Tengok saja...

Thursday, May 31, 2012 PCL 8 Comments



....tiap2 malam memang macam ni...

dah nekad ke pcl..?

Hanis Umairah kalau tak burger,  mee kungfu jadi hidangannya...

Husnina plak mee hailam....tak pun nasi berlauk kat rumah. ...

untung depa nih badan mentain jer...

aku? ....sekadar tengok saja..kalau ada lebih2., kena paksa makan...

Published with Blogger-droid v2.0.4

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

eh segan pi bagan lah !

Thursday, May 31, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments


gambar hiasan dari google.


...Apabila kamu terperasan ada lelaki2 umur suku abad plus2, berjalan dengan gaya mendada..

apakah tanggapan kamu terhadap penampilan mereka itu ? *saja tanya...klu nk jawab, jawab dlm ati eh..

huh dasatnyer !...Lagak gaya macam ayam serama , sayangnya perut takleh cover..., awat tak 'memperut' saja.. kan nampak lebih bersahaja ..tak payah susah2 nak tahan nafsu..nafas..keh2..

realiti terserlah jika itu adalah hakikatnya .... mereka  itu sebenarnya sedang melalui fasa kebahagiaan ..

tetapi kenapa harus tidak dinampakkan lambang kebahagiaan itu ....malu/segan ea ? ..eh segan pi bagan lah !


'serama'..spesis ayam termahal di dunia

pcl ; asal sihat sudah ler.., ..dah 'senja' baru nak beringat !!, situps, pushups  pagi petang... jogging lagi tu., kaki pon dah tak terlarat bawa bebanan...aduss  !!


10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sedappp ... Emas Public Gold !

Thursday, May 31, 2012 PCL 4 Comments

Assalammualaikum dan salam sejahtera ...



Bersua kembali dengan semua rakan-rakan pembaca pada hari ini ... Doa dan harapan saya agar kita semua akan dipermudahkan segala urusan dan dibuka kan pintu-pintu rezeki untuk kita semua ... InsyaAllah !

Hari ini saya ingin berkongsikan dengan satu tajuk .... "Sedapppp ... Emas Public Gold" ... Kenaper saya berkata sebegitu ...

Antara sebab nyer ialah transaksi urusniaga dengan Syarikat Public Gold adalah mudah dan menguntungkan kita sebagai seorang pelabur logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen fizikal ... Semalam saya menerima panggilan....

Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)







4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mimpi minum air tebu...

Thursday, May 31, 2012 PCL 6 Comments


...huhu penat giler..

memang lah buat keja giler...tengah2 malam buang kulit tebu..baru selesai sama2 tamatnya movie hindustani 3 idiots.

ni semua nak kejar masa,  nak suruh orang mesin tebu time rehat tghari esok (hari ni la tu)..

..sebelum ni dah penah hantar kat pakcik mesin tebu tu...dia suruh bersihkan betul2 dan buang kulit tebu supaya senang nak mesin...bersih dan tak merosakkan gigi mesin tu, banyak songeh tul la keja nih....nak dapat air tebu fresh memang patut kena susah2 dulu...

tebu2 tu hidup segan mati tak mau kat laman belakang rumah...,tuan dia ni dah malas nak jaga..untung monyet2 yang sedia kelaparan tak pandai nak, 'attack'.., baru nampak ada percubaan nak patahkan tebu2 tu...tapi aku telah bertindak pantas...

potong semua tebu...

ok aku dah ngantuk...cukuplah tu,  tangan nih dah naik ketul2 dah...harap jangan lenguh n tak boeh gerak sudah la...gud night! ....

pcl ; ...mimpi minum air tebu..keh 3.



Published with Blogger-droid v2.0.4

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

DV1

Wednesday, May 30, 2012 Nazlee Ismail 9 Comments






Published with Blogger-droid v2.0.4

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Relax La Bro ... Jangan Gabra ! ! !

Wednesday, May 30, 2012 PCL 3 Comments

Assalammualaikum dan salam sejahtera ... Harapan saya agar rakan-rakan pembaca sekalian berada di dalam emosi yang ceria-ceria selalu ...



Wahhh ... semalam saya menerima banyak pertanyaan daripada rakan-rakan pelabur logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen fizikal dengan keadaan harga emas yang merudum jatuh ke paras....

Pembacaan seterusnya (sila klik di sini)








3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Naik tangga turun tangga...

Wednesday, May 30, 2012 PCL 7 Comments

Published with Blogger-droid v2.0.4

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Memperkenalkan...

Tuesday, May 29, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

Assalamualaikum...time nak dekat rehat tghari nie  nak buat apa eh...*ada 1/2 jam lg nih ke pukul 1pm..

(jap lagi santai makan nasi lemak @mamadiana rumahku syurgaku...)

okeh..sekejap jer nak ..Memperkenalkan.. my back-up blogger dalam siri “Jungle-Blog-Tracking” NTB2 ialah..;

ini header blog beliau yang memenagi HEADER TERBAIK @cun,  episod ke-4 bagi membolehkan beliau ...
mendapat IMUNITI terkecuali dari disingkirkan dari “Jungle-Blog-Tracking” selama 2 minggu berturut-turut..cayalah !!.tahniah!



... wajah pemilik blog yang bernama Allya Syahirah binti Abdul Riff,19 ...dan kalau nak kenal lagi korang boleh la terjah baca 'biodata sengal' dia  kat sini., confirm belum kawen..masih belajar lagi tu :)

Untuk pengetahuan pembaca semua kat sini...ktorg nie bergandingan untuk mencapai misi..

misi apa ?? ..*yang pasti bukan misi nurse tuh..wokeh!

 emmm.... kenapa..*MUKA PENYEK ?? ..tak tahu lah., korang skodeng lah sendiri....terus terjah (http://mukapenyek.blogspot.com/).


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
>apa yg ALLYA tulis fasal PCL  
>Info tentang penganjur NTB2.

 

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

i x rela betukar status tau !!

Monday, May 28, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

salam...

terdengar perbualan anak-anak gadisku dengan mama depa semasa berada di dapur..*waktu tu aku kat meja makan sebelah dinding jer..

 "dik, kak....abah ngan mama, sapa yang kuat berleter nih ?" *entah , soklan tetiber jer dari mamadiana. 

syyshh!!...jangan bgtau kat abah..mama diam-diam tau ? akak pun senyum tanda setuju...*setelah diceritakan oleh mamadiana kepada ku...(takleh simpan rahsia dgn suami tu..huhu cayalah mmD!)

Untung aku punya pancaindra pendengaran yang masih sihat. Kalau tak diberitahu pon aku dapat rasakan sejak akhir-akhir ni...huh ! taktau lah..* muhasabah sat...

betul lah...kalu buat keja yg mirip-mirip keja 'orang dapur' ...muloottt !! mesti kuat bebel punya lah..  lelagi bg depa yg punya hormon tinggi ..keh..keh..konpom ! (confirm) .

eh , otomatis la plak ..kan!.. memang patutlah membebel/berleter tu sesuai bg depa tuh (perempuan). ... * i x rela betukar status jantina tau !!




PCL : takda salahnya suami isteri bekerja bersama-sama dalam menguruskan rumah tangga * dari A to Z, malah digalakkan lagi tapi janganlah sampai ada salah seorang dari mereka yang mengambil kesempatan .

..sekadar pesanan untuk semua yang berkenaan :) senyum selalu...babai.







 

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

“Cheap Sale” ... Siapa Nak Emas ?

Monday, May 28, 2012 PCL 5 Comments

Assalammualaikum dan salam sejahtera ... Apa khabar anda pada rakan pembaca yang setia dengan blog ini ...



"Cheap Sale" ... Siapa nak emas ? ... Harga logam emas tulen fizikal dan logam perak tulen fizikal sedang merudum jatuh pada paras harga terendah bagi tahun ini ... Ayuhhh ! ! ! ... Rebut lah


Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)





5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Terima kasih daun keladi.

Monday, May 28, 2012 Nazlee Ismail 4 Comments

Salam ...syukur alhamdulillah.

ada email inbox..

Salam kawan-kawan, Dijemput semua ke pantry sekarang untuk breakfast sama-sama. Hasil tangan kwn2 perempuan.. Sila yer.

hari ni geng ibu2 muda se-ofis buat sambutan hari ibu..banyak sungguh juadah port luck yang tersedia..
Buat ibu-ibu dan bakal ibu-ibu sekalian, Terima kasih banyak-banyak atas jamuan yang dihidangkan. Semuanya delicious, maklum la, disediakan dengan penuh kasih sayang . Terima kasih daun keladi.. ..ikhlas ucap kata dari salah seorang pegawai lelaki di sini..

jamah lah seadanya ,...haha kita ni dah sarapan siap2 di rumah awal pagi tadi..

pcl : ada yang menyuarakan..."Lps ni giliran bapa-bapa &bakal bapa-bapa pulak.. haha J""..


 

4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ada blogger yang nak kawen ke ??

Saturday, May 26, 2012 Nazlee Ismail 23 Comments

salam...

 emm, sedapnya ... dapat makan pulut kuning rendang daging.. naseb baik kat kedai makan tu ada sikit lagi berbaki...kalau tak ..emmh !!!





....dah dapat semua tu nak makan nasi kenduri la plak.. dah start musim dah nih....cuti skolah kan, xde jemputan laaa.. ada blogger yang nak kawen ke ??;..uhh..!!  tetiba jer kan... .keh2.

selamat bercuti kepada semua yang sedang menikmati cuti2 anda...


23 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pepahat. ..sempoi! !

Thursday, May 24, 2012 Nazlee Ismail 16 Comments

Salam untuk semua..

malam ni kami makan-makan santai di luar..., Hanis biasalah dia, mana boleh makan menu yang sama dalam satu hari... biasanya makan tengahari bila balik dari sekolah aje..

petang tadi awal-awal dia dah pesan nak makan sotong goreng tepung...dan bila ke sini ada satu lagi yang special makanan laut kegemaran kami sekeluarga. Menu yang yang jarang dapat kat restoran-restoran lain.

PEPAHAT MASAK CILI KERING...wuh!...memang lazat lah....close-up sikit gambarnya, macam mana yang dikatakan pepahat tu ?

Sejenis hidupan laut bercengkerang, betuknya macam ruas buluh. Hidupnya di dalam pasir pantai. Kalau kat sini (Pantai Morib) boleh senang dapatkan pepahat (Ramai yang cari , selalunya di kalangan orang asal (asli) mencari pepahat sebagai sumber pendapatan mereka).



kami layan makan dulu....nanti bebila korang ada kesempatan ke Kanchung Darat, Banting (jalan Banting-Morib), singgah la kat restoran yang biasa kami makan di sini ;

Restoran Juvita Seafood, Kanchong Banting.
Jalan Kenanga, Kanchong Darat , Banting Selangor






16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sengkek ... Cam Ner Nak Beli Emas !

Thursday, May 24, 2012 PCL 1 Comments

Assalammualaikum dan salam sejahtera ...

Bersua kembali rakan-rakan pembaca yang budiman lagi saya hormati ...




Tempohari saya dapat panggilan daripada seorang pembaca blog ini yang bertanyakan kepada saya dengan soalan begini ... "Ajak ... dah lah saya "sengkek" ... cam ner nak beli emas atau perak ?" ... Itulah butiran pertanyaan beliau ... Betoi lah turrr ... Jika dah "sengkek" ... Bagaimana..

Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)







1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

emm…yer ke suami kini macam tu??

Thursday, May 24, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments

Ada suara sumbang yang berkata2  "emm…yer ke suami kini macam tu??" 

pcl ; hanya isteri yang tahu dan pernah melaluinya  akan megiyakan akan kebenarannya...hakikatnya ini lah dia suami masa kini...dan yang utama didikan agama jangan dilupa !

Pencarian nafkah, pengurusan rumah tangga, mengasuh dan mendidik anak dilakukan bersama-sama dengan isteri tercinta. “..ayang, anak kita dah tanggal tali pusatlah yang…ayang rehatlah, biar abang pigi mandikan baby kita” 

Pandai mengambil hati isteri dengan mengingati hari-hari istimewa seperti hari lahir, hari perkahwinan, hari pertemuan pertama dan juga hari lahir anak-anak. Pasti ada sahaja kejutan dibuat seperti menghantar hadiah seperti bunga, kek atau hadiah-hadiah yang pasti menjadi idaman isteri dan membawa makan di luar bagi meraikan hari tersebut. “..ayang suka tak, abang dah book hotel 5 bintang kat Madinah. Tahun ni, kita celebrate hari pertama ayang balas sms abang, kat sana ye? Kita terus buat umrah sekalilah ye..” 

Ringan tulang untuk membantu isteri di rumah kerana memikirkan isteri juga penat setelah bekerja dan mencari nafkah di luar. “..ayang..abang dah masak nasi dah. air pun abang dah jerang. bawang merah, bawang putih abang dah kupas. lada kering abang blander..ayam yang abang kuarkan dah dari peti tu dah lembik abang rendam 2jam..apa kata ayang masak sambal ayam je hari ni. Senang sikit kerja ayang..” 

Bertolak ansur dan turut menguruskan rumah tangga bersama-sama. “..hari ni biar abang mop lantai pulak.ayang sapu2lah rumah dulu ye..abang pigi bancuhkan air mop,k” 

Mengasuh dan menguruskan anak dibuat bersama-sama isteri bagi meringankan beban isteri. “haha..ayang tau tak anak kita pancut kat muka abang masa abang tukar diaper dia. Abang rasa seronoklah pulak. Nanti anak kita berak ke, kencing ke, biar abang jelah yang handlekan,k.. “
sumber



11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kawan baikku, mak tiri aku..

Wednesday, May 23, 2012 PCL 4 Comments


...eh xde apa nak ulas lebih lanjut...saja nak selitkan kat sini santai sambil tgk tv9 tadi....

cuma. .hati2 dengan kehadiran orang lain dalam rumah anda...

boleh lain jadinya...

semuanya ada pengajaran untuk dipelajari...

isteri dan suami kena tahu mengenal batas2 yang sepatutnya..

Published with Blogger-droid v2.0.4

4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

memang I tak sukalah kalau macam tu.

Wednesday, May 23, 2012 Nazlee Ismail 5 Comments

pcl ; ..bukan dialog mamadiana yer...tapi memang I tak sukalah kalau kelaku @perangai isteri macam tu...


Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak. ie. “hubby i tu kan kan.. siang ikan pun dia tak tau.. bla bla bla “





5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bakal Pelabur Emas Dari Negara Singapore

Wednesday, May 23, 2012 PCL 2 Comments

Assalammualaikum dan salam sejahtera ...

Apa khabar anda semua rakan-rakan pembaca sekalian ...

Ir Ajak bersama kenalan dari Singapore


Pada hari ini saya ingin berkongsi dengan anda semua dengan aktiviti saya pada tempohari ... Saya telah bertemu dengan kenalan saya dari Negara Singapore di sebuah hotel terkemuka di Ibu Kota Kuala Lumpur di Lokasi Bukit Bintang ... Kenalan saya ini merupakan seorang ...

Pembacaan seterusnya (sila klik di sini)








2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tak kira SIAPA yang menjualnya..!

Wednesday, May 23, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

Salam semuanya...



budak2 sekolah  kekadang tu main belasah jer beli...tak kira SIAPA yang menjualnya..

pcl ; ibubapa harus nasihatkan mereka , jangan beli makan sembarangan !!


7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

ZULFAHMI KHAIRUDIN : TOP 10 Juara Dunia Bagi Kategori Moto3

Tuesday, May 22, 2012 Nazlee Ismail 4 Comments

Salam  buat semua pembaca juga peminat lumba motor GP ..




Jangan lupa untuk bertemu dan beramah mesra dengan Zulfahmi pada hari Sabtu ini, 26 May di tapak pameran Sepang Circuit, perkarangan belakang Istana Kehakiman pada jam 4.00 - 5.00 petang.

Pelbagai promosi antaranya free gift T-shirt team AirAsia-SIC-AJO yang ditandatangani Fahmi dengan setiap pembelian tiket Grand Stand & tiket hillstand motoGP dijual pada harga RM 10, terhad pada hari itu sahaja.

Jumpa anda di sana...





PCL ; meghebahkan sumber dari : fanpage....>>orang Banting tuh !! :)



4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Santai petang hati girang yang tak disangka..

Tuesday, May 22, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

eh...kena bagitau isteri nih...

bagitau apa ek?  klik sini 

Sesuatu perkhabaran yang baik atau sebaliknya mesti ada communicate to each other....especially suami isteri, baru la ada rasa dihargai dan menghargai..

Sifat macam ni lah kita nak kena contohi...bukan nak bangga diri ke ape !,... tapi memang kena macam tu lah hidup berpasangan suami/isteri...

"Yang....abang menang kontes slogan !!" bla...bla... 

pcl : santai petang hati girang yang tak disangka..



[Terima Kasih Hazwan Hairy]







10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Carilah pasangan hatimu...

Tuesday, May 22, 2012 PCL 19 Comments



Salam untuk mereka yang nak bercinta dan mencintai..

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.

Allah swt memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Allah swt hanya menganugrahkan sekeping hati pada kita?

Ini kerana Allah swt telah 'memberikan' sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencintainya.

Carilah cinta, soal jodoh itu ketentuan Allah swt.

gambar hiasan blog ..


Bukan selayaknya kita untuk mempersoalkan kejadian/kehendak Yang Maha Kuasa..cuma hanya untuk mensyukuri nikmat yang telah dikurniakan oleh Nya.

carilah cintamu itu....kesian aku tengok kawan-kawan sebaya umur dengan aku yang masih solo molow . fasal 'mengayat' no.1..ha..ha ..tak boleh belah !!

...bukan aku nak bangga dalam bab memberikan nasihat...tapi sebenarnya keseronokan dan kebahagian yang abadi itu dua perkara yang berbeza..

#mohonlah kepada Allah keampunan dan kesihatan. Jika Dia telah mengurniakan semua itu berupa kebahagian, maka anda telah mendapat semua kebaikan, selamat dari segala kejahatan dan beruntung dengan memiliki segala kebahagiaan dan rahmatNya.






 Published with Blogger-droid v2.0.4





19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bila Orang Kata. ...baru kita rasa.

Monday, May 21, 2012 PCL 10 Comments

....balik rumah hadap laptop...dah ler kat opis naik petak montot nih 8 jam tanpa henti...uhhh dasat betoi la dia tu...


lain kali,  time petang macam gini carilah sesuatu yang boleh santai bersama keluarga....


anak2 terutamanya. ..perlukan kita disamping mereka selalu...dorang pun kekadang bosan jugak tuh..


eh lain la kalau awak tu masih bujang...boleh ler ngeteh sesama kenkawan opis ke..klien ke...hahaha.., teringat aku masa bujang dulu...


zaman dah berubah...masa dah berlalu..elok lah perubahan itu mengikut peredaran usia..


uhh awat plak aku cakap pasal nih.....sentap ka? .


Published with Blogger-droid v2.0.4

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pelabur Emas Pun Layan Internet Jugak ...

Monday, May 21, 2012 PCL 1 Comments

Assalammualaikum dan salam sejahtera ...

Apa khabar anda rakan-rakan pembaca yang budiman pada hari ini ...semua orang BOLEH !!

IR Ajak


Hari ini saya ingin berkongsi aktiviti saya pada cuti hujung minggu ... Saya layan internet sambil pakai kain pelekat jerr ... Layan internet dengan melayari laman-laman yang berkaitan dengan maklumat emas dan perak ... Sebagai seorang pelabur..


Pembacaan seterus nya (sila klik di sini)







1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Carilah orang yang paling hampir dengan kita dan bahagiakanlah mereka

Monday, May 21, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Salam untuk semua..

Sesungguhnya bahagia itu bukan 'benda' yang akan berkurang bila diberikan, tetapi ia umpama cahaya yang semakin 'diberikan' akan bertambah terangnya.

Kata bijak pandai, dengan menyalakan lilin orang lain, lilin kita tidak akan padam... tetapi kita akan mendapat lebih banyak cahaya. untuk kita bahagia, carilah orang yang paling hampir dengan kita dan bahagiaakanlah mereka.

Kita tidak akan bahagia selagi orang di sisi kita tidak bahagia.

>Lan Nadiba




[IKLAN] : Pets Supplyer - guinea ; abyru  , contact this no. 0176747267 (sharil)






10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jungle-Blog-Tracking

Sunday, May 20, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Permainan “Jungle-Blog-Tracking” telah berjalan menuju ke minggu ke 5, pcl dan peserta lainnya telah melakukan tugasan yang diarahkan dengan santai sekali tanpa memikirkan siapa yang layak menduduki di tangga teratas.

Ini adalah permainan juga cabaran blog sebenarnya...kena ikut arahan dan sentiasa update entri  untuk kebaikan blog itu sendiri...

Untunglah ada juri yang sudi menilai selain daripada pembaca blog itu sendiri...terima kasih kepada Saudara Awie Omar selaku penganjur NBT...(*eh silap...NTB laaa..)

'Permainan' ini sedikit sebanyak telah memberi cabaran kepada peserta minggu demi minggu, alhamdulillah pcl dapat imuniti x2 (selamat utk 2 minggu).

maklumat lanjut di sini : http://awieomar.blogspot.com/2012/05/next-top-blogger-2-episod-4.html

logo NTB2




TERIMA KASIH kepada peserta – peserta yang rajin buat tugasan di atas. Semua entri yang dibuat sangat baik. Susah jugak nak pilih mana satu yang bertuah dapat IMUNITI. Baiklah, tanpa melengahkan masa, peserta dengan TUGASAN IMUNITI paling baik sekaligus mendapat IMUNITI pada minggu ini adalah PCL. TAHNIAH. PCL tidak akan disingkirkan pada minggu ini dan juga pada episod akan datang. Berikut adalah TUGASAN IMUNITI yang seterusnya perlu dilaksanakan. - blog Awie Omar


pcl manfaatkan kata cikgu (Laniaz Nadiba) ; ...Percayalah, orang yang cemerlang ialah orang yang ceria. Dia melaksaanakan apa jua aktiviti hidupnya dengan rasa gembira. Sama ada aktiviti yang berkait dengan Allah (habluminallah), mahupun aktiviti yang berkait dengan manusia (habluminannas), semuanya dibuat dengan gembira .




IKLAN : Chocolate Tamar With Ganache RM 100 per basket...




10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

PCL Goreng Ikan Keli jerrr...!

Sunday, May 20, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

Salam tengahari semuanya...


dah siap sedia nak lunch, ..dah makan ?..owh dah pagi tadi makan banyak ea..blogger gader2 kat tasik !..baguslah....semangat gathering korang semua.

pcl n famili tak berkesempatan join , .maaf lah ye untuk kali ini.

pcl kelaparan tapi nak masak dan makan kat rumah jugak2...



camana nih ? goreng  ikan keli pun siap bersilat !!  takut letupan minyak, huh !! dasat dah banyak kali kena..

ada petua ke?...mamadiana dah 'surrender' next my turn lah tuh...






7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Majlis Pelancaran Pusat Jualan Kawasaki Motor X World CBK Motors Sports Sdn. Bhd.

Saturday, May 19, 2012 PCL 12 Comments

Salam untuk semua pembaca di sini...*dikemaskini semula.


Kuala Lumpur ,  Ahad 6 May 2012.

Sebuah Pusat Jualan Motosikal berjenama Kawasaki,  CBK Motor Sport Sdn Bhd,  melalui  blogger Bro Framestone telah menjemput beberapa rakan media juga bloggers untuk memeriahkan pelancaran Kawasaki MX World Store yang pertama di Malaysia bertempat di Jalan Ipoh.

CBK Motor Sport Sdn Bhd, Jalan Ipoh Kuala Lumpur.


sekitar majlis  pada hari pelancaran

Mr. Chew Boon Keam (Ah Loo), Pengasas kepada CBK Motor Sport 
Mr. Jeffrey Lim, Pengurus Besar kepada Kawasaki Motors (Malaysia) 


CBK Motors Sports adalah singkatan daripada nama Pengasasnya, Mr Chew Boon Keam. Telah bekerjasama dengan Kawasaki MX World Store yang diketuai oleh Mr. Jeffrey Lim, Pengurus Besar Kawasaki Motors (Malaysia) pada hari yang bersejarah ini.


Mendapat kelulusan penuh dari pihak Kawasaki Motors Malaysia, CBK Motor Sport telah menjadi peneraju kepada penjualan dan pembekalan alat-alat ganti serta aksesori untuk Kawasaki motocross.


Kepada mereka khususnya peminat motocross yang ingin mengetahui berkenaan Kawasaki Motocross boleh berhubung terus kepada  Mr Chew (Ah Loo) , seperti alamat yang dinyatakan di bahagian bawah entri ini.

Lain-lain gambar sekitar hari majlis pelancaran tersebut...







acara memotong riben oleh Jeffrey Lim , Chew Boon Keam (Ah Loo) dan Khoo Khang Oo (Tetamu Kehormat)



Mr. Jeffrey menandatangani panel perasmian
panel perasmian

bertukar plak penghargaan



Mr. Jeffrey & Ah Loo dalam sesi soal jawab bersama media jemputan


MX World adalah sebuah Stor Pusat Jualan motosikal motocross pertama di Malaysia, berjenama Kawasaki dan juga membekalkan aksesori , perkhidmatan servis dan jualan berkenaan dengan Kawasaki motocross.











Selain itu CBK Motors Sports Sdn Bhd juga adalah sangat komited dalam industri permotoran ini,  dengan kerjasama yang terlaksana pada hari ini , MX World adalah sebagai platform untuk meningkatkan sasaran jualan mereka.



Alamat  : CBK Motor Sport Sdn Bhd
373, Batu 2.5
Jalan Ipoh
51100 Kuala Lumpur
No. Tel: 03-4042 8555
No. Fax: 03-4042 2985
Alamat e-mail: cbkmotor@gmail.com
Laman web: www.cbkmotorsport.com



*********  ********  ********

Turut dimeriahkan lagi dengan acara 'lucky draw' untuk para jemputan yang hadir di majlis tersebut....untunglah ada antara blogger yang dapat jacket.





Majlis dihangatkan lagi dengan pertunjkan motocross yang sangat menarik perhatian para jeputan yang hadir..








Kehadiran kami sangatlah dialu-alukan...Terima Kasih.

rakan blogger


penulis blog  : PCL






sumber : Fb Yana Yassin, Fb Zero 2 Hero, www.cbkmotorsport.com dan www.pakciklie.com (PCL dot com),



Published with Blogger-droid v2.0.4

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.