Jom jalan ke kemboja...

Sunday, March 03, 2013 PCL 13 Comments

..
awal kami ke sini ..kalau terlewat habis stok ikan patin...aku tak beli sekor cuma ambil bahagian badan dan ekor saja...
..
belum rancang apa menu untuk hari ni...yang pasti patin, masak gulai tempoyak, asam pedas..emm apa lagi yang sedap eh..cuba mai habaq sat!..
..
orang Kedah sebelum ni dah pandai masak style Pahang, nogori semilan, jawa, banjar...tapi negeri pantai timur belum lagi..
..
kalau ada masa nak try semua style masakan....mamaD sangat membantu dalam bab nih..memudahkan dia jugak ...ada masa rest haha..

psst...manalah tau kan, pencen gomen nanti ada benda nak buat..kita bersedia untuk merancang..
..
sekian, jom jalan-jalan Kemboja..

..

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 comments:

  1. freshnye ikan tuuu
    telio jap bila sebut gulai2 nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Yumida..memang fresh betul, rasa ikan dia pn tak berbau lumpur...serius murah plk tu RM5/kg .

      Delete
  2. patin tempoyak pebret aii..., patin masak cabai tu pebret pcl anak2...

    ps...x smpt masak lg, dok ada kat paya indah waterland lg...riadah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mmD,..dah penat jalan kita balik masak..terbaek!

      Delete
  3. kat kemboja la ni??tak jauh beza ye..

    ReplyDelete
  4. Pernah mkn gulai tempoyak ikan patin masa kat semenanjung dulu.....mmg sedap wlupun br 1st time rasa....

    ReplyDelete
  5. Sayur2 tu nampak segar je...
    Ikan???
    AJ tak makna..
    ehehhehe..

    ReplyDelete
  6. tak rugi laki pandai masak :)

    ReplyDelete
  7. deno kurang sikit dgn ikan patin... hehe

    ReplyDelete
  8. jauhnye jalan sampai ke kemboja..
    masak asam pun sedap tu PCL..

    ReplyDelete
  9. kalau pndai masak..ape2 pon jd :D

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.