REVIEW : Blog Blogger Asmar Arafad

Wednesday, February 06, 2013 PCL 9 Comments


Asslamualaikum ,

Ini adalah merupakan  blog yang ke tiga dalam siri review pcl.



Blogger Asmar Arafad, ...Seorang blogger yang saya kenali juga berasal dari Sungai Petani sama tempat dengan my wife .


Blogger yang sangat berusaha untuk memajukan blognya dari segi penulisan entri dan juga menambah kenalan maya.

kenli blog beliau melalui pautan ini [http://asmarpunyablog.blogspot.com]

petikan dari entri beliau,

Aktiviti yang saya dan semua lakukan adalah membakar ikan, memancing dan bermandi. Wah sangat seronok saya pun excited kat tempat ni. Ikan yang dipancing terus dimasak dan di bakar, hmm memang sedap dan manis bila ikan yang masih baru dimasak. Lunch masak ikan yang dipancing ler. Kat Pulau Sayak ni memang banyak restoran mee udang, mee udang pulau sayak ni memang sedap dan enak..amboi promote la plak. - Asmar arafad [suka aktiviti memancing]
tak ramai kalangan wanita minat dengan aktiviti luar seperti memancing, ..kira kita genk la..hehe.

okay, teruskan dengan review.

..yes tak ada gambar header, blog simple dan ada ciri kewanitaan.

Tak ada gambar header..tak semestinya blog kamu nampak kurang menarik, tapi ada kelebihan lainnya, ...blog akan jadi ringan semasa loading masuk dan sangat selesa kepada pengunjung.

pasal susunan widgets , perlu dikemaskan lagi supaya nampak seimbang.
pilihan background colour dah okay bagi pcl...cuma , ada sikit nak tanya !

Asmar Arafad, ...pada awal-awal blogging (2011) kebanyakan dari entri kamu adalah  berkisar tentang perkongsian  aktiviti/riadah keluarga, pcl suka membaca cerita-cerita tentang pengalaman dan seumpamanya.... pengalaman adalah perkongsian, walau pun tak semua boleh dikongsi dengan orang luar tapi sekurang-kurangnya ada cerita menarik untuk tatapan pengunjung blog kamu selain dihidang dengan berita semasa dan segmen /contest. Bila lagi nak start menulis tentangnya ?

Pcl rasa ramai yang sependapat dengan saya, mengapa cara penulisan entri sebegitu tak diteruskan?

....adakah kamu segan/malu sebab ada yang mengenali kamu di luar sana ?

yang lain-lain dah okay. all the best semoga berjaya dalam arena blog.

pesanan pcl, jadikan berblog ini sebahagian dari minat yang tak membebankan waktu-waktu seharian asal ingat  tanggungjawab hakiki.


sekian.


9 comments:

  1. Nak gi jalan2 sekarang... =D

    ReplyDelete
  2. boleh geng dgn en. hubby queen gak ni.. suka memancing.. cuma skrg ni hubby sdg berpantang dr memancing... sian dia.. ;)

    ReplyDelete
  3. Queen, pasal pantang pi mancing semasa isteri mengandung ni ada yang kesah dan ada juga sebaliknya...seingat pcl , macam mamaD dulu lagi seminggu nak bersalin dia pon join sama memancing..bergantung pd niat lah macam mana.

    ReplyDelete
  4. okeh boleh terjah skrg..

    p/s: pcl yg iklan tu dorg sewa sebulan pnya..pakej create entry 4x sebulan..hehe

    ReplyDelete
  5. nak terjah sekarang jugak! hoyeay!:)

    ReplyDelete
  6. PCL thanks sebab review blog saya, bukan tak nak wat entri ttg keluarga dan sekeliling idea banyak cuma gambar2 ada masalah nak wak masuk, tgk lah nanti camna, thank sebab nasihat...memancing masih menjadi hobi pertama saya, jom p mancing...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL...jom terjah yer...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.