketawa kat die.. kenape monyet tu ketawe kat die???


guwa ada real punya prepaid Digi Rm10 x 1 s'ja., terjumpa kat pasar 2, 3 hari lepas..tak  tau nak bg sapa.. korang nak ke??


Sapa nak topup boleh PM sy kat myFB, ..jawab soalan teka teki kat atas tu dulu..(2 soalan mudah)

*** ruangan komen sengaja sy tutup untuk entri ini.

PCL : selamat meneka, siapa cepat dan betul dia dapat...

Anak tak minta upah tapi ibu yang bagi..

Monday, March 26, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

....camana tuh !!

Salam..

Blogger ini baru diterjah sebentar tadi menarik minat saya membaca entrinya tentang ;
KISAH SESEORANG ANAK YANG MENILAI PERGORBANANNYA DENGAN WANG RINGGIT.

 kenali Blogger  SILENT MOOD

antara kandungannya :

Senarai upah membantu ibu :
1) Membantu pergi ke kekedai : RM 2.00
2) Menjaga adik : RM 2.00
3) Membuang sampah : RM 0.50
4) Mengemaskan Tempat Tidur : RM 2.00
5) menyiram bunga : RM 2.00
6) Menyapu Halaman : RM 2.50
Jumlah Keseluruhan : RM 11.00

...sayangkan anak kerana sering membantu dan sebagai galakan bebuat demikian , para ibubapa lazimnya memberi   upah dan bukannya mereka (anak) yang meminta.

adakah ini berlaku lagi , ya..sememangnya...saya jawab bagi pihak saya. Anda pula bagaimana ? mesti ada alasannya kan.

PCL : syukur alhamdulillah, anak-anak saya semakin besar semakin memahami pengorbanan sebenar mereka kepada kami berdua sebagai ibubapa.

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kesedapan yang anda rasai seketika itu...

Sunday, March 25, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


"Pesanan saya kepada anda di luar sana, jangan terlalu ikutkan hati dan selera ketika makan. Mungkin anda sedaya upaya untuk memenuhi selera makan anda dengan rasa masin, manis dan lemak yang cukup. Tetapi fikirlah kesedapan yang anda rasai seketika itu boleh mengundang padah  di kemudian hari. Jangan malas untuk beraktiviti..." 

..  haha ni sebahagian artikal yang aku salin dari majalah, saje je nak ingtkan diri yang kekadang tak sadar diri ketika makan !

gambar hiasan..

beraktiviti, beriadah kalau nak ikutkan tak semestinya berjogging di taman dan sebagainya.....mana-mana pun boleh, yang perlunya buat sesuatu yang menyebabkan keluarnya peluh supaya tebrakar kalori dalam badan anda.

Jika anda tidak memikirkan kesihatan diri, fikirlah anda masih mempunyai orang-orang tersayang di sekeliling yang  perlu anda jaga dan kisahkan.

PCL : saya suka pantai...hehe.



10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pencarian Bloglist April Hazwan Hairy

Sunday, March 25, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

untuk memudahkan blogger blogwalking ke blog kita....sesama kita support segmen yang juga peluang ini..


http://fanomena.blogspot.com/2012/03/segmen-pencarian-bloglist-april.html 


KLIK untuk join dan mengikuti syaratnya.

PCL : tak semestinya join blogger top2 saje...kan.

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ada Sesapa buat segmen/GA hujung minggu?

Sunday, March 25, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

2 hari pcl tinggal blog tanpa update...sesekali je singgah blog2 berkenaan , ada yang sempat tinggalkan komen dan ada juga lalu lalang tanpa jejak..hurm !..


okeh, tgh malam minggu (pagi) ni nak start join segmen...kalau ada yang berkenan lah..

Ada tak bloggers yang buat segmen/GA ke, hujung minggu ni?..boleh la rekemenkan pd pcl..

ada kalu roger kat sini wokay !


7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Buat sesuatu yang boleh mengembirakan suami isteri.

Thursday, March 22, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments



kalau mulut 'cebek' je tak guna, membebel tanpa suara lagi tak guna...mana la suami nak dengar semua tuh...latihlah suami menggosok pakaian mereka sendiri jika ada ruang waktu. Di samping dapat mengeratkan hubungan, jika kena caranya suami akan lebih selesa mengurus pakaiannya sendiri...tunjuk ajar darimu isteri sangatlah perlu, bukanya si suami tak tahu cuma kurang pandai jer punnnn...lagi pun zaman skolah berasaram dulu tak penah buat, raging junior jer...kan., haa amekau!

PCL : tolong sidai baju...alaa tu senang sangat, tapi kalau suruh lipat ke iron ke....hehe leceh la...


14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bau Bacang ke...Macang ?

Thursday, March 22, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

..kalau kebiasaanya di sebut macang....buah macang yang kekadang orang dapur masukkan dalam sambal belacan......haa kan dah terliur tuh.

okeh, kita masuk kelas bahasa plak ye..bau bacang bermaksud "hubungan persaudaraan yang jauh" contohnya ; Hassan dan Abu adalah rakan sepejabat. Abu adalah anak kepada Ali. Hassan pula cucu kepada Husin. Husin pula adalah datuk kepada Ali, jadinya Abu adalah  bau-bau bacang dengan Hassan.

Untunglah kalau ada sedara yang baik-baik, baik dari segi akhlak dan agamanya...kalau bukan saudara bau-bau bacang pun pasti suadara seagama.


(bahan dari sumber FB, terima kasih kpd yg berkenaan.)
PCL : dah kata sedara seagama....kena nasihatlah apa yang patut, jangan tengok saja kawan di sekeliling kita 'hanyut' , tegurlah selagi boleh , buatlah setakat mana yang termampu.....tanggung jawab tuh, INGAT !



11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mak Bee Ajak Makan Timun

Wednesday, March 21, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

kenal ke siapa Mak Bee tu ?

Pcl kenal sangat tapi kenal dengan namanya je...jumpa masa balik Kedah haritu terus 'tangkap' bawa balik Banting...


Kuah Rojak Kacang Mak Bee...sedap ! - Rm10 dapat 3  btl (harga kat Sg Petani)



baru malam ni berkesempatan nak beli sengkuang tapi takda jual la plak....nasib ada timun...belasah je.

eemmm..sedap..sedap !

.. oghang utagha memang kenai sangat dengan produk Mak Bee kuah rojak ni,  kira terkenal lah di antara kuah rojak terbaik dan popular di Malaysia.

PCL : kalau sakit perut ada alasan nak dapatkan MC...haha *sakit pun suka

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

WANITA : Jaga Barang/Pakaian Dalam Anda Jangan Sampai Dicuri.

Wednesday, March 21, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments



Cantik sangat ke ??


PULAU PINANG – Gara-gara mencuri pakaian dalam wanita, seorang penjaga stor didenda sebanyak RM500 selepas mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini.
Muhammad Nazri Abdullah, 29, dari Taman Seri Relau, Bayan Lepas di sini didapati bersalah melakukannya di Blok 7B, Palm Court, Jalan Seri Tanjung Pinang, Tanjung Tokong di sini pada 18 Mac lalu, kira-kira pukul 1.40 pagi.
Dia dipercayai mencuri barangan tersebut yang disidai di ampaian.
Mengikut keterangan kes, Muhammad Nazri ditahan oleh orang ramai ketika kejadian.
Apabila diperiksa, mereka menjumpai tiga helai baju dalam dan enam helai seluar dalam wanita di dalam begnya.
Dia kemudiannya dipukul oleh orang ramai yang berang sehingga lebam kedua-dua matanya.
Ketika disiasat oleh polis, dia tidak dapat memberi keterangan memuaskan bagaimana ‘barangan’ tersebut diperolehinya.
Dia didapati bersalah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 29(1) Akta Kesalahan Kecil 1955 yang memperuntukkan denda tidak melebihi RM1,000 atau penjara tidak melebihi setahun atau kedua-duanya sekali.
Ketika pertuduhan dibacakan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Nur Azizah Jaafar, Muhammad Nazri mengangguk sebagai tanda faham dan mengaku bersalah.
Majistret, Noor Aini Yusof kemudiannya menetapkan denda sebanyak RM500 dan sekiranya gagal membayarnya, tertuduh boleh dipenjara selama sebulan. (sumber)

PCL  : ..ish memalukan kaum  je lah..

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Wednesday, March 21, 2012 Nazlee Ismail 0 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


http://www.bloggerwanita.com/senarai-100-blogger-terpilih-untuk-cabaran-rm5000/ 

Penaja : http://www.bloggerwanita.com

Program Wang Tunai RM5000 ini hanya dibuka untuk 100 blogger terawal yang berdaftar sahaja. Cara berdaftar adalah rakan blogger hanya perlu buat post tentang program RM5000 dan linkkan ke laman post ini dengan tajuk “Wang Tunai RM5000 untuk Blogger”.

PCL : mahu cuba mengisi tempat-tempat terakhir jika berjaya...rasanya ada lagi baki kekosongan .

Jawatan Kosong di ANGKASA

Wednesday, March 21, 2012 Nazlee Ismail 5 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

Tawaran untuk mengisi kekosongan jawatan sebagai Juruteknik (J17) dan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) secara sambilan. Untuk keterangan lanjut, klik di bawah.


sebarang pertanyaan , sila terus kepada Agensi Angkasa Negara (Tel: 03-88888668)

5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Oh LELAKI budiman yang gentlemen ..

Tuesday, March 20, 2012 Nazlee Ismail 18 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


"Lelaki yang baik adalah yang memahami akan tanggung jawabnya kepada keluarga dan juga urusannya dengan Allah SWT…harus diingat, lelaki yang baik tetapi tidak bersolat dan menjaga agamanya tidak berguna juga kerana semua ciri-ciri itu akan dinilai sebagai kesempurnaan hidup di dunia dan akhirat."..>sumber

Ramai wanita yang kebanyakkannya mahukan ciri lelaki budiman untuk memilih pasangan hidup mereka.


Tetapi adakah memiliki budi pekerti baik memadai untuk menyifatkan seorang lelaki itu budiman?

Atau adakah lelaki sopan ini tidak lebih daripada impian keterlaluan wanita untuk mencari ciri lelaki ideal yang dianggap gentleman?

“Masih ramai gentleman di Malaysia ini...tapi adakah ia mencukupi ?” 

18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sarapan lempeng aka peknga

Tuesday, March 20, 2012 Nazlee Ismail 23 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

[petikan dari sumber]

Sewaktu makan tengahari di United Kingdom, seorang pelancong berasal dari Malaysia terlalu merindui dengan masakan Malaysia ala Kedah, 'peknga' (ada sesetengah tempat di panggil lempeng atau tempek).

Segera di carinya kedai makan Malaysia dan memesan 'peknga'. Setelah di makan ternyata lebih enak daripada 'peknga' di Kedah yang asli sehingga membuatnya jadi kehairanan.

"Encik, apa rahsianya lempeng di sini rasanya lebih sedap dibandingkan dengan di tempat asalnya?," tanyanya kehairanan.

"Oh, itu kerana pisangnya, encik. Di Kedah pakai pisang tempatan, sementara kami di sini memakai pisang import," jawabnya.

"Sebenarnya import dari mana?"

"Dari Kedah, encik."




PCL :sejak balik dari kampung ni asyik teringat makan makanan tradisional je, tu pasal pagi ni kami bersarapan lempeng , mamadiana kata makan cmnni boleh diet...

23 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Makan angin di jeti nelayan..

Sunday, March 18, 2012 Nazlee Ismail 18 Comments

[life's simple pleasures]..

..bila berada di kampung halaman (Sp. Kedah), aktiviti wajib selain dari beribadat adalah memancing bersama keluarga.

Petang tadi (semalam) kami ke Tanjung Dawai, tujuan asalanya memang lah memancing kat jeti tapi kali ini moodnya lebih kepada berehat santai sambil menghirup angin sepoi-sepoi bahasa....huh ! ..hanya emak mertua sorang saja yang  memancing.

ada yang tak tau Tanjung Dawai tu kat mana....emm ok mai sini aku nak habaq..

Tanjung Dawai terletak kira-kira 30 kilometer dari bandar Sungai Petani berada di Kawasan Parlimen Merbok iaitu bagi Daerah Kuala Muda di negeri Kedah Darul Aman, Malaysia. merupakan kawasan yang terkenal dengan makanan laut.




..ni lah dia sebahagian gambar aktiviti yang dapat dikongsikan..

setia ke mana-mana , ..mamadianaku...

Mak Kiah (MIL), salah seorang pemancing wanita di Sg Petani...cayalah mak !!

memang puas bersembang sambil menikmati angin pantainya...lain tempat lain suasananya.

sentiasa terasa mengantuk walau di mana pun, apa lagi kalau tempat yang nyaman sebegini...alasan huh !..tetap melayan keseonokan bersama ..

.. menyaksikan suasana saat mentari melabuh tirai hari ...sunset@7.20pm
Sebelum berangkat meninggalkan jeti yang banyak kenangannya, aku sempat merakam saat yang indah itu walau hanya menggunakan kamera henfon pinjam...jadilah tu... nak buat cmana , kamera buruk aku tertinggal di rumah la plak.

PCL : Sesuatu yang indah itu harus dirakam dan simpan agar dapat dinikmati semula suatu hari nanti walau keadaanya tidak sama seperti apa yang pernah dirasai sebelumnya. Ini lah dia kehidupan sederhana yang meneronokkan.

18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

MY WAY : Sebuah Filem Aksi Perang Dunia Kedua

Saturday, March 17, 2012 PCL 9 Comments



My Way adalah sebuah filem Korea yang memaparkan genre aksi perang bakal menemui penonton di negara ini pada 19 April 2012. Filem aksi perang ini adalah yang paling hebat pernah dihasilkan di Negara Asia setanding filem Hollywood





Filem My Way menjanjikan keterujaan penonton dengan aksi-aksi perang yang sangat hebat dan meyakinkan dengan gambaran sejarah terhadap zaman perang dunia kedua. Namun di sebalik pertempuran yang menakutkan itu, terselit nilai persahabatan yang ingin disampaikan telus pada jiwa penonton.

Cerita yang berdasarkan kisah benar perang dunia kedua ini juga telah mempertaruhkan bintang terkenal dari tiga buah negara, Jang Dong-Gun (Korea), Joe Odagiri (Jepun)dan Fan BingBing (China).




Jang Dong-Sun amat popular dan tidak asing lagi oleh peminat-peminatnya melalui drama-drama Korea yang pernah ditayangkan di siaran televisyen Malaysia.





Joe Odagiri pula telah berjaya membina namanya sendiri di Korea dengan wajah yang tampan dan sangat digilai gadis-gadis Jepun menerusi lakonannya di negara tersebut. Manakala Fan Bing Bing pernah membawa peranan dalam filem
Bodyguards and Assassins harus dilihat kemantapan lakonanya dalam filem My way ini.










My Way akan ke pawagam berhampiran (pada 19 April 2012), Jom ramai-ramai kita serbu !.



PCL : dah lama tak menonton citer perang yang semestinya akan menjamin aku tidak lena dipanggung...haha.

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dataran Persisiran Sungai Kerian Parit Buntar Perak.

Friday, March 16, 2012 PCL 10 Comments

santai  bersama famili

....memang dah lama sangat pcl tak ke sini, last sekali masa baru lepas kawen dulu tu pun nak ajak mamadiana rehat sambil makan mee goreng 'terapung'.

kalau nak diingatkan kembali,  kisah mee goreng terapung ni tak ramai yang tahu kewujudannya  hanya mereka yang sebaya lebih kurang dengan unur pcl saja... Sebenarnya nama terapung tu diambil dari kedudukan kedai di tepi sungai suatu ketika dulu, masa tu zaman pcl skolah menegah, bila outing dengan kengkawan tempat inilah jadi stesen persingahan makan kami.


persisirang Sungai Kerian, Parit buntar Perak dan Bandar Baharu Kedah

Kini sudah menghampiri 20 tahun masa berlalu..tapak kedai makan tu pun tak kelihatan dah...dan kini dah jadi tempat riadah persisiran sungai.

Kawasan sekitar adalah merupakan pekan lama Parit Buntar dipisahkan dengan sebatang sungai yang menjadi sempadan dua negeri iaitu Parit Buntar, Perak dan Bandar Baharu, Kedah.

salah timing daaa..., kalau minggu depan kan besttt!


Sengaja pcl bawa famili bersiar di sini,  ingatkan nak belanja makan mee goreng terpaung....haha, rupanya nampak sampah sarap jer terapung di sungai tu haha...

... jalan-jalan makan angin kat sini.. tak tau plak kebiasaannya ada acara rasmi yang diadakan tiap-tiap tahun kat sini :



Hari Air Sedunia 2012, Majlis perasmiannya dilakukan oleh YAB Tan Sri Dato' Seri DiRaja Hj Muhyiddin Yassin , TPM Malaysia.

...malangnya bukan minggu ni, ianya diadakan pada 24 Mac 2012, Sabtu minggu depan. Berbagai aktiviti yang telah dijadualkan berlangsung antaranya ialah seperti perahu panjang, gerai jualan, rivers cruise, ceramah perdana, gerai pameran, bot berhias, bunga api, memancing dan banyak lagi.

..sekiranya anda berkelapangan lebih-lebih lagi mereka yang berada di kawasan berhampiran  , datang lah beramai-ramai mulai 20 Mac hingga 24 Mac ini.

ada siapa-siapa ke yang tinggal berhampiran ??


Published with Blogger-droid v2.0.4

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Selamat Sampai di Sungai Petani.

Thursday, March 15, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

alhamdulillah...la ni pcl dok kat SP Kedah...baru ja sampai  pukui  1 pagi....
saja nak habaq..sronok sangat sebab mamadiana duduk sebelah meneman pcl sampai ke destinasi akhir tanpa rasa ngantuk.

Perjalanan dari Banting ke Sp lancar saja, berhenti kat R&R Rawang utk makan dan solat.
....ada rahsia kenapa pcl tak rasa ngantuk, nak tau ?

kalau berdua dalam kereta sebaiknya banyakkan berborak, kekadang ramai yang kata takdak modai nak cakap apa dengan pasangan ...haha, jangan buat alasan ok.

keadaan senyap sunyi tanpa kata itulah yang mengundang padah apabila pemandu rasa mengantuk dan bosan.

...cerita lah apa saja , waktu anak2 sedang nyenyak tidur...sesuailah untuk mengigatkan memori kisah silam, bukan senang nak ada masa free cmni selalu..rebutlah peluang yang cuma ada sedikit itu. Berboraklah sesuatu yang mengembirakan supaya mood perjalanan anda menjadi lebih santai .

PCL : Kalau sayangkan nyawa sekeluarga...janganlah pentingkan diri, buatlah persediaan awal. untuk mengatasi segala kemungkinan.Jadilah teman sejati sebaiknya.

14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wordless Wednesday - Seminggu lagi !!

Wednesday, March 14, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


Bagi pasangan yang merancangkan untuk mempunyai bayi pada 12.12.12 (12 Disember 2012), mereka hanya mempunyai seminggu lagi untuk hamil dan meningkat peluang mereka, berikutan tarikh gandaan terakhir untuk abad ini hanya kira-kira sembilan bulan sahaja lagi. 

rujukan : sumber



14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wordless Wednesday - Google Translate

Wednesday, March 14, 2012 Nazlee Ismail 1 Comments




info :
SEBANYAK 64 bahasa lagi ditawarkan dalam aplikasi Google Translate contohnya seperti bahasa Inggeris, Rusia, Perancis, Melayu, Tamil dan Urdu.





1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wordless Wednesday - Mengasah bakat...

Wednesday, March 14, 2012 Nazlee Ismail 6 Comments


6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mata juga boleh stress

Tuesday, March 13, 2012 Nazlee Ismail 1 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !

...emmm gilah penat mata nih dok merenung laptop nih tapi sebelum nih dah tau camana nak hilangkan stress mata.

dengan cara melemparkan pandangan jauh kehadapan, kemudian lihat kepada benda berdekatan , mudah sangat bukan ..hah !

kalau nak best lagi...pandang lah wajah isteri yang sedang melayan anak2 tuh.

kalau takde pasangan istimewa...hehe, pandai pandailah...korang mesti ada sesuatu yang menarik untuk dipandang..cantik !!


1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Usah lokek puji pasangan (suami/isteri).

Tuesday, March 13, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh !


CUBA anda ingatkan dalam tempoh beberapa tahun berumah tangga, berapa kali anda memuji isteri atau pasangan anda mahupun memberikan kata-kata hangat dan mesra kepadanya?

Sebenarnya ramai di kalangan pasangan suami isteri, sebagai contohnya si isteri mahu mendengar pujian daripada si suami. Namun berapa kerat sangatkah individu ini menghamparkan kata-kata berkenaan.

Kalau ada pun mungkin tidak ikhlas datang dari hati atau kata-kata pujian dilontarkan sekadar untuk melihat isteri gembira semula apabila dia merajuk.

Sesekali apa salahnya jika memuji isteri atau suami anda dengan ikhlas berlandaskan jasa dan kebaikan yang telah dia berikan.


gambar sebagai hiasan...

Setidak-tidaknya dengan kata-kata pujian yang ikhlas itu biarpun sedikit dapat memberikan makna kepada pasangan dan seterusnya perhubungan anda.


PCL : emmm..dok puji selauu tu ada makna apa kah ?





7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.