Daging Batang Pinang !

Saturday, February 23, 2013 PCL 11 Comments



Assalamualikum..

tadi awal pagi ke pasar sesudah makan bihun sup kegemaran...langsung hantar adik Hanis ke tuisyen dan kak Nina ke sekolah..

belikan daging batang pinang...nak buat lauk tengahari nanti....tapi menunya belum diutarakan lagi kepada master chef kat rumah tu...

agak-agak,  daging batang pinang ni nak buat masak apa yer??

p/s...terlintas di kepala nih nak makan Daging Masak Merah....*sms.
.
*spot check, ....tempat saya daging tempatan sekilo Rm22..

*kat mana yang nampak macam 'batang pinang' tu?

Published with Blogger-droid v2.0.6

11 comments:

  1. wah..sodap nih..masak kari..best jgk..lol..

    ReplyDelete
  2. msk kicap sodap la PCL..pasti nk ag

    ReplyDelete
  3. daging masak hitam.......nalarekek!

    ReplyDelete
  4. Masak kari letak kerisik... Perghhhh... Campo lak dgn rebung ha3 terbaekkkk

    ReplyDelete
  5. buat masak merah sedap...buat stik pun boleh...buat bako pun ngancam...

    ReplyDelete
  6. masak kicap sedap.. perggh,

    ReplyDelete
  7. Dulu dok terfikir jgk ... Knp pggl daging batang pinang. Skrg dh mls nk fikir. Mkn jerk... ***msk smbl pun sedap....

    ReplyDelete
  8. Wahh..betul sedapnya buat masak merah..dah lama tak makan. Mak saya kata, daging batang pinang ni mahal sebabnya urat pada daging tu sikit. Maknanya nak potong2 pun senang dan sedap. ^____^

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum PCL....wah sedapnya kalau dapat masak daging yg fresh mcm ni...:)

    ReplyDelete
  10. daging batang pinang ni lembut kan? kalau deno tengok rancangan masakan, mesti nak guna daging batang pinang.. dan sampai skrg deno tak tahu kenapa namanya daging batang pinang?

    ReplyDelete
  11. wah...nk buat dging mask merah?feveret tuuuuu

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.