Tips Otak Cerdik kalau sanggup cuba..serius nih !

Monday, March 18, 2013 Nazlee Ismail 25 Comments


Bawang putih !...ambil seulas , pecahkan kepada 2-3 bahagian...telan macam makan panadol bersama air suam.

kemudian baca Al-Fatihah 1x,  Selawat 7x , Ayat Terang Hati 7x  - niat baik ** amalkan setiap pagi ketika perut kosong.

p/s : aku belum cukup cerdik ..tu pasal nak cuba..., kalau korang tengok aku post  formula lain macham tuh ..tu kira aku cerdik sikit lah dari sebelumnya...inshaa Allah.

p/ss ...sos bawang putih kalau makan dengan bihun sup memang sedapp..! ni dah banyak kali try..emm..


25 comments:

  1. telan??telan?cnfrm ke kena telan xpyh kunyah dulu?hahha pe kata PCL buat dulu baru BK buat

    ReplyDelete
  2. Kalau ni AJ tarik diri siap2 PCL...
    AJ memang tak boleh dengan bawang putih..
    AJ ni kecik, tapi angin banyak..
    Bila kena bawang putih macam tu je, dia akan berkungfu dengan angin AJ...
    Siap pakej muntah2 lagi....

    ReplyDelete
  3. Betul ke ni pcl??????? Pcl buat eksperimen dulu nanti bentang report yer mengenai hasilnya :D

    ReplyDelete
  4. @Budak Kampung ,..yes telan ! kalo kunyah tak sanggup den..

    ReplyDelete
  5. @ AyueJean AJ , petua nak telan nih kena picit hidung..ahhaha..

    ReplyDelete
  6. @Amin A. R , tak payah reportla kot., cer tanya orang Arab..pepagi makan apa selain makan kismis ?

    ReplyDelete
  7. mcm tak sanggup je rase..hehe :D

    ReplyDelete
  8. dudlu arwah nenek pernah amalkan mkn bwg putih ni...tp dia x ckp pula pasal otak cerdik..tujuan kesihatan katanya...wallahu'alam :)

    ReplyDelete
  9. ek.. rasa macam.... xpe lah x cerdik puunn hahaha xsguuppp :P

    ReplyDelete
  10. Senang je nih..sedap jgk bwg putih... tp betui ka ni??

    ReplyDelete
  11. sanggup ka tuuu...tp klu ttp idung mungkin blh kot...cuba jgn x cuba...

    ReplyDelete
  12. err mentah2 mcm tu mmg tak sanggup. :)

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum,
    Tak sanggup nak telan huhuh uhu

    ReplyDelete
  14. menunggu eksperiment dr pcl
    klo de perubahan nnti kongsikan berita baik
    nk jgk mencuba

    ReplyDelete
  15. Tunggu PCL punya result dulu ler..
    baru aku cuba ..heheheheh

    ReplyDelete
  16. kena fikir banyak kali dulu nk telan macam tu saja

    ReplyDelete
  17. okeh tunggu , ...takpa aku bg tips aku kena buat dulu eh...

    p/s..aku ada penah dengar sendiri sorang ustad cakap pasal nih....

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum PCL....wah best juga kalau boleh amalkan selalu...:)

    ReplyDelete
  19. RASANYA KENA WAIT N SEE.. SEMINGGU DUA NI TENGOK PENULISAN PCL DAH LAIN MACAM SIKIT, CONFIRM DAH BIJAK... BOLEH LE TIRU PETUA TU.. HEHEHE.. :)

    ReplyDelete
  20. Tak sanggup sbb mmg anti bawang putih....tergigit sedikit pun dah muntah melampau inikan nak telan camtu...huhu

    ReplyDelete
  21. TQ PCL...tapi bawang putih ni baik utk lelaki juga...

    ReplyDelete
  22. haha..petua apa nie..hhaa...mau nak muntah balik semua..

    ReplyDelete
  23. Xsanggup la nk telan...rasa dia mesti pelik...yuuuuu

    ReplyDelete
  24. erk.. pernah tergigit sikit pun deno tak suka rasa die.. hihi

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.