Pagi lagi dah karang surat untuk cikgu sekolah .

Friday, February 08, 2013 PCL 10 Comments

...ni nak cuti punya pasal ....cuti panjang sempena Tahun Baru Cina dan plan nak sambung cuti 2, 3 hari lepas tu terpaksalah aku kena tulis surat kat cikgu sekolah (sekolah adik Hanis Umairah).

Hanis Umairah , sekolahnya tak sambung cuti seminggu sebab tiada pelajar Cina, yang ada cuma sorang dua jer guru berkenaan. Sekolah kakak pula dapat cuti seminggu....kira setel lah .

memang sepatutnya kena bagitau cikgu atau pihak sekolah secara bertulis macam ni...

boleh baca kalau nak tau apa isinya..zooom skit !!

itu peraturannya...  dah praktik lama dah ,...kalau tak buat rekod kira budak ponteng sekolah !, salahkan ibubapa kerana tidak info kepada guru.

Aku bukan pandai sangat nak tulis surat rasmi macam tu..entah apa..., janji selesai tanggungjawab bab tu.

p/s : Hanis pi sekolah dengan tenang hati...

..teringat zaman tulis surat dan tunggu posman suatu ketika dulu..hehehe.





10 comments:

  1. Kire proceed la ni...
    Yahooooo.... Cuti... =D
    Eh?? Cam AJ pulak yang bercuti panjang tu...

    ReplyDelete
  2. teringat zaman sekolah dulu wina yg tulis surat absent ke sekolah tapi parents yang sign :)

    ReplyDelete
  3. skrg dah tak tulis tgn dah...semua komputer..

    ReplyDelete
  4. hehehe..terinat pula time dulu2..hehe

    ReplyDelete
  5. @Mrs Edy, printer tak ada...nak cepat dan baru teringat nk buat !

    ReplyDelete
  6. SURUH SEKOLAH GUNAKAN SISTEM EMAIL.. TANPA KERTAS, GO GREEN.. :)

    ReplyDelete
  7. Bro, tulisan dah cantik dan kemas. Tak payah taip balik pun orait dah. Ni nak hantar pakai posmen jugak ke? Hehee...

    ReplyDelete
  8. yer lah...chantek tulisan walau berangkai......dulu2 pernah jugak buat surat tulis tangan untuk pihak sekolah... :)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum PCL...tulisan tangan tulisan original...:)

    ReplyDelete
  10. cantik tulisan PCL.. hehehe..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.