REVIEW : Blog Blogger Nazlyizan.

Monday, February 04, 2013 PCL 15 Comments

Assalamualaikum,

Empunya nama Nazlyizan atau lebih mesra dengan panggilan Yana, Orang Melaka...yes kamu apa khabar ?

mesti kamu tertunggu  apa komen dari pcl tentang blog kamu, ..senang cakaplah pcl buat review ini secara santai okay ! please jangan terasa hati :)

ini pautan blog beliau : http://nazlyizan.blogspot.com , open link in new tab...mari terjah  bersama review ini.

header pada tarikh /masa direview (04/1/2013)

.. kita lihat header blog Nazlyizan,... pengunjung masuk terus nampak header dan "Ku ada kamu..."

Bagi pcl , pertama kali  sebelum ni... header yang kamu buat ni nampak okay, ok means lebih baik dari blog pcl tak berheader langsung.

Teruskan dengan letak header tapi gambar kamu tu kena sharp... baru lagi sempoi (menarik) ! , tentang tulisan tu takpa elok dah tu.

Pcl suka nampak gambar yang clear n sharp terutama untk buat header blog ..ia akan  lebih menampakkan blog kamu kelihatan 'ceria' pada mata pengunjung, tapi kalau kamu suka blurkan gambar tu, buatlah biar  betul-betul nampak seninya.

Tak perlu pcl nak bandingkan dengan mana-mana blog sebagai contoh .

Loading bila masuk blog kamu , tak ada masalah ..laju je, dan widgets pon tersusun kemas..
Background colour tak jadi masalah, blog kamu nampak sejuk sedap mata memandang kecuali yang di atas tu (header).

Ada satu lagi, pcl ambil kira dari segi keselesaan pengunjung semasa baca-baca di blog kamu. Ramai pengunjung yang tidak gemar/suka bila blog ada 'lagu' macam radio. ...ia sedikit mengganggu !.

p/s :..berhati-hati dengan link atau pautan yang  disisipkan dalam entri, ada yang terjadi 'broken link' (macam kat sini). Broken link boleh mencacatkan sebuah entri .

Itu saja yang boleh pcl ulas dan selainnya terserah kepada mata pengunjung lain.

Sebagai penghargaan dari pakciklie.com, link blog kamu akan berada dalam Bloglist Review by PCL...bagi tahun 2013.


"Blogging mau ikhlas....Selamat maju jaya"

sekian.





15 comments:

  1. betul. blog yg ada lg sedikit menganggu. kadang2 terkejut pun ada tetiba keluar lagu dgn kuatnya.. nak2 kalau time kat opis.. hehe.

    ReplyDelete
  2. terima kasih PCL ... yana terima semua. suka org review blog yana ... nnt yana akn buat apa yg ptt ^^ TQ

    ReplyDelete
  3. teguran yang membina...
    kkdg kite tak sedar ape yg kite buat kan..

    ReplyDelete
  4. buat blog kena hargai dan rai pembaca..baru la blog kita selalu mendapat tempat..

    **saya balik kedah cuti skolah bulan 3 nanti ^_^

    lama x jengah2 PCL...maaf yea ^_^

    ReplyDelete
  5. buat blog kena hargai dan rai pembaca..baru la blog kita selalu mendapat tempat..

    **saya balik kedah cuti skolah bulan 3 nanti ^_^

    lama x jengah2 PCL...maaf yea ^_^

    ReplyDelete
  6. Queen pun x berapa gemar nak masuk blog yg ada lagu2 ni.. hehehe mengganggu konsentrari membaca... lbh2 lg kalau entrinya panjang..

    ReplyDelete
  7. Suka cara PCL bagi ulasan. Ini baru betul ulasan yg membina dan kakak setuju. Nak pergi jengah jugalah blog dia ni..

    ReplyDelete
  8. baru lepas lawat dia after baca review nie..so far okay jer dan yang penting ambil masa yang lama untuk loading..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum PCL...ulasan yang menarik ...:)

    ReplyDelete
  10. Review bagus. Tahniah.

    Saya lebih suka jaga header dari yg lain di blog. Heheh sebab tu header tukar tiap bulan!

    ReplyDelete
  11. seronok kan bila ada org review blog kita. asyik memuji tanpa teguran tak best juga..

    p/s Kena tunggu turn ke? heee...

    ReplyDelete
  12. review yg baik..& kritikan membina..tak sabar pula mau tgu direview

    ReplyDelete
  13. Nak buat lawatan rasmi....
    Heheheheh..... Zassss....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.