kelapa muda..oiii!

Friday, January 04, 2013 PCL 13 Comments


gambar hiasan dari google
(kalau kat kampung.. lainlah, ...tapi susah juga nak dapatkan ..kena cari galah panjang utk kait buahnya )

Sapa tau berapa harga sebiji kelapa muda pasaran sekarang ?, bukan harga borong, harga biasa naa ...

kelapa yang isi lembut.  kalau boleh ada yang menjawab di ruangan komen...bagus lah , mana la tau kan korang baru lepas membeli..

..
aku nak survey kat mana korang beli dan berapa harganya.
..kat Banting nih ada sorang apek yang jual...belum terjah sana lagi (petang ni, maybe)
..
sebelum ni pernah beli untuk minum air kelapa tapi takda isi langsung...rasa tawar,  kalau yang macam tu memang tak sesuai nak buat kuih (ni lah tujuannya).


gambar hiasan dari google
emm nampak sedap !

..mamaD ada projek tuu! ..haha nak baking kuih kalakatar (tradisi Banjar).
ada yang mengidam eh ?

Published with Blogger-droid v2.0.9

13 comments:

  1. tak sure la bro berapa harga pasaran..Tapi kalau biasa minum air kelapa muda kat restoren, dia charge antara RM4.50 ke RM6.00 sebijik..hahahaha..

    Kuih kalakatar? Ni 1st time saya dengar...boleh la kongsi kat blog bila mamaD dah buat nanti ya..:)

    ReplyDelete
  2. Kat area umah sy, buahnya ctk2...isinya mmg kena pd selera. Manis. Tak tebal. Tak nipis sgt. Sedang elok. Sebijik, RM3.00

    ReplyDelete
  3. sedapnya kalau daapt air kelapa muda sejuk sekarang ni...haish...

    ReplyDelete
  4. salam... saya singgah jap...

    kat tempat saya sebijik kelapa muda rm 2.70 dah sekarang..

    kalau tak silap dari sekincan ke kuala selangor ade satu tempat jual kelapa muda dgn tangkai2 nya klu nak.. ehhee...

    yang bakar pon ada...

    tapi nampak macam kepala gading... saya x pernah singah membeli la tapi nye... jeling2 nak singgah tu ada... selalunya terlepas jaa...

    (ehhee maap eyh.. terpanjang lak komen..)

    ReplyDelete
  5. kuih ape tu?
    1st time dengar.. mcm lazat je tengok gambo tu..
    area puchong/bkt Jalil
    dalam RM3~RM3.50

    ReplyDelete
  6. KALAU MUSIM PANAS, DAPAT KELAPA MUDA MEMANG BEST..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL...macam sedapnya mama pun x pernah cuba lg...:)

    ReplyDelete
  8. Kat rumah sy free je tak payah byar. Pokok pun xtinggi buah byk silih berganti ;)
    Mai dtg sini PCL =)
    Tp biasanya around 2.50-3.50 sbji. Klpa muda kecik je pun..

    ReplyDelete
  9. kuih kalakatar? saya teringin nak try! mana nak cari eh? kalau ada gathering umah uncle LF nanti agak2 boleh rasa tak? hihihi~

    ReplyDelete
  10. As-Salam. Dulu..masa duduk di kampung area Penang, dok tepi laut .. memang banyak pokok kelapa .. tapi mak, tinggi melangit.

    Bila dok kampung di Perak ... pokok kelapa bantut2 ... memang melayan la air kelapa. Dapat kelapa gading memang best, tapi skang ni ... pokok kelapa macam malu2 nak berbuah dah. Tunggu masa nak ditebang.

    ReplyDelete
  11. kelapa muda? jom amik depan umah deno ni.. banyak lagi... hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.