Sempat ikut serta perarakan Maulidul Rasul.

Thursday, January 24, 2013 PCL 6 Comments

"I   FOLLOW..."

"Rasulullah s.a.w Ikutan Sepanjang Zaman"

"Akhlak Rasulullah s.a.w Cermin Keindahan"

"Muhammad s.a.w  Lambang Insan Cemerlang"

..selain berarak sambil mengalunkan Selawat Nabi, terdapat juga pertandingan baner dan slogan., kalah menang bukan suatu yang direbutkan...penyertaan memeriahkan sambutan maulidur rasul itu sebenarnya ingin dirasakan oleh masyarakat di sini.

dari pemerhatian aku sebagai permastautin di Kampung Sungai Lang, Banting nih...aku turut rasa bangga dengan kesungguhan yang ditunjukkan oleh ahli-ahli qariah Masjid ArRahmaniah ini khususnya.

Salam Maulidur Rasul...pengalaman terbaik !

6 comments:

 1. program sebegini kalau disertai oleh golongan muda dan anak-anak pasti akan menjadi sangat meriah. Kerana ibu bapa akan turut serta. Sama-samalah kita memperbanyakkan selawat dan tasbih.

  ReplyDelete
 2. ALHAMDULILLAH, TAHUN NI SAYA DAPAT SERTAI MAULIDUR RASUL PERINGKAT NEGERI DAN PERINGKAT TAMAN PERUMAHAN SAYA. ALHAMDULILLAH..

  ReplyDelete
 3. salam maulidur rasul pcl sekeluarga...

  alhamdulillah masih meriah dan seronok...

  ReplyDelete
 4. assalamualaikum PCL...salam maulidur rasul yer...;)

  ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.