REVIEW : Blog Blogger Ayue Jean

Tuesday, February 05, 2013 PCL 11 Comments

Assalamualaikum ,

Cherita AyueJean
header pada tarikh review 5/2/2013
 
 
Ayue Jean .....blogger peramah, selalu singgah mengomen diblog pcl. 
Minggu lepas dengan header yang agak bersaiz besar...sedikit menjejaskan  kelajuan loading ke blog kamu tapi kini tampil nampak lebih menarik pada pandangan pcl.
 
ini link/pautan ke blog Ayue Jean (http://ayuejean.blogspot.com),   
 
pertama kali pcl masuk blog Cherita AyuJean dengan penampilan terkini (malam tadi) , pcl komen sikit tentang background blog kamu yang malap !, ..warnanya agak pudar,.kalau nak nampak cerah biar pilih warna putih terus..., warna pudar boleh mengurangkan mood untuk kembali lagi kepda pembaca yang pertama kali berkunjung.
Warna terang , sedikit garang adalah sebahagian kekuatan  sebagai daya penarik ke sesebuah blog personal.
(tapi pagi ini ..., background blog kamu dah berubah menjadi biru putih polkadot, ok saya suka macam nih!)
 
Kamu beruntung sebab punya daya tarikan dengan gaya persembahan entri kamu dan juga yang terpenting ; sikap peramah dalam berblog ...sering menjawab komen dan membalas komen yang diberikan oleh pengunjung,...kamu teruskan dan biar ia berkekalan ...jangan ikut macam pcl nih..haha.
 
AJ, ..pcl cari 'widget Search Blog'..kamu memang tak sediakan eh ?..patut kena letak supaya senang orang nak cari sesuatu dalam blog kamu.
 
Dari secara keseluruhan (selain di atas).., blog kamu mampu pergi jauh setanding blog-blog terkenal di negara kita. Teruskan usaha untuk mempertingkatkan ilmu blogging dengan  blogger yang tak sombong dan kedekut ilmu...Jadi blogger mana boleh sombong !
 
p/s : Blogger lelaki suka bila korang tulis pasal cerita lelaki, baru la dapat ramai komen mereka ...contohnya macam ni , Lelaki Walau Apa Pun Statusnya !
 
Sebagai penghargaan dari pakciklie.com, link blog kamu akan berada dalam Bloglist Review by PCL...bagi tahun 2013. 


 "Blogging mau ikhlas....Selamat maju jaya" 
 sekian.
 
 


11 comments:

  1. mmg blog aj banyak perubahan dah kan

    ReplyDelete
  2. Thanks PCL.....
    Aah AJ memang tak letak widget search...
    Sebab AJ rasa macam takde kepentingan.... Tapi jap lagi AJ letak...
    Masa PCL tengok malam tadi, AJ tengah try and error kot... Heheheheheh.....

    Yang bab jadi blog setanding blog terkenal, Insyaallah... Tapi jauh lagi tu...
    Banyak lagi selok belok dan ilmu berblog yang AJ kena belajar.... =D
    Btw thanks PCL....

    ReplyDelete
  3. nice review...terjah blog beliau...

    ReplyDelete
  4. wah bgusnye review PCL..membina dan berguna hehe

    ReplyDelete
  5. SUNGGUH DETAILS reviewnya.. gud job i like! Queen baru je anto penyertaan PCL... ;)

    ReplyDelete
  6. okie... nk singgah juga lah.. lebarkan sayap...

    ReplyDelete
  7. knl sgt ni...xpernh xtgk lagi..hehe

    ReplyDelete
  8. tahniah kepada beliau..semoga selepas ni terus bersemangat waja untuk berblog :)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum PCL...tahniah2 yer moga dpt dipraktikkan...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.