Semangat : Hari Usahawan Sekolah

Wednesday, October 31, 2012 Nazlee Ismail 19 Comments




Published with Blogger-droid v2.0.9


... makan pun semangat !! tapi badan dia tetap mentain buat mamadiana jeles habis dengan anak bongsu dia nih...hehe. (ekceli.. kakak dia pun sama..slim jugak!)

hari ni Umairah, sekolah dia ada buat Hari Usahawan Sekolah...sibuk je planning nak jual jual...dia nak yang simple2 je...senang nak kira katanya, kalau boleh nak jual barang yang harga seringgit ...takda sen..sen..

saya hantar dia pagi ni ...jalan dengan bahu senget sebelah , kesian plak budak tu tapi ...semangat kegigihan nak berniaga tu buat kami kagum dengan sikapnya...

saja taknak tolong hantarkan air minuman kotak ke kelasnya...biar dia merasa dan berpuas hati dengan daya usahanya sendiri...



kami tunggu bagaimana hasil usahanya nanti...





19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kena bayar jugak !

Tuesday, October 30, 2012 Nazlee Ismail 16 Comments


Published with Blogger-droid v2.0.9


"...emm ..boleh rupanya bayar parkir  melalui pos ."

kisahnya macam nih...saya  bukan lah lupa bayar...atau taknak bayar parkir !...,

.. sebaik je turun  dari Bukit Bendera masa tu  agak lewat dah..lebih kurang jam 6.30pm (24/oct)

cari punya cari si penjaga parkir (tiket) ..tak jumpa2 sampai lah ke malam...(mengular agaknya..non muslim!).

dah tensen menunggu ...lepas maghrib terus kami beredar dari situ , balik KL baru fikir huh !!


so, pagi ni saya call orang MPPP bahagian pertanyaan..katanya boleh bayar sebanyak caj melalui pos (kiriman wang)..

kalau tak, nak saja  saya biarkan sampai kena saman Rm30 maksimum...

pcl ; tiga puluh henggit pon duit tu...sayanggg tau !!, "setiap aksi ada reaksi"  ...kena usaha dan ada kemahuan nak selesaikan hutang, jangan tunggu surat mahkamah baru nak bertindak.

16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hormon?

Sunday, October 28, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments


...sapu diperut dan kawasan lemak memang berkesan! !!
. Tadi terbunyikan hon kerta..bunyi kuat dan panjang hanya disebabakan pemandu kereta lain yang berkedudukan dalam parkir keluar secara melulu tanpa melihat kedatangan kami dilaluan jalan.
Insaf sekejap...(astaghfirullah..) mesti dia menyumpah2 kat saya...
Sebelum ni saya adalah pemandu yang malas membunyikan hon..
Hari ni,  pantang orang silap sikit kena hon..
"terlebih panas" ..agaknya
Banyak makan daging korban?
Hormon korang bagaimana pulak?
Published with Blogger-droid v2.0.9

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Seri muka..

Saturday, October 27, 2012 Nazlee Ismail 6 Comments


...
...malam ni ada pasar malam di Sungai Lalang, Bedong.... 
Ada kuih seri muka aka pulut sekaya kata orang sini..
Pulut Sekaya! ? Hermmm..bagi yg tak bergigi pon boleh makan..lembut gitew..haha berseri2 muka..

Published with Blogger-droid v2.0.9

6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

woW ! sakitnya...

Saturday, October 27, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments


BEIJING: Seorang guru prasekolah di China dipecat selepas laman perkongsian foto di Internet menunjukkan dia mengangkat muridnya dengan memegang cuping telinga kanak-kanak malang itu.

..... ada orang yang tak sedar samada  perlakuan mereka itu sebagai gurauan atau sebaliknya.

hermmm...


7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ketupat lemang sambal paru..

Friday, October 26, 2012 Nazlee Ismail 5 Comments


...
Dengan ingatan tulus ikhlas, disusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf tersalah laku, terkasar bahasa...
Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha...
Juadah pertama selepas solat aidiladha..
Sambal paru. ..tapi kurang sesuai untuk kanak2 yang sedang belajar..
So,  abahnya lah yang kena makan.
Published with Blogger-droid v2.0.9

5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Haji Nazlie Ismail?

Friday, October 26, 2012 Nazlee Ismail 6 Comments



insyaAllah kalau diizinkanNya suatu hari nanti !

...saya hanya merancang kalau nak ikutkan giliran... lambat lagi lah nampaknya....(impian saya juga nak bawa ibubapa  ke Mekah mengerjakan ibadah haji..insyaAllah)

dah daftar ??

sila daftar dengan TH jika anda juga ingin berbuat demikian...klik sini

okeh ...,

... dengan ucapan "Selamat Menyambut Hari Raya Haji" dari pcl dan keluarga buat pengunjung www.pakciklie.com

slmt malam..:P


6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Risau...kalau selalu balik kampung?

Thursday, October 25, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments


....
Pepagi tadi kami bersarapan di Pekan Baru Sg Petani...seperti gambar di atas.

Restoran  terbaik di antara restoran2 nasi kandar seumpamanya di sini..ramai manusia  berpusu2 mendapatkan makanan berat termasuklah  kami sekeluarga..@9am

...orang kata "Sekali sekala takpa.." dan inilah istilah yang kami guna bila sesekali mengahadapi keinginan..nafsu makan!

Cakap pasal makan,  kira ok lagi tapi kalau cakap pasal 'kuat makan' memang agak sensitif bagi sesetengah orang..

Saya sendiri jeling juling kepada  DIana..

"awak pun sama"...katanya. Haha.

Tapi yang bestnya..bila jumpa kawan lama kat situ..dia cakap saya tak berubah..haha mungkin dia sudah rabun agaknya.

Pcl;..SP tengah hujan lebat nih sejak jam 4.05pm.

Published with Blogger-droid v2.0.9

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pasembur Padang Kota Lama

Thursday, October 25, 2012 Nazlee Ismail 19 Comments





...
Ingatkan sama  macam dulu2...
Stall pasembur mamu berderet tepi tembok laut Padang Kota Lama ni...
Memang takdak dah..semuanya dipindahkn masuk ke dalam gerai yg tersedia..
Tersorok sikit dari pandangan orang ramai, tak nampak pemandangan laut ...bagi yang dah biasa mungkin tak kisah..
Pasembur dah tak 'kick' macam dulu walau harganya 'semelih tengkuk'..kalau nak compare. ..  dulu lebih barbaloi makan dgn kepuasan.
namun tetap bersyukur dengan izinNya kami memenuhi keinginan mamadiana nak makan pasembur @ Padang Kota Lama.
Published with Blogger-droid v2.0.9

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bukit Bendera..terkenang pulak!

Thursday, October 25, 2012 Nazlee Ismail 12 Comments









..
". .Dah lama kan,  ...abah n mama tak ke Bukit Bendera ni...masa tu kakak belum wujud lagi...mama penah cakap pasal ni" - nina.

..umur kakak (nina) dah 15 tahun Sekarang, maknanya dah lebih dari angka tahun itu saya tak 'dating' at Penang, ...n  last sekali ke sini masa kami sama2 nak pi tengok cincin tunang selepas turun dari situ dan terus menuju ke KOMTAR, kedai emas ..

orang Penang kata "usyar2 apa yg patot"..sebelum langsungnya majlis..(dakni terlebih matang memang mcm tu..haha..)
segan malu..hehe,  nak citer lebih2...sekadar menggamit memori silam..

Layan gambar2 petang tadi di Penang Hill @5.00pm

Published with Blogger-droid v2.0.9

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pulau Pinang Boleh Bertolak Sekarang...

Wednesday, October 24, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments







..
Feri Pulau Mutiara...cari2..tunggu punya tunggu memang tak kunjung tiba..
jom pi Pulau Mutiara cari pasembur ...@350pm..
Published with Blogger-droid v2.0.9

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Selasa....selesa..

Tuesday, October 23, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments

Published with Blogger-droid v2.0.9


"....pi mancing memang best ni kat sini...haha .."

sambil tu singgah2 ke 'halaman' anda...

kalau ada rezeki kat sini boleh buat lauk ....malam ni 'kami' akan balik ke kampung mamadiana...

pcl cuti awal daa....jangan jeless !!








13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ice Skating..

Sunday, October 21, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments







..
..layan Santai petang minggu..

Dan lagi..

Kami ke The Royale Ice Skating Rink @the curve..

Anak2 kata nak main luncur ais tapi nampaknya si ayah yang lebih..

Eh. .mana mamadiana?  hehe kesejukan eh..

Published with Blogger-droid v2.0.9

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sempoi cuti hari minggu..

Sunday, October 21, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments


...seronok mandi manda., dah lama tak mandi kolam...
mandi pulak dengan baby...

waww...sesuatu yang menarik bila bapa2 beraktiviti begini..
nilah aktiviti pagi setelah jog di taman metropolitan,  Kepong..

..penat jogging round tasik kami berenang di kolam.

ada lagi aktiviti petang nanti...
Published with Blogger-droid v2.0.6

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kehidupan : Kita dah perasan kita bagus...betui dak ?

Friday, October 19, 2012 Nazlee Ismail 12 Comments


ASTAGHFIRULLAAH AL AZEEM !


dalam kehidupan seharian, saya ingin lakukan sesuatu yang baik2 belaka..semoga Allah memudahkan segalanya.

Allah tak suka kita mengatakan diri kita baik..,baik sangat ...,baik segalanya ... macam riya' (riak) plak kita nih

yeah..memang tak bagus riya' (riak) nih kan?


"saya ni bukan baik sangat...banyak dosa dan sentisa bertaubat denganNya.
saya bukan ayah yang terbaik buat anak2 saya, banyak lagi yang harus dipelajari...
saya juga bukan suami yang baik...."

saya cuba mengelakkan untuk berkata 'baik' bagi diri saya..insyaAllah.

ni bab lain, kesian punya pasal....


Published with Blogger-droid v2.0.9

hari ni, selepas ambil anak dari sekolah tghari tadi saya belikan lauk pauk...

awal2 lagi saya pesan pada mamadiana , takpayah masak..."kita makan lauk beli je"..bagi dia berehat dari masak...


pcl ; bila kita sering berkata kita BAIK (macam puji diri sendiri lah kan..), kita dah perasan kita bagus...sila bangkang kalau tak betul ..hehe.




12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dulu bujang sekarang suami orang..

Thursday, October 18, 2012 Nazlee Ismail 13 Comments

Pertukaran Status..., saya...dah lama dah .


senario

..ramai yang dah kahwin berperasaan bujang dengan lain perkataan perasaan single mingle ..malam2 dok lepak lagi kedai mamak menonton siaran langsung bola sepak kat skrin besar contohnya...lupa dah jadi suami orang...lupa dah jadi bapa kepada anak2..,

gambar hiasan.


kenapa tinggal isteri di rumah...

kenapa tinggal anak2 ...

kenapa nak ikut budaya masih bujang lagi ?

memilih keseronokan bersama rakan di luar...?

apa itu perkahwinan sebenarnya..?

- keseronokan berkongsi bersama
- kesenangan kesusahan berkongsi bersama
- masalah kongsi bersama
- pendapatan pun kalau boleh kongsi bersama

..semuanya nak bersama termasuklah mandi manda...hehe.

barulah ada keseronokan bersama..itulah nikmat perkawinan sebenarnya.

pcl ; .. setia mendapingi pasangan...biar apa pun orang lain kata., isilah kekosongan yang ada..jangan sampai kekosongan itu diambil kesempatan oleh orang yang lain pulak !




13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Giveaway Buat Follower HASRULHASSAN.COM

Thursday, October 18, 2012 Nazlee Ismail 4 Comments


klik gambar atau link sini

...antivirus untuk komputer riba kat rumah tu dah sampai masanya digantikan dengan yang baru...

daripada takda apa nak buat kemaskini blog atau sebagainya...lebih baik daripada dok melopong depan komputer opis ... kita join GA ni sebelum tamat tempoh penganjurannya pada 20 Oktober 2012 oleh Blogger HH...

mana tau kan ada hasilnya...

yuk !!


4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mengisi Kekosongan...

Wednesday, October 17, 2012 Nazlee Ismail 6 Comments

Published with Blogger-droid v2.0.9


makan roti nan bersama ayam tandori memang sempoi...lagi best kalau makan kongsi2..haha

ini adalah aktivi mengisi kekosongan perut .....mana nak kenyang makan moi sup jer kan...

makan moi @ bubur tengahari tadi hanya tahan kejap je kenyangnya...

pcl ; rezeki mamak lah malam nih....



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

WW : Jangan Bikin Panas !

Wednesday, October 17, 2012 Nazlee Ismail 18 Comments

mamam ?


Published with Blogger-droid v2.0.9




18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

WW : Follower terbaru yang dinanti2...well !

Wednesday, October 17, 2012 Nazlee Ismail 16 Comments







16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hujan : Hilang semangat petang berlalu..

Tuesday, October 16, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

@5.30pm..."ala..ujan la mama"



...niat tu ada dah..kononnya nak jogging..lupakan je..hehe. Bila nak jogging je. ..hujan...macam tu lah selalunya.

Melayan bebudak bila balik dari kerja kekadang memang best..boleh hilang stress..
Sementara menunggu ibu masing2 datang...dorang nih main2 dulu kat luar...

Aqeela n Afni memerhati ke luar dari pintu sliding..petang ni takleh keluar la..hari hujan..nanti demam plak jenuh mamaD nak jawab...

Pcl ; ..kesian mamaD seharian dengan 3 dak kecik.., sapa cakap jaga budak senang, emm !? ...tapi ada  yang hantar awal n  masa ambil anak tetap jugak lewat.. (sekali sekala lewat ..no hal, tapi...)

hemmm..biasa lah tu, saling memahami hendaknya....all da best lalink.

Published with Blogger-droid v2.0.9

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Semangat Selepas Tengahari !

Tuesday, October 16, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

..semangat petang lah tuuu... :))

Jangan tertawa melihat orang jatuh, tetapi sebaliknya insaf bahawa kita sedang berjalan menempuh liku-lekuk jalan yang sulit. 

Kalau kita selamat, bersyukurlah. (syukur alhamdulillah)

dan dari kejatuhan/kegagalan itu, ada orang yang dapat bangun kembali.

tetapi ...yang amat sayang sekali ialah jatuhnya  yang tidak dapat bangun semula.


pcl ; ini bukan istilah, ..jatuh katil dan bangun semula ye..

so, semangat tengahari ini setelah menghirup sup yang dibuatkan oleh si dia..na

..>>http://mamadianasajacaripasal.blogspot.com/2012/10/sup-bakso.html

jam 2.30pm ..ada training plak...huh!!..zass..




 

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Semangat Pagi.

Tuesday, October 16, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments

Semangat Pagi !

...hehe bukannya selamat pagi..., Asalamualaikum wbt.




Selalunya, ada kejayaan dan kegagalan dalam kehidupan seharian...

jangan ikutkan hati..

Yang terpenting adalah sikap kita menghadapinya dan terus maju.



pcl : ...dah sarap belum nie ??

...solat duha??




 

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Begitu juga hidup ini..

Monday, October 15, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments

...tanpa melalui kesusahan atau kesulitan sebelumnya..

kita tidak akan merasa kesenagan atau kebahagian yang sebenar-benarnya..

Begitu juga hidup ini..


 


14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kata-kata buat sahabat..

Monday, October 15, 2012 Nazlee Ismail 4 Comments




BILA KITA BERSEORANGAN BUKAN KITA TIDAK BERTEMAN, BUKAN JUA BERSENDIRIAN. TAPI AKAL YANG SEJENGKAL ITU TEMAN, ILMU DI DADA ITU KAWAN DAN IMAN YANG KUKUH ITU SAHABAT...


4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Konsep Poka Yoke?

Thursday, October 11, 2012 Nazlee Ismail 19 Comments


Hari  ini saya hadir kursus "Capai Efisiensi Maksimum Melalui Penyelenggaraan Proaktif...", selama 4 hari mulai hari Isnin lepas.

... Tertarik kepada topik kedua akhir pada hari terakhir ini iaitu poka yoke..

poka yoke itu dalam bahasa Jepun, dalam Bahasa Malaysia pula maksudnya ialah mencegah kesilapan yang tidak sengaja.

Poka yoke diterima sebagai satu alat efisien untuk menghapuskan kesemua kesilapan dengan menerima kenyataan :
- Manusia boleh melakukan kesilapan.
- Manusia akan buat kesilapan.
- Kesilapan tidak dapat dielakkan.

Apa yang saya mahu kongsikan di sini ialah..;
Selalunya  poka yoke diamalkan dalam servis industri untuk mencegah, membetul, mengawas, berjaga2, memberi amaran, mengesan  dan menghentikan sebelum sesuatu defek dihasilkan atau dalam proses penghasilan produk.

Konsep poka yoke juga boleh diamalkan dirumah/kediaman sendiri..contohnya ciri2 keselamatan :

Orang selalu lupa mematikan/memadamkan api dapur gas ketika masak dan terus keluar rumah dalam jangka masa yang lama tanpa menjenguk langsung ke dapur ketika hendak meninggalkan rumah tersebut.
Oleh itu poka yoke dalam kes ini adalah, bila seseorang itu keluar rumah dia akan menaiki kenderaan..., kunci kenderaan atau kunci rumah hendaklah diletakkan disekitar berdekatan dengan dapur supaya keadaan yang tak disengajakan tadi boleh dielakkan (boleh nampak jika terlupa)...hal in saya sudah bertanyakan kepada penceramah berkenaan dan beliau  bersetuju dengan cara ini selain dari kita membeli alat pengesan haba/gas dengan mengeluarkan kos lebih.


pcl; idea ini baik untuk famili saya yang sebelum ni pernah mengalami detik cemas, 'kesilapan yang tak sengaja' berulang dan membahayakan nyawa dan harta benda.

Moga mendapat manfaat bersama.

Published with Blogger-droid v2.0.9

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Semangka : Nikmati dengan cara tersendiri...

Wednesday, October 10, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments

kalau tak belah, takda orang nak makan...,  kena hidang  depan mata @santai petang di rumah :



...ada yang asing dengan penggunaan nama buah semangka
..dalam bahasa Melayu nya ialah buah tembikai..

Buah tembikai ni memang sedap dimakan begitu saja..cuaca panas lagi la best., santai petang  kami sekeluarga 'hadap' menda ni jer..nampak memang kurang sopan kalau makan cara begini kat tempat2 awam...tapi sesekali dalam rumah sendiri tu kira ok lah ek !

banyak khasiat kalau makan buah tembikai merah ; boleh baca kat sini..

saya sekadar menikmatinya dengan cara tersendiri...


Published with Blogger-droid v2.0.9

14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.