Ayam stim mama'D ..

Monday, April 08, 2013 PCL 19 Comments

Assalamualaikum..




..emm

awal pagi tadi pcl dah beli siap2  2 ketul bahagian peha ayam ... mintaknya seperti tajuk di atas :P

proses senang banget..., rebus sekejap untuk cepatkan proses stim...kalau tak penat menunggu, biar masak bhg isi dalamnya, ...blend bawang putih , halia ..sudah tu lumur ayam , campur sikit tiram, garam dan  madu ...last sekali sapu sikit dengan minyak bijan bagi kelainan rasa dan ummh....apa lagi stim lah !

siap untuk hidangan ...selesai pcl makan tengahari tadi.

rupa tak cantik , tapi okay lah...pcl kata sedap !!

habis citer  (titik ! takdak koma koma dah ).

selamat mencuba kalau teringin...

~diana






19 comments:

  1. Kalau cuba kat rumah PCL boleh.....??
    Hehehhhehe...

    ReplyDelete
  2. memang menyelerakan tu... :)

    ReplyDelete
  3. utk kesihatan. sesekali boleh lah leeza terima, kalau tiap2 hari mkn ni.. herk herk.. pijar mata. heeeeeeeee

    ReplyDelete
  4. emmm,,,, kalau mkn nasi ayam dgn ayam stim sedap jugak :)

    ReplyDelete
  5. @AyueJean : mai buat rombongan KakTon. .ke banting lah..hee..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum PCL

    ada tinggal untuk lauk makan malam ke....

    ReplyDelete
  7. bestnya dpt mkn ayam.. nyum nyum...

    ReplyDelete
  8. bestnya dpt mkn ayam.. nyum nyum...

    ReplyDelete
  9. memang sedap..intan suka buat ayam stim...sihat..ehehe

    ReplyDelete
  10. kalau pcl dah kata sedap tu, maknanya sedap la...hehehe....

    ReplyDelete
  11. menu sihat mamaD masak utk family. ;)

    ReplyDelete
  12. MamaD.....
    Rombongan kak ton 1 bas kang AJ angkut...
    Hehhehehehe...

    ReplyDelete
  13. MV pun suka ayam stim mamaD

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum mamaD...kalau dah mamaD masak semuanya jadi sedap...;)

    ReplyDelete
  15. menu sihat utk seisi klrga...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.