Dari Pantai Merdeka ke Pantai Tanjung Dawai...

Tuesday, February 12, 2013 PCL 14 Comments





Published with Blogger-droid v2.0.6


..
...plan memang nak sampai awal pagi tadi di Pantai Merdeka...tapi bila singgah pekena roti jala dan roti salad.. manusia punyalah ramai makan kat situ..jemmed!
..
jam sepuluh baru nampak pantai.., ramai yang dah naik dari 'berkubang' siap bawa bekas berisi siput ganyam..rupa-rupanya ada pesta cari siput sambil mandi manda ketika air belum pasang pagi .
..
aku tak sempat nak turun cari ganyam tu ...air dah mula naik.
..
..sementara tunggu air naik pasang sikit tu kami lepak bawah pohon ketapang rendang  yang menjadi rebutan pengunjung di situ untuk mendapatkan suasana redup mentari..
..
kira nasib baik ada ruang untuk kami lepak rileks santai sambil 'buat keja' memasing...haha nampak mmD n Pcl ..buat apa? n my MIL..setting joran pancing kesayangannya.
..
..korang yang tak pasti camana rupa ganyam tu ..cer google lah ye
..
ke Tanjung Dawai . (next entri)


14 comments:

  1. assalamualaikum PCL...seronoknya...:)

    ReplyDelete
  2. dah pernah sampai, kem kembara, best..dah rasa ais gunung Jerai tak?? trbaik!!

    ReplyDelete
  3. WAH.. BETUL BERCUTI PCL.. :)

    ReplyDelete
  4. bestnyer bercuti ke pntai..huhu

    ReplyDelete
  5. teringat pernah pergi tanjung dawai dgn pantai merdeka 4,5 thn lepas..

    ~Ku ukir namamu diawan gunung jerai, disaksikan laut daun nyior melambai.. aduhh, nak menynyi lah pulak =)

    ReplyDelete
  6. dok kedah dah 21 th...tp baru 3 kali kesana...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCl,tak pernah lagi pergi ke sana..

    *tercari2 jugak macam mana rupa siput ganyam tu

    ReplyDelete
  8. setting, jangn tak setting. dapat jugak lepas gian mengail...

    ReplyDelete
  9. hahah tetiba teringat lagu cinta pantai merdeka.. hahaha..
    mama suka g sana beli belacan sama ikan masin muahahha

    ReplyDelete
  10. dan-dan nyanyi lagu pantai merdeka dalam hati ha3

    ReplyDelete
  11. cuti2 panjang ni bersantai di tepi pantai mmg bestkan PCL.. Queen cuti2 ni x ke mana2 pun... ;)

    ReplyDelete
  12. salam PCL..MV tau tempat ni dr lagu jak..hehe

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.