Selawat Maulidur Rasul 12 Rabi'ul Awal

Monday, January 13, 2014 PCL 31 Comments

Salam Maulidur Rasul dan selamat bercuti untuk semua ...

...kalau kat tempat aku masa kat kampung dulu kami sebut Maulid Nabi...adalah makan-makan kenduri sambil bermarhaban kat surau-surah dan masjid-masjid.

Kalau berarak sambi berselawat tu sesetengah kawasan jer buat..

....sedap jugak dengar selawat yang dilagukan oleh orang-orang kampung masa tu...sayu je rasa .

 ni ada teks  lupa boleh rujuk sebagai panduan...boleh la join orangg kampung berarak ke...kan !



# Ini adalah salah satu contoh teks Sajak atau Selawat memuji Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW, bacaan selawat ini adalah untuk menzahirkan perasaan kasih dan sayang kita kepada Baginda khususnya dalam sambutan Maulidur Rasul yang diadakan saban tahun  oleh masyarakat muslim dunia khususnya.

#Salam Maulidur Rasul dan selamat bercuti ..








31 comments:

  1. Kalu sambutan kat kampung mesti lagi meriah kan? Sebab semua orang kampung keluar beramai-ramai, then gotong-royong memasak.

    ReplyDelete
  2. @AA..yelah , nak blk kpg pon takdan dah ..CNY nt nak amik cuti panjang..so, berarak kat sini ja lah..dan berselawat boleh dimana-mana setiap masa..

    ReplyDelete
  3. berselawat selalu akan mendapat banyak manafaatnya...jadikan amalan harian terutamanya selepas setiap kali kita solat.

    ReplyDelete
  4. dengar marhaban rasanya dapat menenangkan jiwa tau..

    ReplyDelete
  5. salam maulidur rasul... meriah kalau ada perarakan di kg..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum PCL

    Insyaallah
    kita berselawat senantiasa

    Salam Maulidur Rasul

    ReplyDelete
  7. salam maulidur rasul.....rindu nak menyambutnya di kampung..ramai2 berkumpul di masjid... :)

    ReplyDelete
  8. Mintak izin copy selawat tu, nak guna untuk perarakkan minggu depan. Trimas

    ReplyDelete
  9. Salam Maulidur Rasul PCL..

    ReplyDelete
  10. @HooToh TuDia...silahkan :)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum PCL...alhamdullilah...:)

    ReplyDelete
  12. salam maulidur rasul PCL..:)

    ReplyDelete
  13. Salam Maulidul Rasul 1435 Hijrah PCL...

    ReplyDelete
  14. Salam Maulidul Rasul 1435 Hijrah PCL...

    ReplyDelete
  15. zaman sekolah dulu paling seronok...Berarak dari sekolah hingga ke masjid..lepas tu tunggu makan dalam dulang beramai-ramai...rindu saat tu...
    salam maulidur rasul PCL

    ReplyDelete
  16. سلام مولد الرسول...

    ReplyDelete
  17. Salam Maulidur Rasul seronok kalau dapat berarak di hari mulia ini...

    ReplyDelete
  18. Slm Maulidur Rasul, uncle :) Have a nice celebration..

    ReplyDelete
  19. selawat ke atas baginda rasullullah saw.. salam maulidur rasul.. :D

    ReplyDelete
  20. Salam maulidul rasul PCL,mama D n anak2..

    Selawat serta salam ke atas Baginda SAW

    ReplyDelete
  21. Salam maulidur rasul, selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad saw, kekasih Allah

    ReplyDelete
  22. Salam Maulidur Rasul PCL. Semoga kita sama2 dpt menghayati perjuangan dan kisah hidup Nabi dan mengamalkan sunnahnya...

    ReplyDelete
  23. salam maulidur rasul PCL dan keluarga :) selamat bercuti :)

    ReplyDelete
  24. Salam maulidur rasul PCL...td ada member post gambar sambutan maulud nabi kat masjid di kampung..teringat zaman dulu2..

    ReplyDelete
  25. salam maulidur rasul pcl sekeluarga...

    ReplyDelete
  26. Salam PCL, tak pernah lagi sambut maulidur rasul dikampung.. sebab tak ada kampung hehe.. :)

    ReplyDelete
  27. Sekarang dah jarang dah majlis macam ni, nak-nak kalau di bandar

    ReplyDelete
  28. salam maulidur rasul buat PCL sekeluarga :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.