REVIEW : Blog Blogger Mrs Velentine

Friday, February 08, 2013 PCL 10 Comments

[ Blog yang ke 5 dalam senarai segmen review blog ]



Mrs Velentine, assalamualaikum...khabarnya  ada rahsia Pure Marine Collagen !

kalau kawan-kawan nak melawat dia, tak perlu susah payah keluar bajet untuk ke KK Sabah.. just klik je kat banner tu.

okeh, teruskan...

apa yang pcl nampak bila pertama kali singgah ? yes header blog kamu...'1family' nice....pcl suka, blog niche kekeluargaan...memang kena dengan jiwa pengunjung dewasa.

katanya ;

Nampak sombong kalo org yg tak kenal tp sebenarnya sa baik wa,.,,,cuma muka jak bah 2 agak kelat skit,,wawawa,,,


kemudian kita lihat entri kamu yang melekat tu, ...melekat sampai habis tahun ye?... untuk pengetahuan kamu , ada pengunjung yang rimas...rimas kena scroll panjang dan  bila acap kali singgah ternampak entri ini berulang kali, (boleh letak di bahagian side bar ..yg terbaik. )

pcl tau ini adalah strategi bisnes kamu..., tapi pcl komen dari mata pcl sendiri.

Untuk mendapatkan pengunjung yang sentisa meningkat dan singgah kembali...cara begini kurang sesuai dan kurang mesra pengunjung.

sususnan widgets okay, background colour pon okay...tapi ada satu widgets tu nampak macam nak suruh sangat-sangat orang follow blog kamu..., ketepikan sikit (kalau yang memang nak follow..depa akan cari juga walau dimana letaknya..). Ini juga untuk blog-blog yang serupa dengannya.

skarang kita lihat entri kamu pulak macam mana.., (jangan tiru gaya penulisan pcl...hancus!)..kamu bijak mencari peluang untuk menarik perhatian pembaca dengan cara ini..., teruskan dengan bakat kamu.

selainnya, okay jak !




sekian...dan terima kasih.

p/s : saya suka blogger Sabahan dan ... (sy tahu kamu berfikiran positif).



10 comments:

  1. tukang komen tegar kat blog sally... :)

    ReplyDelete
  2. knl sgt2 ngn MV..rajin msuk komen n berblas..haha

    ReplyDelete
  3. MV mrajin komen....
    Memang tak sombong.... =D

    ReplyDelete
  4. tq PCL..ok jak bah dgn teguran tue,,,nnt akan diusahakan mengenai sticky post tue..tq PCL.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum PCL

    waaaa...kawan dgn orang Sabah yer...

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum PCL...oh org sabah rupanya yer...:)

    ReplyDelete
  7. Lama dah Kendal Dgn Mv Ni :)

    ReplyDelete
  8. xpernah kenal pun dgn dia.. lps ni boleh la kenal2.. ;)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.