Ini kali !!

Monday, April 29, 2013 Nazlee Ismail 18 Comments

Ini kali aku cuba berbekam, mulanya cuma sekadar menemani jer pagi semalam...tapi bila dah dengar tazkirah pasal  bekam...bagus jugak !

sampai time nak try tu...rasa takut tetap ada tapi  ini adalah kaedah rawatan sunnah nabi..., banyak khasiatnya yang belum pernah aku tau sebelum ni..

nak sangat cuba....



 (lengan adik ipar pcl)..kena cuba sendiri kalau nak belajar ..berguru supaya tak buat salah, dan ikut sunnah !




Hide comments

Trigona Bee HoneyYesterday 6:15 PM
+
1
0
1

dah biasa bekam

PakcikLie PCLYesterday 6:35 PMEdit

owh..k tak +Trigona Bee Honey? 

Trigona Bee HoneyYesterday 6:41 PM

ok, bagi mama D try kan dia pakai cermin Mata

PakcikLie PCLYesterday 6:43 PMEdit

mmg dh suh dia tp xmau lak dia..ketaq.

Trigona Bee HoneyYesterday 6:45 PM

Cuba tgk dulu, Mata dia akan lbh baik dari biasa, badan rasa ringan

PakcikLie PCLYesterday 6:48 PMEdit

ni tgh duk buat bekam blkg badan sy...

Mieza Jhaa K7:59 AM
Reply

Alhamdulillah sy dah belajar berbekam dan dah byk kali berbekam termasuk family.. byk kelebihan berbekam utk merawat penyakit.. ∩__∩

Mieza Jhaa K8:00 AM
+
1
0
1

Sy dah berbekam kt muka..utk kecantikan...hehe



dah praktis kat rumah...lulus ! ...my biras bolehla buka pusat rawatan, itulah keinginannya...semoga berjaya meneruskan sunnah .


 p/s ...takut *berbekam.. yg ada pada mamaD  memang susah nak dipujuk...sampai ada yg sarankan belikan emas keh..keh..keh..


18 comments:

  1. tak pernah berbekam lagi...

    ReplyDelete
  2. Ada jugak google pasai bekam ini, mungkin satu hari boleh try tapi kalau yg guna lintah tu ya ampunnn...tak mau...tak mau...

    ReplyDelete
  3. suami saya yang suka berbekam ni... ^_^

    ReplyDelete
  4. MamaD macam kakak agaknya bukan takut apa bila darah keluar tu kakak rasa macam ngilu dan sakitnyaaa....

    ReplyDelete
  5. Daddy Ziyyad , mesti lah pcl bekam...

    ReplyDelete
  6. erkerk... lain kalilah!!! hehehe takut...

    ReplyDelete
  7. kwn ckp bekam kat kepala paling bagus..tp tak berani nye nak cuba..

    ReplyDelete
  8. TAK PERNAH BERBEKAM.. SAKIT TAK PCL?

    ReplyDelete
  9. @fairus , tak la sakit sangat...biasa, titik jarum..tak sempat nak menjerit pon...

    ReplyDelete
  10. kalau sayalah, boleh pengsan dibuatnya. hahaha. saya mmg penakut, takut tgk darah wpun darah sendiri. :D

    ReplyDelete
  11. andu bah kalau MV nda berani ni

    ReplyDelete
  12. belum pernah bekam ni, sakit tak?

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum PCL...tak pernah tengok n buat pun ...;)

    ReplyDelete
  14. kalau baik, apa salahnya cuba kan pcl :)

    ReplyDelete
  15. rasa takut sebab tengok keluar darah banyak2 tu kot. hihi..

    ReplyDelete
  16. Bekam ni memang elok...
    Tapi AJ sendiri takut nak cuba...
    Heehehehe.....

    ReplyDelete
  17. bekam bagus.. dgr2 dapat buang darah kotor dan berpenyakit

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.