takpa PCL..rileks arr !

Saturday, January 05, 2013 PCL 9 Comments


 Kerahan ...bukan paksaan , tapi demi untuk kesihatan ! semangat baru di tahun baru Masihi, ...sayang kalau berhenti separuh jalan..

 Syukur alhamdulilah..cuaca memang baik pagi tadi, jogging di taman Persiaran Majlis Daerah Kuala Langat.

jam 7 pagi langkah bermula..., acara memanaskan badan memang buat betul-betul panas..., jogging keliling 4, 5 round,  kepala dah naik pening...terasa nak pitam pon ada..



rehatkan diri seketika...boleh buat sit up lagi tu..., nak cuba pada chin up bar dah tak larat nak angkat badan....huh !


hasilnya memang berpeluh habis..., "peluh bercerau" kata mamaD !!

check BMI korang kat sini (link).



Silahkan isi dengan berat badan dan tinggi badan Anda. Perhitungan dilakukan berdasarkan formulaBody Mass Index (BMI) yang berlaku di Asia Tenggara termasuk di Indonesia.
Berat: kg
Tinggi: centimeter (cm)
   


Hasil Perhitungan

Tinggi Anda:170 cm (1,70 m)
Berat Anda:70 kg
Nilai BMI:24,22
Tubuh Anda:Gemuk
Hasil:Anda gemuk.


takpa pcl..rileks arr !


70kg...bole tahan la berat badan nih..


Published with Blogger-droid v2.0.6

9 comments:

  1. okler tuh 70kg..hehe...sy nih yg kene bersenam..haha..

    ReplyDelete
  2. @luqman , pcl kena kurangkan berat ke 65 kg baru dpt BMI ideal...haha boleh ke?

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya, seronok bila dapat mengeluarkan peluh dari badan...

    ReplyDelete
  4. Sy lemau tol jog ni..mst nk muntah pny..

    ReplyDelete
  5. @kakcik, yea.. memang seronok berpeluh masa nih, ...rasa ringan skit badan nih...hurmm.

    ReplyDelete
  6. kita jadi baru
    kita jadi orang yang sihat sejahtera..

    dan azam kita sama...

    ayu nak losskan 5kg..

    give pcl good luck
    .
    and good luck to me

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL...semoga semangat berterusan badan pun jadi sihatkan...:)

    ReplyDelete
  8. wah... sihatkan badan dgn berjoging!:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.