Susu campur jangung. ...memang lazat!

Wednesday, March 27, 2013 Nazlee Ismail 30 Comments


...
emmmm, biasalah  kan jagung dah banyak dalam simpanan... memacam nak dibuat untuk cepat bagi habiskan stok...nak bagi  jiran pon memasing  dah ada. .
..
masukkan,  kira campur susu krimer (tanpa kolestrol....ingat tu) , ..
..
halamakkkk!!...memang sedap betul lah, ..lagi lagi lepas makan nasi tadi...sejuk rasa bila keluarkan dari peti ais..
..
p/ s. . taktik pikat selera...makan.
..
Published with Blogger-droid v2.0.6

30 comments:

  1. saje je kan pcl ni....hahaha...**lap air liur**

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Amin , .. lap dgn tisu naa..jgn guna lengan baju plk..haha..

      Delete
  2. jagung tu kukus dulu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @smbotak.. kena kukus baru lah best.

      Delete
  3. assalamualaikum PCL...sedapnya bila tengok jagung tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @mas zull , ..ada sikit lg..meh tlg habiskan.

      Delete
  4. Replies
    1. @Sue ,.. yes terbukti kesedapannya.

      Delete
  5. Memang sedap dan marvelous. :-)

    ReplyDelete
  6. My feberet ni PCL..hehe :D mmg sedappppppppp sangattt3! heeee

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL...mekacih yer kalau dekat nak juga tapi jauhnya...

    p/s dapat juga mama makan jagung dengan susu hari ni...

    ReplyDelete
  8. sadap..campur marjerin sikit..pastu panaskan atas api..fuh...sedap!

    ReplyDelete
  9. macam cupcorn. seddapppp.. :)

    ReplyDelete
  10. Cuba campur dengan kelapa parut, gula dan sedikit garam. Best jugak

    ReplyDelete
  11. Salam,
    Terima aksih kerana sudi ke blog saya
    Anda sudah berada di bloglist saya…
    Hanif blog bloglist
    Hanif Bloglist adalah PR2.

    Setiap minggu saya akan merayau di bloglist
    Susunan bloglist adalah berdasarkan nama blog anda bukannya URL /jika tiada abjab akan dimasukkan ke abjab A
    Setiap minggu saya akan merayau di bloglist

    Tiada paksaan, jika mahu exchange bloglist letakkan
    Hanif bin Idrus Blog
    di bloglist anda.
    Tapi yang penting persahabatan kita

    ReplyDelete
  12. peargghh... mmg sedap la.. rebus dulu jagung tu.. ngeee.. :)

    ReplyDelete
  13. erkk.. tengok waktu malam2 pulak.. memang telan air liur je la.. :D

    ReplyDelete
  14. fuuuhhhh mmg gambar tu mampu melelehkan air liur...haha

    ReplyDelete
  15. wahhhh banyak makanan lah kat dlm blog ni, tetiba rasa lapar pulak.. >,<

    ReplyDelete
  16. Ala2 homemade corn in cup ni... =D

    ReplyDelete
  17. emmm... terliur deno!

    ReplyDelete
  18. Saya pn suka jgk ni... terutama time boring..

    ReplyDelete
  19. musim jagung kan skrg ni..
    sy suka amik mentega, campur gula, garam halus.. pastu sapu dekat jagung..kemdian kukus...

    sedap tau PCL.. rasa lemak2 manis je.. isi pon mantop2 :)

    ReplyDelete
  20. saim BK layan giler jagung cmpuq susu..pe la sedp sgt

    ReplyDelete
  21. febret my wani jagung i..tp kalau cmpur susu tak pernah pulak

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.