Pantai Morib : pasir pantai halus terbaik di Malaysia

Tuesday, January 29, 2013 PCL 15 Comments




apasal gambar ni berterabur kedudukannya...hahaha.., tak pa, korang tak kesah kan...apa yang korang nampak dalam gambar atas tu adalah sebahagian aktiviti petag semalam..

melayan tetamu yang terdiri dari adik, abang, kak ipar, biras dan anak-anak buah pcl setelah pekena char koey teow yang pcl sendiri goreng spesel untuk depa.


singgah sekejap di Pantai Morib semata-mata nak ambil sedikit pasir buat haiwan peliharaan si Hairul mandi manda..., aku tak paham sangat pasal pelihara binatang nih..

pasir tu  bukan untuk sugar glider si 'amoi' yang pcl main-main tu ye, itu pets si Mustaqim adik kepada Hairul yang memelihara GP (rumah dorang kat Selayang dan boleh buat mini zoo).

info : pasir di Pantai Morib , Banting adalah antara pasir halus pantai terbaik di negara kita.








15 comments:

  1. morib dekat mne ek?iman kalau bab2 pantai nh memang suke tau

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum PCL

    moga akan lebih terkenal dan akan ramai pengunjungnya nanti

    ReplyDelete
  3. Yeke..mcm x pnh g je pntai morib..

    ReplyDelete
  4. TAK PERNAH SAMPAI LAGI KAT SANA..

    ReplyDelete
  5. @Budak Kampung ; ..
    Lokasi : Pantai Morib Selangor, terletak di negeri Selangor, menghadap Selat Melaka. Bandar terdekat ialah Bandar Banting yang jaraknya sekitar 15 km. Pantai Morib merupakan salah satu daya tarikan pelancong dan kunjungan orang ramai pada hari cuti dan hujung minggu.

    ReplyDelete
  6. Kalau pegi Morib ni seronok beli lala, kupang semua..
    Ada lagi ke orang jual2 ek??
    memang lama dah tak pegi... =D

    ReplyDelete
  7. pantai morib boleh mandi manda tak?

    ReplyDelete
  8. ari ahad aritu Queen baru je ke morib bawa Ammar main layang2 PCL.. tp xdelah cecah ke pantai.. ;)

    ReplyDelete
  9. teringat time induksi umum kat morib

    ReplyDelete
  10. nak sunset kat sini lahhh..

    ReplyDelete
  11. sejam lebih klo nk g sini tp xpernah smpai..hehe

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum PCL...bestnya dpt jenjalan di tepi laut...:)

    ReplyDelete
  13. Pasir jer la yang terbaik. Tapi airnya tak terbaikpun...

    ReplyDelete
  14. ok pemandangan blakang tu cantik..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.