Untuk kesihatan diri kena disiplinkan diri kita .

Wednesday, January 23, 2013 PCL 9 Comments

petang tadi..
aiceh.. mamaD!




Sebenarnya nak turunkan berat badan dan mendapatkan kesihatan yang bagus memerlukan motivasi dan displin yang betul.

Daripada pengamatan aku, nak turunkan berat badan ni senang tapi nak 'mentain' berat badan ideal tu yang susah. Jadi cara-cara kuruskan badan yang betul adalah perlu amalkan makan sebelum lapar dan berhenti makan sebelum kenyang.

makan nasi tetap makan , okay !

...disiplinkan diri kita !


p/s ..dah turun 2 kilogram berat beb ! :)


9 comments:

  1. sy tgh tambahkan berat badan. x bimbang apa2 pun sbb bulan puasa nanti sy boleh turun hingga 5 kg!

    ReplyDelete
  2. makan kerap tp dlm kuantiti yg sedikit. then bersenam tu tak semestinya kena berjogging satu taman. kadang2 berkebun petang2 pun dah mampu bagi badan sihat.

    ~tahniah PCL sbb dah berjaya buang 2kg tu =)

    ReplyDelete
  3. Kalau boleh minta berat 2kg yg turun tu, AJ dah amik dah...
    hehhehehe...
    AJ nak naikkan berat badan...

    ReplyDelete
  4. SAYA PUN DALAM USAHA NAK KURUSKAN BADAN. DAH DEBAB DAH NI..

    ReplyDelete
  5. utk kesihatan.. deno pula disiplinkan diri makan ubat ikut waktu, buat CAPD ikut waktu dan makan pun ada pantang.. tapi bab pantang tu kadang2 tak juga... hihihi...^^

    ReplyDelete
  6. Turun 2kg tu kira dah bagus tuu

    ReplyDelete
  7. memang kena disiplin..

    ReplyDelete
  8. salam PCL,

    jom join2.. kontes nak kurang kan saiz... heheeh..
    yg macam sy buat...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum PCL...tahniah2 dah berjaya nampaknya...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.