Rambai...bukannya lambai !

Friday, November 30, 2012 Nazlee Ismail 12 Comments

 suka buah ni ?


selalunya lah rasa dia masam...itu yang saya selalu 'terkena'.

kalau dah  beli, tak makan dengan bijinya rasa rugi la plak...tapi kalau dah makan...hemm tau2 aja lah...boleh buat sembelit  !

sudah berpuluh tahun  saya tak beli...tak makan buah rambai...alkisahnya.

tak teringin langsung..hurm..

patutlah anak2 tak kenal nama buah ni.





12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bahagikan kepada yang hak !

Friday, November 30, 2012 Nazlee Ismail 9 Comments

Alhamdulillah...pagi ni tak hujan, cuaca baik...

Baru lepas dengar tazkirah..."Kerja Sebagai Satu Ibadah'..., alhamdulillah, harus dingatkan ..setiap sesuatu perkara baik yang kita lakukan itu hendaklah berserta dengan niat, niat kepada Allah SWT khususnya, moga segalanya dipermudahkan olehNya.

Ramai yang kata hujan membawa rahmat. Tapi kalau dah terlampau banyak boleh menjadi banjir. Namun manusia harus pandai menyediakan tempat simpanan dan membahagi-bahagikan air secara minimum kepada semua yang memerlukan.

best...berehat2 kat dangau nih., saya ...kalau sesekali balik kampung mesti melawat ke belakang rumah....melihat sawah bendang yang terbentang luas...


....Begitu juga dengan harta kekayaan. Apabila diturunkan terlampau banyak maka wajib dibahagi-bahagikan kepada yang hak. Jikalau tidak pasti ia bertukar menjadi bala daripada Allah ta'ala pula.





9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Semoga jadi blogger hebat AA !

Thursday, November 29, 2012 Nazlee Ismail 10 Comments


link


 nak join ...macam biasa klik link@ banner atas nih..




10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

petik lah !

Wednesday, November 28, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments





8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

ATV : Aktiviti Sempoi di Banting...nampak macam menarik ?

Wednesday, November 28, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments

[update]...Sabtu pagi minggu ni, 10am...percubaan pertama

...di kebanyakan tempat  negara kita amnya, bila petang je hujan akan turun..*alhamdulillah ...ni pon tengah hujan...

Hujan adalah rahmat Allah, Jangan dicela datangnya, terimalah dengan penuh syukur dan sabar, persiapkan diri menerima rahmat Allah .



sedikit peringatan pada diri... terkadang ada juga terbabas dari mulut ini ketika kita tidak berkehendakan datangnya hujan tersebut.. *cepat2 ber istighfar..


hari minggu datang lagi...insyaAllah, niat saya nak beriadah  bersama keluarga, ...nak 'tunggang' ATV pusing2 kampung.



All-terrain vehicle (ATV)



hiasan dari google.

seperti dalam gambar kat atas tuuu.., nampak macam menarik ...kira adventure jugaklah di awal2 musim cuti persekolahan anak2  nih..depa memang teruja !!,

..tak perlu cari jauh2...kat Banting nih pon ada disediakan perkhidmatan sewa ATV.(Aktiviti ATV  menyusur kawasan kampung merupakan yang pertama seumpamanya di Malaysia).

saya kurang pasti dengan kosnya, ....takpa...biar saya cuba dulu,  tunggu entri akan datang untuk maklumat teperinci....insyaAllah.




14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tuai padi antara nampak..

Monday, November 26, 2012 Nazlee Ismail 19 Comments


emmm..mengimbau kenangan sewaktu di kampung..

lepas sarapan pagi dengan makanan berat...selalunya nasi berlauk..

tak perlu senaman..memang berpeluh punya lah...

"aku orang bendang"





Tuailah padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intailah kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan.

p/s : apa khabar ayahbonda di sana, walau sekarang ni ...khudrat manusia tidak diperlukan sepenuhnya di sawah padi namun kenangannya tetap segar dalam ingatan..



19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dari dalam buah kelapa tua...

Thursday, November 22, 2012 Nazlee Ismail 14 Comments



sesuatu ....yang dah lama tak merasakannya (makan).  anda ?

pernah ?

apakah panggilan namanya ...

adakah ...tombong kelapa?

.. kumboi nyoq !

.. humbal niyor !!

:))




14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ikut resmi yer..

Wednesday, November 21, 2012 Nazlee Ismail 15 Comments

kalau pokok padi...

"semakin berisi buahnya semakin tunduk "... tau...tau !!




(Peribahasa : Ikiut Resmi Padi, Semakin Berisi Semakin tunduk....antara lain maksud peribasa ini ialah makin banyak ilmu sesorang itu atau makin tinggi pangkatnya maka  makin merendah diri jugalah orangnya).


15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

wuuuhh! homemade lagii !!

Tuesday, November 20, 2012 Nazlee Ismail 18 Comments


salam.. walaupun hari ni ada makan2 free kat ofis saya ni sempena perhimpunanan bulanan merangkap majlis kenduri doa selamat sempena siapnya bangunan baru..

namun ada yang lebih istimewa menanti di rumah..



homemade lagi...


18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

PENJELASAN BERKENAAN ARTIKEL "BUMI AKAN BERGELAP PADA 23, 24 DAN 25 DISEMBER 2012"

Monday, November 19, 2012 Nazlee Ismail 6 Comments


Penafian oleh Agensi Angkasa Negara (ANGKASA) bahawa Bumi Akan Bergelap Pada 23, 24 Dan 25 Disember 2012.

Baca PENJELESAN tersebut di pautan ini : Angkasa



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

A homemade steamboat..

Saturday, November 17, 2012 Nazlee Ismail 15 Comments



..
..Meh makan steamboat. ...bajet nak kurangkan makan2 kat luar...semua jenis makanan febret nak cuba buat sendiri kat rumah..

Terbaiklah mamadiana...

Boleh lawan Johnny's Steamboat eh?..
Published with Blogger-droid v2.0.9

15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Perlu : Apa yang kurang.., Apa yang banyak !

Friday, November 16, 2012 Nazlee Ismail 12 Comments


Kurangkan :

....makan,tidur dan ketawa kerana ia mengeraskan hati

Banyakkan :

...amalan sunnah supaya Allah sayang kita.


kunci bagi segalanya ialah ikhlas, khusyuk, istiqamah..Insya Allah.

(entri berkaitan : http://www.pakciklie.com/2012/05/penawar-kepada-keras-hati-atau-hati.html)





 

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kayuh lagi..

Thursday, November 15, 2012 Nazlee Ismail 7 Comments

.

..mendera anak2 buat eksesais. Xtvt kayuh bebas pagi Selasa selepas dapat basikal fixie baru ...sempoi!!


Published with Blogger-droid v2.0.9

7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Motivasi Untuk Kemajuan.

Wednesday, November 14, 2012 Nazlee Ismail 9 Comments






Published with Blogger-droid v2.0.9



... Motivasi harus ada untuk kemajuan sesorang, hadiah sebagai motivasi pencapaian akademik mereka.,  moga usaha mereka akan bertambah lagi di masa2 hadapan dengan harapan yang menggunung.

(aktiviti cuti...kayuh2 !!) 

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Beli sendiri tak sedap !...

Wednesday, November 14, 2012 Nazlee Ismail 16 Comments

... FREE  jugak yang ditunggu...hehe.




...baca  perbincangan di fbgroup KKA , Uncle Dato' LF nak bawak durian ke gatehring blogger di Lavender Heights Senawang NS, (18hb ni).

emmm...macam menarik jer kan.

(insyaAllah... saya akan pergi ke perjumpaan tersebut)



16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ceri Kampung

Monday, November 12, 2012 Nazlee Ismail 21 Comments


...rasa nyaman,...

bila berada di bawah pohonnya...panas jadi redup , hujan boleh berteduh sambil memakan buahnya yang  merah ranum..manis..

'orang kampung' mesti ada kenangan lalu bila terlihat pokok@buah ini....kan ?



pcl ; ..hari minggu (semalam) tak berkesempatan nak tunggang ATV.., ditunda ke minggu akan datang..insyaAllah.


21 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

SENTIASA SEDAR...SENTIASA INGAT

Friday, November 09, 2012 Nazlee Ismail 11 Comments


Aku sedang diperhatikan oleh Allah!

Kita perlu SENTIASA SEDAR bahawa kita sedang diperhatikan oleh Allah.

SENTIASA INGAT bahawa kita sedang diperhatikan oleh Allah.

Jangan lupa, leka, lalai bahawa kita sedang diperhatikan oleh Allah.

Ini adalah antara cara asas untuk mendapat kekuatan iman.
Ini juga antara cara agar lebih khusyuk dalam ibadah.
Ini juga antara cara agar dapat hindari maksiat.

LATIHlah hati supaya selalu berkata , “Aku sedang diperhatikan oleh Allah”.

“Aku sedang diperhatikan oleh Allah”.
“Aku sedang diperhatikan oleh Allah”.
“Aku sedang diperhatikan oleh Allah”.

Iman paling afdhal ialah apabila kamu mengetahui bahwa Allah selalu menyertaimu di mana pun kamu berada. (HR Ath-Thobari)

>cikgu Laniaz nadiba (fb)



11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dataran Nilai : Karnival Rakyat Sejahtera 1 Malaysia 2012

Thursday, November 08, 2012 Nazlee Ismail 8 Comments

(untuk makluman kepada pembaca di sini..)




emm...dah lama saya tak sempat beramah mesra dengan para deejay yang sememangnya peramah *walau kebanyakan dari mereka belum pernah bersua muka..

dah dekat dengan kawasan sewaktu dengannya ...apa lagi nak ditunggu orang2 Negeri Sembilan, Melaka, dan Selangor....bersama kita memeriahkannya pada 9 hingga 11 November ini di Dataran Nilai.

Jumpa Di sana nanti, insyaAllah..

Untuk makluman : Penyampai Rasmi HotdeejayFm dan Krew bersama anda di sana.


 ( untuk mendengarkan radio atas talian @ online radio )

Link Website 1::http://hotdeejay.blogspot.com/

Link 2 :~♥ http://69.65.47.132:8000/listen.pls


Karnival yang lepas di tempat sama : (untuk rujukan)

http://www.pakciklie.com/2012/07/karnival-mesra-rakyat-di-dataran-nilai.html

http://www.pakciklie.com/2012/07/dataran-nilai-malam-mesra-rakyat.html


sekian, terima kasih.


8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Murahkan doa untuk saudara-saudara kita...

Monday, November 05, 2012 Nazlee Ismail 16 Comments


Murahkanlah Doa Kita 

 Situasi

1: Kita berada di atas kereta dan terpandang seorang pakcik tua membawa beca penuh kepenatan. Di seberang jalan, seorang makcik tua menyapu dan mengutip sampah sambil mengelap peluhnya. Kita hanya memandang dan kereta pun berlalu.

2: Kawan di pejabat menceritakan masalah ibunya yang ditimpa strok dan lumpuh separuh badan. Kita mendengar penuh prihatin. Pulang dari tempat kerja, lupa terus.

3: Ketika menonton TV di rumah, berita memaparkan kekejaman rejim Israel terhadap umat Islam di Palestin. Kita hanya mendengar dan mengubah saluran TV.


Untuk ketiga-tiga contoh situasi di atas, alangkah ruginya kita jika tidak sudi 'melapangkan masa' sesaat dua untuk mendoakan mereka... Detikkanlah doa kita buat mereka... moga anak-anak mereka 'menjadi', berupaya mengubah kemiskinan dan membawa sedikit kesenangan buat ibu ayah yang susah, moga kesabaran membahagiakan mereka dengan ujian, moga Allah kurniakan iman yang kental dan anugerahkan syurga buat mereka, dan macam-macam doa boleh didetikkan buat mereka yang diuji.

Itu tanda kita prihatin dan cuba untuk membantu. Bayangkan jika ramai yang doakan mereka, Allahu Akbar! Moga termakbul segala kebaikan yang kita doakan untuk mereka. Bukankah jika mendoakan kebaikan untuk orang lain juga bermakna 'menarik' kebaikan dan redha Allah pada kita?

Jom... bersama kita murahkan doa untuk saudara-saudara kita...


..>>kopipes dari fb cikgu laniaz nadiba, terima kasih..


16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bab Bersalaman : Panduan Kita.

Sunday, November 04, 2012 Nazlee Ismail 15 Comments

Bersalaman boleh mengukuhkan silaturrahim .

tapi kena tengoklah salam dengan siapa...boleh atau sebaliknya ?

Dengan siapa saya HARAM bersalam dan bercampur !

Dengan siapa depa (isteri, anak perempuan) wajib berhijab dan HARAM bersalam !


santai

...sembang santai dengan ahli keluarga semalam ..terkeluarlah perkara ini...

saya akui tidak mendalami perkara ini sebelumnya,   walaupun ada antara blogger yang menghebahkannya pada entri mereka...(kalau tak silap oleh Maszull  dlm entri ww  yg lepas2)...sekadar ambik tau sikit2...hermm.

 ramai yang buat tak tau ...buat selmber , sebab kemungkinan memang tak tahu, atau sebab2 yang lain...entahlah.



besarkan gambar...kalau dapat print, tempek kat mana2 tempat yang mudah dilihat sebagai peringatan dan panduan kita ..lagi bagus ! (sila rujuk Ustaz/Ustazah  untuk penjelasan lebih terperinci).

Semoga sedikit sebanyak kita ketahui apakah batas-batas yang perlu dijaga antara lelaki dengan perampuan. Dan sememangnya wajib untuk kita ketahui. Insya-Allah dipermudahkan urusan kita nanti.

 Sekian, Terima kasih. - minda insan

  

15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tetiba teringat nasi lemuni !

Thursday, November 01, 2012 Nazlee Ismail 19 Comments


"nasi lemuni sama sambal udang ...udang saiz XXL !!

perghh ...

bab makan2 nih , sy memang suka berangan di pejabat, alaaa... macam hantar mesej ke orang rumah dari hati ke hati...

selalunya dan kebetulannya....juga kebarangkaliannya adalah hampir tepat apa yang saya angankan.

tapi mana mungkin apa yang saya inginkan untuk lunch hari nih berlaku..

mana nak cekau daun lemuni nih, lain lah di kampung sana nuuu..."





pautan berkenaan : http://mamadianasajacaripasal.blogspot.com/2011/03/nasi-lemuni-penambat-hati.html



19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.