Gurau senda adik beradik di malam hari ..

Monday, April 22, 2013 PCL 23 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593


..hasil tabungan Hanis Umairah .., katanya nak beli kamera  DSLR , kalau tak cukup abah tambah...dan kalau adik dapat skor 5A UPSR ..abah support semua !




ni pulak  hasil tabungan Husnina, ...kalau ikutkan banyak lagi tapi dia dok beli  kredit top-up..ambil sikit sikit...kalau tak simpan dalam bank... lelama kering kontang ..habis !

akak jeolus kat adik dia sebab duit adik banyak lagi, katanya ...adik boleh la, abah n mama tolong tambah ..*duit syiling lebih-lebihan beli belanja dapur...

entah berapa kali kira baru siap packing..., *aku perati sambil blogging..semuanya masuk rekod dalam kepala...then baru sekarang dientrikan...huhu

....

lusa (rabu).. Husnina dah nak masuk asrama...., takda lah gurau senda adik beradik di malam hari ..., hanis mesti sunyi ..apa lagi mama'D..

itulah kan, kalau ada gaduh gaduh manja selalu....tak larat abah n mama dengar... . tp bila tiada depan mata nanti...pasti terasa kehilangannya.

Buat yang terbaik untuk masa depan anak , ..semoga  depa mendengar kata dan jadi anak-anak solehah, insyaAllah.

 >> I luv Ualls adik n kakak.

23 comments:

  1. wah...seronok bila tgk anak2 dah pandai menyimpan.
    memang akan terasa kekurangan bila salah seorg pegi asrama...ermm...i've been that situation i know.

    ReplyDelete
  2. Tak lama adik pun ikut jejak kakak last tinggal MamaD dgn PCL aje.. sunyi macam mak-ayah kita dulu juga.

    ReplyDelete
  3. BAHAGIANYA...hehe ^^

    ada masa joinla GA ni

    http://walkstatic.blogspot.com/2013/04/special-giveaway-from-sabah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Leod, ..syukur alhamdulillah..kamu juga.

      Delete
  4. comel kedua2nya PCL... wah menabung..bagus didik dari kecik sikap sebegini...nanti sampai besar mereka akan amalkan... congrats untuk PCL dan juga mama D... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Farah waheda, ..alhamdulillah. t.kasih. family farah mcmtu jgk lah hendaknya..sentisa mohon kepada Nya.

      Delete
  5. @My Little Diary , ..ye lah , 2 org mcm npk senang nak control tp susah jgk sebenarnya nak2 depa tu dah semakin membesar...Semua org yg ada anak akan hadapinya. kehidupan bekeluarga kenalh bijak merencana..buat persediaan, pcl jg masih belajar dari orang lama.

    ReplyDelete
  6. @Kakzakie , adik berkeras takmau tinggal asrama ..nak kepit dgn mama selalu...camana tu kak ?

    ReplyDelete
  7. MamaD mesti selalu sedih, ingat anak makan apa la hari ni kat asrama...:)

    Kat rumah anak2 menyimpan jugak tapi selalu yg adiklah tp abg pulak tolong habiskan...:)

    ReplyDelete
  8. Alahai...
    Sunyi sikitlah umah PCL nanti..
    Takpelah PCL, dia masuk asrama untuk cari ilmu....
    MamaD jangan sedih tau... =D

    ReplyDelete
  9. Wah!! Menabung...seronoknya. Ada cita-cita nak beli DSLR ya? Caiyok!

    ReplyDelete
  10. Banyak tu abah kena tambah nak beli DSLR...hahahaha..

    Insya Allah..moga2 anak anak kita menjadi hamba Allah yg soleh/solehah..

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum PCL...alhamdullilah semoga berjaya mendpatkan apa yg dicita2kn tu...;)

    ReplyDelete
  12. @JunAina , ..biasalah mcm tu kak., kalu ada gaduh..bila takdak cari...rindu..haha.

    ReplyDelete
  13. @AyueJean AJ , abah n mama dia ni mmg dah biasa dgn kehidupan berasrama...seronok tau, saja nk bg nina berdikari plk....moga dia ok nanti, xpa kami tak sedih sangat....takut nina yg sedih plk nanti...

    ReplyDelete
  14. @ faraherda.razalan , cita-cita dia mmg besar... dan semangat pon kena besar gak .

    ReplyDelete
  15. @Daddy Ziyyad , kalau minat dah sama boleh join doc menembak nanti...kan.

    ReplyDelete
  16. @mama maszull, aamin ya Allah...t.kasih.

    ReplyDelete
  17. bagusnya.. kecil2 dah pandai menabung.. :D

    ReplyDelete
  18. olo comelnya dua beradik ni... alhamdulillah kecik2 dah pandai menanbung... :)

    insyaallah semoga menjadi anak yg solehah :)

    ReplyDelete
  19. Saya suka simpan-simpan dan korek-korek balik.. nak simpan boleh, jgn ada depan mata. Kena sembunyikan kat mana-mana sehingga sy lupa kehadiran duit tu,,hhehe

    ReplyDelete
  20. menabung amalan mulia.. :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.