Jangan simpan lama-lama dan ada tips buat isteri..

Saturday, January 26, 2013 PCL 12 Comments

[Tips buat isteriku juga..]

Apa kesukaan suami diturutkan, tapi mesti kena pada tempatnya (benda yang dilarang agama jangan dituruti.)

Taknak sindir-sindir..kalau takpuas hati ..cakap je terus terang (cepat selesai masalah).

Kena suka pada tabiat suami walaupon sesetengahnya merimaskan..lepas tu sikit-sikit la suarakan apa yang terpendam (jangan simpan lama-lama, nanti 'busuk').

mamaD
Kalau keluarga bertambah, agih-agihkan masa antara anak-anak dengan suami, jangan suarakan masalah depan anak-anak.
(bincang masalah pelajaran anak-anak tu okay la)

Jangan buat huru hara dalam rumah, tenangkan keadaan supaya suami suka berada di dalamnya (pekik terlolong adalah dilarang)

Keluarga mertua dengan keluarga sendiri dilayan sama rata (tiada pilih kasih).

Jangan terlebih-lebih depan orang lain di luar rumah (buat show 'membakar' hati suami).

Buat apa pon kena ikhlas, contohnya layanan, masakan, gurauan dan sebagainya tanpa mengharapkan sesuatu (..kalau tak, 'manis' hanya dibibir saja).

Jangan suka dengar cakap-cakap orang yang selalu 'mengenakan' suami kita (selidik dulu , jangan main tuduh-tuduh je).



12 comments:

  1. tips yg sgt bagus utk semua yg dah kawin.. tQ

    ReplyDelete
  2. sangat baik untuk mereka yang berumah tangga..yang belum pun, boleh jadikan persediaan..

    ReplyDelete
  3. Nasihat yg baik.. Terima kasih PCL :)

    ReplyDelete
  4. Bagus tips ni.. Peringatan utk saya jugak.. Kadang2 pelik ila berdepan dgn wanita yg duk perli suami makan dalam depan org.. Kalau sekadar bergurau tskpe la..

    ReplyDelete
  5. as-salam.betul tu :D
    perkongsian yg baik

    ReplyDelete
  6. SAYA SUKA SOUND DIRECT JE.. :)

    ReplyDelete
  7. nasihat ini akan saya buat bekalan nanti... :)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum PCL....peringatan yg bagus ni...:)

    ReplyDelete
  9. best2 ni yg buat sy xsabar nk kawen sbb ade peneman setia disisi heeeee
    *komen google+ sekejap ada sekejap tade la pcl

    ReplyDelete
  10. hehe tips yg berguna juga untuk sue yg xkawin lagi nie...hehe =.=
    xtahu bila nk kawin..kiki

    ReplyDelete
  11. thanx PCL.. amat2 berguan panduan n nasihat ni.. =)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.