Perjumpaan Blogger 23 Sept 2012 : Gambar Kesukaan :))

Saturday, September 29, 2012 Nazlee Ismail 22 Comments




nak juga tempek gambar kenangan semasa perjumpaan blogger minggu lepas..ni je yang ada...gambar tuan rumah dan my princess...:))


22 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

WW : Apa kata anda tentang VGMC ?

Wednesday, September 26, 2012 Nazlee Ismail 21 Comments




:))


21 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

K-Ginseng ?

Tuesday, September 25, 2012 Nazlee Ismail 22 Comments


..sebenarnya saya beli untuk hilangkan rasa kemengantukan semasa kerja dan lebih lagi untuk keselamatan nyawa ketika memandu jarak jauh..dan ini adalah salah satu yang saya ikuti..."Ginseng adalah terkenal di kalangan masyarakat Cina dan Korea sebagai ubat sejak 5000 tahun yang lalu .Ginseng dipercayai selama berabad –abad untuk menjaga kesihatan dan menyembuhkan penyakit serta telah berbudaya dalam kehidupan masyarakat Cina dan Korea sampai hari ini"

ada sesiapa mengamalkannya ?



Korea jugak !, tak habis2 dengan k-popnya (tiada kena mengena).

balik kerja hadap laptop ....sambung cerita semalam yang tak habis2 tengok, banyak episod , bukan saya tapi adalah...

...sekarang ni kan ramai remaja/dewasa mengemari budaya/drama Korean...

pcl ; ...keluarga saya belum terjebak sampai 'berakar' bontot ..Syukur, masih boleh dikontrol lagi.



Published with Blogger-droid v2.0.6

22 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ustaz Azhar Idrus : Program Semarak Ibadah di Banting

Tuesday, September 25, 2012 Nazlee Ismail 4 Comments

Published with Blogger-droid v2.0.6

Assalamualaikum wbt..

Suka saya meghebahkan di sini akan berlangsungnya Kuliah Perdana Oleh Al Fadzil Ustaz Azhar Idrus pada ketetapan berikut :

Tempat : Masjid At-Taqwa, Banting
Tarikh : 29 september 2012 (selepas solat maghrib)

Semua dijemput hadir.



4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Eh !...tauke emas ke aku nih...

Thursday, September 20, 2012 Nazlee Ismail 18 Comments


Semalam , ..sepetang  saya WhatsApp denga rakan blogger yang baru dikenali..., kalau nak kata baru tu tak la sangat  tapi masih belum pernah bersua muka , hanya sebagai rakan alam maya ,...yang pasti dia seorang brader yang berjaya dan sukses dalam 'dunia emas...', sembang dengan Ajak !

eh, kan..bila kita sembang2 pasal emas, bagi mereka yang tak pernah terlibat mungkin akan memandang sinis dan berbagai tanggapan dilemparkan walaupun seseorang itu berhasil membuktikan kejayaannya dalam bidang yang diceburi.., sebenarnya saya pun belum lagi melibatkan diri secara langsung, tapi setidaknya dan apa salahnya kita berfikir secara positif.

saya bukan mengajak anda pembaca sekalian untuk membeli emas kerana saya bukannya tauke kedai emas , bukan juga ahli mana2 MLM or what ever, tapi saya nak berkongsi dari hasil pembacaan saya sebelum ini tentang tips mengesan emas palsu.

Okey tips mudah untuk mereka yang ingin menjual atau membeli barang kemas, supaya anda tidak tertipu dan tidak didakwa.

1. Pakai barang kemas tersebut sekurang-kurangnya satu hari, jika anda dapat mengesan sebarang tanda pada kulit anda atau perubahan kaler maka emas tersebut mungkin palsu .

2. Dengan lembut cocokkan jarum pada emas tersebut, jika jarum tersebut tidak patah, maka emas anda mungkin tulen kerana emas bersifat lembut .

3. Letakkan barang kemas anda hampir kepada magnet, emas yang tulen tidak mempunyai sebarang sifat magnetic, tips ini sesuai untuk emas yang besar/tebal seperti jongkong emas atau (platinum), jika anda rasa barang kemas tersebut seperti melekat kepada magnet tersebut, maka ia adalah palsu.

4. Jika barang anda berupa rantai atau gelang yang boleh diputar, dengan lembut dan perlahan cuba pulas barang kemas tersebut, ia seakan boleh diputar tetapi jangan gunakan tenaga yang banyak kerana ia boleh putus. Cuma rasakan saja, ia keras atau lembut (tidak berkesan kepada emas 14 karat ke bawah)

5. Tengok pada cangkuk atau penyambung emas, kebiasannya setiap emas akan ditanda dengan kualitinya seperti 916, 750, atau apa sahaja. Selain itu, oleh kerana emas biasanya dijual oleh tauke-tauke cina, ada beberapa gambarajah (maaf saya tak dapat cari untuk sertakan disini) seperti orang berlari, bentuk rumah, dan sebagainya adalah tanda kualiti emas tersebut samada paun, 916 ataupun emas lama.

6. Jika anda tanda seperti GP, atau ZGP (Zhulian) maka ia adalah emas celup , lagi banyak tanda pada cangkuk atau penyambung emas, maka lagi besar kemungkinannya ia adalah palsu. GP stand for Gold Platted.

7. Jika anda tidak sayang pada barang kemas anda, anda boleh cuba toreh kepada batu hitam berkali-kali dan anda boleh tengok samada warna emas ataupun warna putih kesilveran yang terhasil, Hanya dua logam menghasilkan torehan berwarna kuning iaitu emas dan tembaga. Emas putih pun menghasilkan torehan berwarna kuning.

8. Ada juga barang kemas palsu yang berbentuk bulat dan sukar untuk diputar (penipu emas pun arif tentang emas palsu) maka tiada cara lain, anda perlu sendiri bawa berjumpa mereka yang lebih arif .

9. Emas tidak mempunyai bau, gosok barang kemas anda pada seluar jean anda pakai (dockers pun boleh, semua la) sehingga panas dan cuba bau, jika ia adalah besi atau apa sahaja anda boleh bau seakan ferum (bau besi, bau ikan), emas tidak mempunyai bau (saya ulang sekali lagi) .

10. Jika ia jongkong yang ditulis berat pada sisinya, sila pergi timbang, kebiasaanya jongkong yang palsu tidak mempunyai berat yang tertera kerana pembuat emas palsu cenderung menggunakan bekas bentuk emas tulen tetapi menggunakan logam yang lain. Emas adalah logam yang paling padu, maka tiada logam lain yang mempunyai berat sama seperti emas dalam saiz yang sama.

11. Jika anda pernah menonton filem koboi, mereka menggigit emas untuk mengesahkan ketulenannya, ia mungkin sedikit fiction tetapi mungkin juga benar kerana emas tulen bersifat lembut, anda boleh cuba gigit, ada sedikit rasa lembut dan tidak keras seperti menggigit ekzos kereta anda. (kami tidak bertanggungjawab jika gigi anda patah.)

12. Bagi mereka yang bersifat sentimental, ada sedikit perasaan berbeza ketika menyentuh emas palsu atau emas tulen. Saya pernah berjumpa dengan pelabur emas yang membeli jongkong emas kerana ingin merasai kenikmatan memegang dan menyimpan emas tulen. Memang ada aura...

sumber tips

pcl; ...camana aura emas  tu ye sebenarnya ?

 

18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Perjumpaan Blogger 23Sept : Menu cadangan.

Tuesday, September 18, 2012 Nazlee Ismail 18 Comments


Gambar di bawah ni adalah menu kegemaran anak2 saya selain char koew teow penang !

Maggi goreng,.. menu yang diolah cara penyediaannya dan sesuai untuk majlis keramaian...haha tak kan saya nak rebus jer macam zaman sekolah berasrama dulu2..tak maenn lahhh  kan!!!

InsyaAllah jika tiada halangan..

jika anda peminat mee/maggi goreg kedai mamak !...apa bezanya masak sendiri....sendiri makan ??


pcl ;..kita bukan nak makan sangat tapi kita nak berukhuwah sesama bloggers. Jom ke SANA ..

Published with Blogger-droid v2.0.6

18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Update, Perjumpaan Blogger 23 Sept 2012 : "Bukan Sekadar Cerita Biasa"

Tuesday, September 18, 2012 Nazlee Ismail 32 Comments

"Bukan Sekadar Cerita Biasa"...adalah tagline untuk blog sahabat saya....saya akan perkenalkan kepada anda..

Ramai di kalangan blogger yang dah maklum berkenaan perjumpaan tersebut..alhamdulillah.
Semoga bertambah2 jalinan ukhuwah kita di sana nanti,  insyaAllah....mari kita ramai2 kan lagi..

Baru  sebentar tadi saya ada bercakap2 berkenaannya dengan rakan sepejabat saya juga merupakan blogger dikenali , sebenarnya saya sangat berbesar hati untuk mengajak beliau bersama2 kita semua, ....

sedaya upaya saya memujuk beliau dengan harapan yang tinggi supaya dapat turut sama2 memeriahkan suasana.

Saya kenalkan anda kepada blogger Padlie atau nama blognya Cerita Si Padlie. Beliau juga adalah jiran bersebelahan dengan rumah saya.



..mungkin anda salah seorang dari pembaca tegar blog beliau,...banyak cerita2 menarik dalam entri beliau...sememanngnya bukan cerita biasa,... masih aktif blogging namun sejak kebelakangan ini blognya agak sunyi dari entri2 terbaru .

insyaAllah kita nantikannya di sana.

*edit tambahan : Bloggers,...mohon kenalkan/info kepada rakan blogger yang belum pernah join gath seperti ini diminta/ alu-alukan kehadiran anda.


*bagi yang ketinggalan info berkenaan , sila rujuk blog-blog berikut untuk maklumat lanjut.


http://luahfikiran.blogspot.com/2012/08/jemputan-ke-perjumpaan-blogger-23-sept.html

http://kakciknurseroja.blogspot.com/2012/08/jom-kita-berjumpa-lagi.html

.



Published with Blogger-droid v2.0.6

32 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Seafood : Pepahat enak !

Monday, September 17, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments

"maaf ye dengan kualiti gambar nih..hehe ,saje taknak korang semua lebih terliur !!! ."

..memang  sedap kalau kena dengan cara masakannya.

Sejenis makanan laut bercenkerang yang banyak terdapat di kawasan landai persisiran pantai barat Malaysia.

Saya sebelum ni tak pernah tahu dan apa lagi memakannya, tapi semenjak beberapa bulan bermestautin di Banting..dan kini dah memasuki tahun ke empat  kami di sini.

Kebanyakkan restoran makanan laut di sini ada sediakan pepahat berbagai menu. Menu yang mendapat sambutan pelanggan dan semestinya pilihan ahli keluarga saya ialah 'pepahat masak cili kering', makan dengan nasi putih dan tomyam..,
Emmm..memang walaweiii sedap sangat!

Sesekali kalau anda bertandang ke restoran sekitar kawasan Kanchung, Pantai Morib di sini ; Bagan Lalang di Sepang atau Port Dickson NS...cubalah cuba pesan untuk merasai nikmatnya masakan tersebut.

Pcl ;...hari ni saya nak cuba buat menu Pepahat Masak Cili Kering tu.

Published with Blogger-droid v2.0.6

14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wajib mengqada (ganti) solat yang tertinggal.

Sunday, September 16, 2012 Nazlee Ismail 9 Comments


Published with Blogger-droid v2.0.6


Salam hari minggu.. SELAMAT HARI MALAYSIA !!

ada yang kelewatan bangun tidur sehingga meninggalkan kewajiban? 

mengikut hukum syarak, orang yang dibolehkan mengqada (ganti) solat yang tertinggal ialah :  

i}  tertidur sehingga melepasi waktu solat. 
ii} lalai atau lupa waktu solat dengan tidak sengaja.  

kalau tergolong dalam kedua keadaan tersebut  ia dikira tidak berdosa tapi wajib qada serta merta pada masa ia menyedarinya.  

Bagi orang yang sengaja meninggalkan solat pula adalah berdosa dan wajib qada serta taubat.

sebagai renugan untuk kita bersama, hadis yang diriwayatkan daripada Rasulullah SAW yang bermaksud ; 

"Hutangmu kepada Allah itu adalah terlebih layak untuk kamu tunaikan"  

( rujukan : naskah , Indahnya HIDUP Bersyariat.)



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Majlis Kahwin Blogger Afasz : Tahniah pasangan pengantin...sweet sangat !

Saturday, September 15, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments








... alhamdulillah..sempat berada seketika di Majlis Perkahwinan  rakan blogger Afasz dan suaminya yang diadakan hari ini bertepat di Dewan Gemilang UKM, Bangi.

Saya bersama mamadiana sebaik pulang dari rumah terbuka raya (rumah boss @ Kinrara Puchong),  tiba di sana sekitar jam 2.30pm., sempat bergambar dengan pengantin yang anggun berbaju kuning sedondon.

Inilah kali pertama pcl dan mamadiana menghadiri perkahwinan rakan blogger ...Nik NorFarizam empunya nama sebenar , terima kasih kerana sudi menjemput kami sekeluarga.

Tahniah  pasangan pengantin...sweet sangat !!



13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dataran Syahbandar Kuala Terengganu : Karnival Terengganu Cycling Ride Bersama BoBoi Boy

Saturday, September 15, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments



Assalamualaikum wbt..

Kepada rakan-rakan pembaca blog ini khususnya, saya bagi pihak HOTDEEJAY.FM (Radio Online) ingin mewar-warkan bahawa telah berlangsungnya Karnival tersebut seperti  ketetapan berikut :

Karnival Terengganu Cycling Ride Bersama BoBoi Boy~ 
Dataran Shahbandar, Kuala Terengganu - 

Tarikh : 12 -16 September 2012.

Bersama BoBoBOy dan RocK Kapak Kumpulan EYE, MEDITASI, GRAVITY Dan aDik Comel KIta ABBY NORLELA , PERSEMBAHAN KEBUDAYAAN TERENGGANU. PelbagaI Acara Menarik Di adakan... " Kaboor ke Saing Rodongggggggggg belakeee "  (sila rujuk baner kat atas tuu..)

Ramai-ramai kita memeriahkannya...JOM ke sana bawa anak-anak  bersantai bersama keluarga di samping krew-krew HOTDEEJAY yang pastinya ramah tamah dan walaweiii !!







rujukan :  http://www.facebook.com/groups/392567907443194/ ,
               http://www.facebook.com/djepoi.epoi

Kenali mereka dan Santai @ radio online : Santai dengan Hot Deejay ....Jangan  Bikin Panass...Walaweiiiiii !!

♥♫♪♪♫♪♫ ▂ ▃ ▅ ▆ █ █ ▆ ▅ ▃ ▂ ♥♫♪♪♫♪♫

★ Link Website 1:: http://hotdeejay.blogspot.com/



Link 2 :~♥ http://69.65.47.132:8000/listen.pls 

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Batuk dan ubat batuk ?

Thursday, September 13, 2012 Nazlee Ismail 21 Comments



...siang ok,  malam pulak dia buat hal..semalaman tak boleh lelapkan mata.

...batuk bagi saya susah nak terjangkit walau dikelilingi pembawa virus..bukan nak cakap besar, sememangnya antibodi dalam badan saya agak kuat.

Kurang bernasib baik kali ini dan ini bahagian saya..bersyukur alhamdulillah. Sudah empat hari berlalu namun masih dalam keadaan sama jugak, siang ..kalau ada pun batuk cuma sikit- sikit je..boleh buat kerja macam biasa..tapi bila malam tiba... Huh!

Ubat?..hurmm , ubat batuk yang dibeli bukanlah untuk mengubati..malah rasanya makin 'menggalakkan' batuk tersebut..kejap lagi saya akan ke klinik ( mungkin).

Masalahnya di sini,  mungkin anda ada yang senasib dengan saya dan berpendapat .."makan atau tak makan ubat batuk tu sama jer..bertambah kuat lagi batuk tu ade la..."

Ada yang kata..jangan makan ubat batuk yang dibeli di pasaran dan sebaiknya terus dapatkan nasihat doktor...atau ikut jer petua orang tua2..http://www.pakciklie.com/2011/01/cara-terbaik-untuk-menghilangkan-batuk.html

Apa pendapat anda berkenaan batuk dan ubat batuk ini ?

Published with Blogger-droid v2.0.6

21 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

CACAPAN !

Wednesday, September 12, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Published with Blogger-droid v2.0.6
pcl; ...wordless wednesday !

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Doa Sesudah Solat Duha

Monday, September 10, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

"Ya Allah bahawasanya waktu duha itu waktu duha Mu, kecantikan itu ialah kecantikan Mu, keindahan itu keindahan Mu, kekuatan itu kekuatan Mu, kekuasaan itu kekuasaan Mu dan perlindungan itu perlindungan Mu.
Ya Allah jika rezekiku masih di atas langit, turunkanlah dan jika ada di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar mudahkanla, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah, berkat waktu duha, keagungan, keindahan, kekuatan dan kekuasaan Mu, limpahkanlah kepada  kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba-hamba Mu yang soleh."
Amin.


pcl ; ...kalau belum buat, silakan lah lakukan solat duha tersebut di antara jam 8 pagi sehingga 12 tegahari waktu Malaysia.

Published with Blogger-droid v2.0.6

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Itu Bukan Segalanya..

Thursday, September 06, 2012 Nazlee Ismail 20 Comments


alhamdulillah..

..hajat sudah tertunai petang tadi walau agak kelewatan namun masih dalam hari sambutan ulang tahun kelahiran mamadiana.

bila dapat memuaskan hatinya..
bila dapat mengukir senyuman di wajahnya...

bila saya tak tau nak hadiahkan apa..
dan..
akhirnya..

tapi sungguh, itu bukan segalanya lalink ...

Published with Blogger-droid v2.0.6

20 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

TAKE FIVE !

Thursday, September 06, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments



Bila mata semakin redup....

Alahai....taktaulah cuaca di luar macam mana tapi dalam bilik ni nyaman sekali...
Sudah beberapa kali suhu pada controller aircond dinaikkan....sejuk lah!

Untung wifi free di sini..'mengular' seketika memulihkan keadaan...

Perlunya ada 'take five'..hurmm !!

..suatu yang lumrah...juga kebiasaan.


pcl; sempat lg blogging.
Published with Blogger-droid v2.0.6

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Happy Birthday to Nordiana Mohd Saad

Thursday, September 06, 2012 Nazlee Ismail 17 Comments




alhamdulillah..
semoga dipanjangkan umur, murah rezeki selalu dan sentiasa berada dalam lindungan Allah swt.

kepada yang nak ucap hepi besday boleh terus ke fb mmD .

pcl; laling I luv U ;)
Published with Blogger-droid v2.0.6

17 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hari minggu yang bebas dari kuih muih raya!

Sunday, September 02, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments



....hari minggu bersama keluarga yang bebas dari juadah dan  kuih muih raya.

bersantai di kolam mandi adalah pilihan kami,  ini lah rasa tanggungjawab yang perlu ditunaikan kepada anak-anak..., hak mereka kekadang sukar juga kita sebagai ibubapa untuk memenuhinya dek kerana kekangan masa...naseb jer dorang tak 'pandai memberontak' mahukan hak dorang! ..

alhamdulillah...dari pagi tadi kami di sini....di sebuah apartment sekitar Damansara.,...hanya menurutkan kemahuan Hanis Umairah yang beria nak berenang-renang di kolam sejak beberapa bulan lalu.., kebetulan anak sedara baru saja berpindah ke sini dan ada kolam mandi plak tuh....emmm apa lagi, hoooray2 la si Hanis tuh..

*bila difikirkan berkenaan tanggungjawab....

....kesusahan melaksanakan tanggungjawab itu akan membawa suatu kepuasan apabila sudah ditunaikan dengan jayanya..perasaan redha,  sabar dan bersyukur kepadaNya.
Inilah seronoknya kahwin! hidup tidak selalunya indah tapi dari situlah bermulanya setiap keindahan....tak caya, cepat2 lah...teruskan hajat anda.

ada yang berpendapat...kahwin itu menyusahkan hidup, menambahkan bebanan...betul ke?

Published with Blogger-droid v2.0.6

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.