Dapat dah....target mesti jadi !!

Saturday, January 05, 2013 PCL 7 Comments





...lepas jogging tadi singgah gerai apek depan econsave Banting nak dapatkan buah kelapa muda.

petang semalam cari... gerai dia tutup, ...rupanya apek tu pi ambil buah kat kampung Melayu Batu Laut bedektan dengan area Morib sana.

"ini buah melayu punya pokok kelapa woo...pokok manyak tinggi, itu olangtua jual sama saya...dia takble hantar mali sini sebab dia sudah tua...buah pon arr...kasi indon panjat! "

...kak amoi tu cuba explain sebab aku cakap buah dia jual agak mahal...




























rm2.50 sebiji sebenarnya dah murah, saja aku nak interview kak amoi tu...(dalam hati kata...murahhh sangat tu!)


bahan-bahan untuk buat kuih Kalakatar dah ada...petang sikit baru nak baking.
harap dapat sabaq skitlah sebab tengahari mood makan kuih kurang, lagi pon baru lepas pekena capati dan air limau panas! !


gambar cadangan (bingka isi kelapa muda)  dari google : kalakatar

info :  kuih kalakatar ni sangat popular di bulan Ramadhan , area pekan Batu 5, Kuala Kurau Perak. (pernah masuk Majalh3 @TV3)


Published with Blogger-droid v2.0.6

7 comments:

  1. aiyoo PCL..rm2.50 ok la..kat KL rm3.50...pun rasa mcm ok la...

    ReplyDelete
  2. PCL , apa rasa bingka kelapa muda tu ? Sedap tak ?

    ReplyDelete
  3. beshnya air kelapa... tapi deno tak boleh minum sbb alergy... huhu

    ReplyDelete
  4. hehe pandai dia cari helah bela diri :D

    ReplyDelete
  5. @Lina md.munir .., manis isi kelapa, bg sy ia sedap sangat !

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum PCL...sedapnya hubby mama pun baru ambil air kelapa muda semalam...:)

    ReplyDelete
  7. susah betul nak dpt kuih ni skrg..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.