Bulatkan tekad ..Kuatkan semangat..yess !

Thursday, April 04, 2013 PCL 26 Comments

..wau gayat !

dah lama tak panjat menara 'roket' di tempat keja aku nih..., dulu awal awal siap pembinaa tu adalah sekali.. .saja nak merasai ketinggian dari paras biasa...(tak ada keperluan pon kalau nak panjat selalu, cuma tangki air jer pon..)

dan pagi tadi ada peluang sambil memantau kerja pembaikan oleh kontraktor elektrik., ...aku langkahkan kaki dan aku gagahi jua...  *tudia ayat huhu

(panjat dengan berbajuk batik .. peluh basah melekit u know ...)

ketinggiannya tak lah tinggi sangat , cuma lebih dari 10 tingkat rumah flat jer,...

haha pecah peluh jugak !, halfway dah terasa lenguh kaki...

dari bawah : baru start nak panjat naik..ikut anak tangga..

separuh ketinggian : nampak sekitar kawasan berhampiran
separuh ketinggian : nampak bangunan pejabat 'Angkasa'

atas menara : nampak  kuarters kediaman.... jauh sikit tu rumah pcl..

nampak tanaman pekebun :  ubi kayu, jagung  pisang dan sbgnya..

landmark : Menara Roket Angkasa (*meter  sukatan takungan air )

wuuh..terasa lagi lenguh kaki, ...yeah memang dah lama tak jogging, bila dah rasa macam ni baru teringat nak start semula aktiviti bersenam...

kesian kat basikal fixie aku tu dah berhabuk dalam stor..

kesian jugak kat kasut jogging aku...

kesian kat peralatan gym kuarters ..takda sapa nak gunakannya

eh, bila nak start nih pcl !!

p/s : ..nak buat itu ini, plan memang dah ada tapi selalu jer tak jadi jadi.., next week mesti jadi punyalah ..."Bulatkan tekad , Kuatkan semangat" yess !



26 comments:

  1. aku benda2 macam ni takat 5-10 minit tu ok lagi la, tapi kalau lama2 dok atas boleh menggigil kepala lutut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @smbotak , ..memang pandang bawah menggigil..tgk pandah jauh xpa..

      Delete
  2. saujana mata memandang..pemandangan kat atas tu nampak cantik...kalau malam lagi cantik ...bercahaya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @sukama harun , malam takut kak kat situ..hehehe.

      Delete
  3. tengok dari bawah pun dah seriau dan rasa gayat... hu hu hu...memang x ler farah nak panjat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Farah Waheda ,..staf wanita mmg tak penah panjat sampai atas lg..kalu exPrngarah dulu mmg ye kot dia berani..

      Delete
  4. Mak aih...
    memang jenuh nak panjat ni PCL oiii.....
    Mau tercabut kaki...
    Hahhaha..
    naik ting 1 pun kadang AJ malas.... =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Ayuejian ,....tulah bdk muda skrg nih memang manja... manjakan diri, lif rosak snggup tpg tdo umh kwn flat lain huhu..

      Delete
  5. wuuuuuuuu.....kalau 10 tingkat saya masih ok dan tak gayat..keh3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Amin ,..xdak la tinggi 10 tkt tu..biasa.kan.

      Delete
  6. MESTI BEST LEPAK KAT ATAS TU.. LUAS PEMANDANGAN..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Fairus , ...kalau blh lepak mmg best tp kaw tu adalah tmpt larangan...huhu, bahaya.

      Delete
  7. Malam karang jenuh mamaD urut betis...ehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @JunAina , ..biasa sy yg urut betis mmD sbb dia lg teruk kerja rumah.. :-)

      Delete
  8. cantik view situ
    my hb beli alat bersukan kemain semangat..nk beli time tu jugak..siap tggu lama2
    then bila brg dh sampai umah...2, 3 kali je pakai..then tersadai bende tu kat tepi
    pastu, kucing2 pulak kasi test cakar kat tmpt duduk bende tu..habis koyak rabak..dahsyat beno kucing tu bersenam

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Yumida ,..apabenda tu yg kucing suka sangat..MTB ea..

      Delete
  9. Cayok....mesti tekad usaha..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Hanif Idrus..harapnya mcm tulah.

      Delete
  10. kat mana menara roket ni PCL? tak pernah tgk.

    ReplyDelete
  11. @Chic Na ,. ni kat Malaysia Space Center Sg Lang Banting..

    ReplyDelete
  12. Hhahahahahah...
    Takdelah sampai nak tumpang tidur umah kawan PCL....
    Kronik sangat tu...... =P

    ReplyDelete
  13. Kuatkan tekad. Bukan selalu memanjat tangga. :-)

    ReplyDelete
  14. mv sgup smpi tngkt 7 jer(sebab ofis ada tujuh tingkat)

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum PCL...betul2 tu kena kuatkn semangat tu...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.