Kalau manis..dengan bijik sekali aku makan !

Tuesday, January 01, 2013 PCL 12 Comments



Tadi, ...emmm teringin lama dah, asyik dok bau je bila lalu depan gerai makcik kuih tu..., selalu beli karipap dan kuih masalodeh jer...kali ni terbeli jugak cempedak nih...

agak teragak-agak juga nak beli sebab rasa rugi plak kalau rasa tak manis atau tepung dia tak seperti apa yang diharapkan (biasa makan yang best....)

" 3 biji seringgi..., 5  dua hengget "..

beli  Rm6 , bawak balik dengan berminyak-minyaknya tu biasalah....

makan petang kami dengan cempedak goreng yang isinya tawaq hebiaq bak angg !

Syukur alhamdulilllah...boleh makan jugak, tukang jual tu tak salah dan mungkin dia rasa cempedak goreng dia yang terbaik sebelum nih tapi..... bukan untuk hari ini.

"rasalah dulu sebelum goreng nak jual tuu...makcik !"

kalau boleh rasa dulu sebelum beli...aku dah buat, tapi tak penah dibuat orang !

nasiblah kan sapa yang terkena tu.

psst : keciwa , nk pi beli buah cempelak... malam ni boleh goreng , makan puas-puas.


12 comments:

  1. murah la tu... kat pekeliling nie.. 4biji 2 ringgit... dulu 5 biji... adoiyaiii.. sejak bila harga barang naik ye?... kalau kat kg pu... 8biji 2 ringgit... tp kg aku laaa... hulu perak gagagaga teringin punya pasal beli laaaa.. huhuhuh :)

    ReplyDelete
  2. Alahai, sabar lah ye PCL dugaan hari pertama ni.. Yeah, beli & goreng sendiri.. Yang tu memang terbaik =) hehehe,

    ~Sebelum terlupa, nak cakap Semart la wajah baru ni :)

    ReplyDelete
  3. cempedak goreng sedap kot..huhu...thnx PCL sbb letak arepnakbebel dlm list! hehe :) happy blogging.

    ReplyDelete
  4. kalau tepung tawar, alhamdulillah selalu buah dia manis.. tu yg sedap.. kalau dua2 tawar, mmg x lalu makan laaa..

    ReplyDelete
  5. @Arjunakirana..rasanya lagi untung beli singgit-singit, rm2 dpt 6 biji..wakaka..

    @baby comel..yeah sabaq-sabaq. n t.kasih template semangat baru 2013.

    @luqman zakaria...sy suka makan panas dgn bijinya sekali..puas !..selalu komen dientri sy listkan dlm blog sy.

    @cik Gee...manis buah ok tp oilly sangatlah..xleh mkn selalu.

    ReplyDelete
  6. SAYA PUN SUKA MAKAN CEMPEDAK GORENG..

    ReplyDelete
  7. cempedak yang manis memang sangat2 sedap.. meruntun qolbu...hahaha

    ReplyDelete
  8. beli cempedak pastu goreng sendiri je . leh makan byk . :D

    ReplyDelete
  9. mahal la cempedak zaman skang ni..aritu nampak gerai cempedak kat jalan kebun nak ke bandar putera.. tak sampai hati nak suh encik somi berenti beli..hahaha..

    ReplyDelete
  10. wah.. wajah baru.. Queen yg terlewat tahu ke ni? heheh tp nice i like!! tp bila Queen buka je blog PCL ni jd masalah dgn loading.. lembab gila.. silap aribulan PC le jd hang!

    Cempedak goreng. kalau beli kat gerai mmg selalunya kecewa.. lebih2 lg tepung je yg tebal isinya xde..

    ReplyDelete
  11. emmm... cempedak goreng dah lama betul deno tak makan... emmm... sedapnya....."pejam mata"

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum PCl...sedapnya bila tengok cempedak goreng ni...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.