Kalau kreatif. ..mudah saja nak jadi duit!

Monday, April 29, 2013 PCL 21 Comments

gambar pertama tu...

Dia beli kat kedai basikal @Banting dengan harga rm30.... second-hand punya basikal yang orang dah takmo...letak tepi, kira macam besi buruk lah...

dapat kat adik ipar pcl, dia bawa balik melaka....katanya ini boleh buat  training anak dia umur 4 tahun belajar kayuh ala strider gitu...

macam mat saleh ajar anak dorang berbasikal.... jenis yang tak ada pengayuh,  tunggang dan tolak dengan kaki. ..imbang badan macam tulah..

dia teruja bila pernah tengok dalam youtube...

suka dia dapat menda murah macam ni,  dia nak modify lebih kurang. ..

hasilnya memang menakjubkan..

gambar kedua,  ketiga tu lah hasilnya setelah di spray dan final tauchup!

p/s. .. ada pembeli nk letak harga RM 800. .. wuuu dasayat kan!

.

Published with Blogger-droid v2.0.6

21 comments:

  1. kreatifnya ! betul2, kalo kreatif bole jd duit :)

    ReplyDelete
  2. jom komen dkt entry ni , sya masuk contest komen terbanyak ..jom :)

    http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

    ReplyDelete
  3. wahhh.. makeover abis... ;)

    ReplyDelete
  4. Bagusnya. Bukan senang nak dapat edia nak modified benda2 ginikan

    ReplyDelete
  5. emmmm... sbnrnya mmg pun.. kreatif membantu kita menjana pendapatan.

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum PCL...wah bestnya cantik pula jadinya...;)

    ReplyDelete
  7. bila dah diubahsuai nampak cantik kan :)

    ReplyDelete
  8. memang kreatif. lg cantik dari yg baru. huhu..

    ReplyDelete
  9. @ Mrs.Eady :: , sy pon terkejut dgn harga tu tapi setelah diterangkan oleh 'owner' berkenaan kualiti steelnya dan absorber yg terdapat pd strider tu memang ianya dr jenis berkualiti tinggi.

    ReplyDelete
  10. setelah baca, baru perasan takde pengayuh....Tapi siap ada absorber tu....hmm..cara baru nak belajar berbasikal ni, saya nak tgk kat Youtube....:)

    RM800?
    Mmg 'investment' paling menguntungkan ni..kalah gold investment! haha

    ReplyDelete
  11. pergh! berkali ganda tu.. huhu

    ReplyDelete
  12. wah mmg kretip..
    tp mane pedal kayuhnya tu?
    ke tak pasang lg.. ataupon mmg tak de pengayuh...
    eh kalo xde pengayuh dah cemane pulak nak guna beskal ni

    ReplyDelete
  13. @Daddy Ziyyad , cara baru nak ajar anak main basikal..., kalu tgk youtube 'strider running bike' .. mat saleh dah lama guna cara yg berkesan ni.

    memang invest giler dari gold haha, tp dia takmo jual...sayang katanya .

    ReplyDelete
  14. @Ietams , padel pengayuh tu mmg tak pasang, konsepnya nak suruh budak kecik belajar imbang badan dan tolak dgn kaki jer...jatuh sesekali tu biasa lah, bagi budak ada jatidiri dan berdikari ..

    ReplyDelete
  15. wahhhh..mmg untung besar tu kalau jual kat buyer yg nak beli rm800..betul kan..kalau kreatif, mmg boleh buat duit :)

    ReplyDelete
  16. Macam mini scrambler dah sekali tengok...
    Heheheheh...
    Masuk tayar basikal offroad tu dah comel dah...

    ReplyDelete
  17. RM800??tapi basikal tue mmg cantik

    ReplyDelete
  18. wow! mmg pergh la ...! RM900 org nak! tp mmg cantik pun basikal tu... :)

    ReplyDelete
  19. kreatif tu. boleh beli untuk anak nak belajar bawa basikal.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.