D'KING Mee Udang Banjir....sedap 'tak dak' dah @ Sungai Petani.

Saturday, February 16, 2013 PCL 13 Comments

Lokasi : 

Jalan lama dari Bandar Sp ke Tikam Batu, sebelah kanan (berhampiran GIANT Sp), Dari tol Sp Selatan terus ke simpang lampu isyarat yang ke-2 belok kiri ..dah nampak D'King sebelah kanan jalan.





 ...tayang gambar makanan tangah memalam ni macam tak kena la plak ea..., takpa ..ni untuk depa yang tak pernah mai makan kat area Sungai Petani,  khususnya pembaca di blog pcl nih,. mana lah tau kot  terlajak sampai  Utara ni nak pekena mee udang banjir...

Ramai yang dah tau D'King Mee Udang Banjir & Ikan Bakar Power ni macam mana rasanya....Emm Sedap 'Tak Dak' Dah..dan dah jadi buah mulut pengemar 'kaki makan' serantauan.

Ibumertua pcl yang belanja (semalam) ..., walau pun ada insiden yang tak disangka telah berlaku namun itu bukan tujuan utama aku menulis tentang  @ D'King restoran ini.

Mee udang Banjir dihidang dalam mangkuk besar untuk 4 orang makan, anggaran dalam Rm60 semangkuk..(10 ekor udang laut) x 3 mangkuk menjadi santapan kami sekeluarga.....Syukur Alhamdulillah. moga murah rezeki ibumertua ku lagi hendaknya...aminn !

korang jangan lepaskan peluang untuk merasa mee udang banjir di sini. okay . (roger pcl n mmD kalau nak berteman makan...hehe!)

p/s  : esok punya program adalah ...mencari siput gayam @ Pantai Merdeka, time 7am..insyaAllah.





13 comments:

  1. dah penah makan mee udang ni, dekat je ngan umah sy...

    huhuhu sedap la juga....servis je cam hampeh////

    ReplyDelete
    Replies
    1. @FatihahNur , servis mcm hampeh tu mgkn dlm waktu puncak..kami mai mkn time org lain kenyang kot..haha..malang jgk ada insiden krg memuaskan hati kami sbg pelanggan .

      Delete
  2. Ya hampunnn....terdera nafsu makan ni....gomuk2 udangnye tu ha......

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Amin, masa tu mmg udg laut je ada..kena kaw kaw lah..

      Delete
  3. ada kah sedapnya macam mee udang pulau sayak/sungai dua....makcik penggemar me tegar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @makcik mokja , ..kalau pulau sayak punya mee udg mmg sempoi..banding ngn sg dua punya lbh krg sama sja.

      Delete
  4. besarnya udang dia...puas hati kalau dapat makan camtu....

    ReplyDelete
  5. PCL...BK nak suggest mee udnag banjir dekat pantai BNO(BANDAR NAKHODA OMAR) dekat sabak bernam berdekatan dengan poli sabak bernam..tempat bez dekat ngn pantai smabil hirp mee udang..terangkat kening

    ReplyDelete
  6. sedap2..
    ada 2 lagi tempat mee udang yang NAL tahu, kat Yan, kedah dan langkwi..ohsem !

    ReplyDelete
  7. TAK PERNAH MAKAN SEBEGINI..

    ReplyDelete
  8. Lalu sini je mesti lapar...
    Hehhehehe..

    ReplyDelete
  9. giler besar udanggggggggggg....bru je mngidam nk mkn...ceh

    ReplyDelete
  10. as-salam.maaf lama tak singgah.bercuti ;)

    tikam batu.boleh la singgah kalau blk ke sp ;)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.